Logo Uitvaartland- zonder payoff
Zoek

Huis leeghalen na overlijden

Een huis leeghalen na overlijden is een emotioneel en soms overweldigend proces. Zelfs als u daar specialisten voor inhuurt blijft het de woning vanul dierbare. Dat begrijpen we. Daarom zullen we het huis ontruimen met veel respect, door zorgvuldig te werk te gaan en u daarbij zoveel mogelijk te ontzien tijdens deze moeilijke periode.

 • Respectvolle benadering
  We begrijpen dat het een zware beslissing kan zijn om de woning te laten ontruimen. Daarom doen we dat altijd met zoveel mogelijk respect. Als we de woning leeghalen doen we dat in goed overleg, en gaan we zorgvuldig om met alle kostbaarheden en andere spullen van uw dierbare. We houden extra rekening met de emotionele waarde van persoonlijke bezittingen in de woning. 
 • Discretie en privacy
  Tijdens het leegruimen van de woning gaan we discreet te werk en respecteren we de privacy. Dat betekent dat we enerzijds efficiënt werken, maar anderzijds de tijd en ruimte nemen om de privacy niet te schenden. Bovendien begrijpen we de gevoelens bij u en andere nabestaanden, dus houden we daar zo goed mogelijk rekening mee. 
 • Dienstbaar en betrokken
  Tijdens het leeghalen van de woning stellen we ons dienstbaar en betrokken op. Dat betekent dat we de inboedel opruimen, volgens de instructies die u ons daarvoor geeft. Komen we iets tegen waarover we twijfelen? Dan leggen we dit u op een geschikt moment voor. Wij hebben veel ervaring met het leegmaken van woningen, dus bij ons is dat in uitstekende handen. 

Johan Verhofstadt

Johan Verhofstadt

“Onze professionele woningontruimers ontzorgen u bij het leeghalen van een woning en gaan zéér netjes om met de spullen van de overledene“

Leeghalen huis na overlijden al vanaf 350,-

Prijzen voor ontruimen na overlijden:

 • Kamer in verzorgingshuis: €350,- tot €750,-
 • Woning met 1 of 2 kamers: €750,- tot €1.450,-
 • Eengezinswoning: €800,- tot €2.000,-
 • Grote woning met meer dan 3 slaapkamers: €1.750,- tot €2.500,-

Heeft u vragen over de prijzen? Vraag een offerte aan, dan krijgt u een aanbieding op maat. 

Neem de tijd

Gun uzelf even de tijd, om u emotioneel voor te bereiden op het proces. Het is ons werk om een huis te ontruimen, maar dat betekent niet dat we niet begrijpen dat het voor u een ingrijpend moment kan zijn.

We zijn ons bewust van de herinneringen en de geschiedenis, van de woning die we ontruimen. Neem er daarom even de tijd voor, maak met ons de afspraken en richt u daarna bijvoorbeeld weer op de verwerking van het verlies. 

Tip: maak een inventaris, voordat wij het huis leeghalen en ontruimen. Geef duidelijk aan welke waardevolle of emotioneel belangrijke items u graag wilt bewaren. Dan kan daar geen misverstand over ontstaan. 

Neem direct contact met ons op
Neem 24/7 contact op. Onze experts zitten klaar om u direct te helpen.

Extra info

Woning ontruimen na overlijden

Voordat we de woning ontruimen na overlijden hebben we altijd telefonisch contact. Door u na uw aanvraag op te bellen kunnen we de situatie bespreken. We houden rekening met uw voorkeuren en gunnen u natuurlijk de tijd om u op de beslissing voor te bereiden.

We hebben veel ervaring met het leeghalen van woningen, waarbij we al van alles hebben meegemaakt. Schroom dus niet, vertel ons wat u belangrijk vindt en hoe u het voor u ziet. De kans is groot dat we daar goed mee om kunnen gaan, rekening mee kunnen houden of het zelfs vaker hebben meegemaakt. 

Hoe gaan wij te werk?

 1. Eerst vraagt u op onze website een offerte aan of neemt u telefonisch contact met ons op.
 2. Wij doen u een vrijblijvend voorstel en komen gratis bij u langs voor een definitieve prijsopgave.
 3. Na akkoord op de offerte voeren wij de klus snel en professioneel voor u uit.

Gratis offerte aanvragen

Vul onderstaand formulier gratis en vrijblijvend in. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Veelgestelde vragen over het leeghalen van een woning

Hoelang duurt het leeghalen van het huis na overlijden?

Hoe lang we nodig hebben voor het ontruimen van de woning hangt af van hoeveel spullen er in huis staan. Bij een grotere inboedel nemen we meer tijd dan bij een kleine. In de meeste gevallen zijn we maximaal enkele dagen bezig. We nemen de tijd om zorgvuldig en voorzichtig te werk te gaan. Aan de andere kant proberen we u er zo min mogelijk mee te belasten, dus werken we vlot en vakkundig. 

We gaan voorzichtig om met de persoonlijke bezittingen. U beslist vervolgens welke items u wil bewaren, wil doneren, wil verkopen of wil laten recyclen. Wij respecteren uw wensen, dus zorgen er vervolgens dat dit met de bezittingen gebeurt.

Tip: is er sprake van zeer persoonlijke of gevoelige items? Geef ons aan hoe wij er mee om moeten gaan. We houden er extra rekening mee en gaan volledig discreet en met respect voor een ieders privacy met de items om.

Ja, het is mogelijk om een deel van de woning te laten ontruimen. We halen alleen de kamers leeg waarvan u dat wenst. U kunt zelf de andere kamers ontruimen of ons daar alsnog voor vragen als het moment daar is. 

Nee, wij rekenen geen voorrijkosten. Wij vinden het belangrijk om onze klanten een eerlijke en transparante prijs te bieden. Zonder onverwachte kosten achteraf. Daarom zitten alle kosten, inclusief de kosten voor het transport van onze medewerkers en materialen, al in onze offertes verwerkt. Zo weet u altijd precies waar u aan toe bent.

Wij sorteren alle spullen die tijdens de woningontruiming worden verwijderd en proberen zoveel mogelijk te doneren aan goede doelen. Vaak zijn er ook spullen die niet meer gebruikt kunnen worden. Deze spullen voeren we dan op een verantwoorde manier af.

Ja, dit is zeker mogelijk. Wij bieden ook een schoonmaakservice aan na het leeghalen van de woning. Zo kunt u de woning weer schoon en netjes achterlaten voor de volgende bewoner.

Ondanks dat onze experts zo zorgvuldig mogelijk werken, kan er weleens een kleine schade ontstaan. Hiervoor zijn wij verzekerd. Wij zorgen ervoor dat de schade zo snel mogelijk wordt hersteld.

Woningontruiming na overlijden
uitbesteden geeft rust

Filters