Logo Uitvaartland- zonder payoff
Search

Uitvaart regelen

Regel een uitvaart in slechts 3 stappen

  1. Klik hieronder op het gewenste afscheid
  2. Kies daarna uit één van de 3 pakketten
  3. Bestel het pakket online of neem telefonisch contact op met onze uitvaartverzorger

Cremeren

2190,- Al vanaf
  •  
Meest gekozen

Begraven

4290,- Al vanaf
  •  

Uitvaart regelen stappenplan

Een uitvaart regelen is een emotioneel en vaak overweldigend proces. Een uitvaartondernemer kan u hierbij helpen, maar u kunt dit ook zelf doen. Op deze pagina vindt u een stappenplan, zodat u weet welke stappen u moet volgen bij het regelen van een uitvaart.

Stap 1: Overlijden melden

Bij een overlijden is de eerste stap om dit zo snel mogelijk te melden bij de juiste autoriteiten en instanties. U moet contact opnemen met een arts om een overlijdenscertificaat te verkrijgen. De arts zal de dood officieel vaststellen en het certificaat afgeven.

Johan Verhofstadt
Uitvaartverzorger Johan Verhofstadt

Stap 2: Uitvaartverzekering controleren

Als de overledene een uitvaartverzekering had, is het belangrijk om de polis te controleren en te weten welke dekking en voordelen deze biedt. Dit kan helpen bij het plannen van de uitvaart en het verkrijgen van de financiële steun die mogelijk beschikbaar is.

Stap 3: Uitvaartondernemer kiezen

Het kiezen van een uitvaartondernemer is een essentiële stap. U moet beslissen welke uitvaartondernemer u wilt inschakelen om u te begeleiden bij het regelen van de uitvaart. Het is belangrijk om de kosten, services en reputatie van verschillende ondernemers te overwegen voordat u een keuze maakt.

Stap 4: Uitvaartwensen vaststellen

Het is belangrijk om te weten welke uitvaartwensen de overledene had. Dit kan betrekking hebben op zaken als de keuze tussen een begrafenis of crematie. Bent u niet op de hoogte van de wens van de overledene? Ruim 68 procent van de Nederlanders die 2023 overleden zijn gecremeerd. Wellicht helpt dit bij het maken van uw keuze. Verder is het belangrijk om een locatie van de uitvaartceremonie en andere specifieke wensen te kiezen. Deze informatie zal u helpen bij het plannen van de uitvaart.

Stap 5: Uitvaartkosten en budget beheren

Het regelen van een uitvaart kan kosten met zich meebrengen, en het is belangrijk om een budget op te stellen en te beheren. Een uitvaart kost in Nederland gemiddeld €7.500. Echter kan dat via Uitvaartland veel goedkoper. U moet verder ook de kosten van de uitvaartondernemer, de locatie, de catering en andere gerelateerde kosten in overweging nemen.

Stap 6: Uitvaartplechtigheid en condoleances

U moet beslissen waar en wanneer de uitvaartplechtigheid zal plaatsvinden. Daarnaast moet u nadenken over het verzenden van uitnodigingen voor familie en vrienden en het organiseren van condoleances.

Stap 7: Administratieve formaliteiten

Er zijn administratieve formaliteiten die moeten worden afgehandeld, zoals het informeren van instanties zoals de gemeente, de bank en de verzekeringsmaatschappij over het overlijden. Dit omvat ook het regelen van de begrafenis- of crematiedocumenten.

Stap 8: Nazorg en rouwverwerking

Na de uitvaart is er vaak behoefte aan nazorg en ondersteuning bij het rouwproces. U kunt overwegen om professionele hulp of ondersteuning van een therapeut of rouwbegeleider te zoeken.

Het regelen van een uitvaart is een complex proces dat zorgvuldige planning en overweging vereist. Het is belangrijk om de wensen van de overledene te respecteren en tegelijkertijd praktische zaken te regelen. Hopelijk biedt deze beknopte gids u enige houvast bij het doorlopen van deze uitdagende periode.

Uitvaart-regelen-scaled
johan-groot@2x

Uitvaartexpert Johan Verhofstadt

“Een uitvaart kan duizenden euro’s goedkoper voor dezelfde kwaliteit. Ik help u op afstand met het regelen van de uitvaart. “

Reviews uitvaartland

Hoe kunnen wij u helpen

U bereikt ons via onderstaand telefoonnummer of mailadres. Wij zijn 24 uur per dag telefonisch bereikbaar, ook in het weekend.

Bekijk al onze uitvaart pakketten

Filters

Aanmelden voor onze nieuwsbrief