Logo Uitvaartland- zonder payoff
Zoeken

Lijkwade kopen

Prijs

Materiaal

Kleur

Geschikt voor

Ecologisch

Levertijd

Bekijk al onze categorieën

Lijkwade kopen

Een lijkwade is een zachte doek waar de overledene in gewikkeld wordt. Het wordt ook wel een uitvaartwade, wikkeldoek of afscheidswade genoemd. De wade is gemaakt van natuurlijke materialen. 

Wat is een lijkwade?

Een lijkwade is een rechthoekig doek waarin de overledene gewikkeld wordt. Daarna kan de overledene in een uitvaartmand of doodskist gelegd worden. De stof van de wade is zacht en gemaakt van natuurlijke materialen. Lijkwaden worden gebruikt bij alle soorten uitvaarten; crematies, begrafenissen en natuurbegrafenissen. 

Naast de lijkwade heeft u dus ook een doodskist, opbaarplank of uitvaartmand nodig. Het is bijna nergens toegestaan om iemand alleen in een wade te cremeren of te begraven.

lijkwade kopen
lijkwaden

Wat kost een lijkwade?

Een lijkwade kost bij Uitvaartland tussen de 168 en de 549 euro. De goedkoopste lijkwade is 168 euro. De prijs is afhankelijk van het materiaal waar de uitvaartwade van gemaakt is.

Lijkwade zelf maken

U kunt er ook voor kiezen om er zelf eentje te maken. Of wellicht heeft u al een geschikt doek thuis. Deze moet ongeveer minimaal 2 bij 3 meter zijn. Belangrijk is dat het doek van natuurlijk materiaal is.

Afmeting lijkwade

Er is geen wettelijke afmeting voor een lijkwade. De meeste lijkwades zijn minimaal 2 x 3 meter, maar 3 x 3 of 2,5 x 3,5 kan ook.

Waarom een lijkwade?

Met een lijkwade wordt de overledene op een zachte manier ingepakt. Het helpt tevens bij het rouwproces. Nabestaanden kunnen de overledene zelf inwikkelen door de doek bijvoorbeeld iedere dag iets verder op te schuiven. Daarnaast kunnen er persoonlijke briefjes, tekeningen of bloemen op de lijkwade gelegd worden of mee gevouwen worden.

Materiaal en kleur

Lijkwaden zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Denk aan wol, linnen, bamboe, flanel, canvas, denim en hennep. Zoals u leest; allemaal natuurlijk materiaal.

Naast het materiaal zijn de doeken verkrijgbaar in verschillende kleuren. Meest gebruikt is een natural look, gebroken wit. Maar ook paarse, blauwe, gele en rode doeken zijn te koop. Lijkwaden met bloemen zijn momenteel nog niet te koop.

Doeken van flanel en linnen zijn vaak de goedkoopste lijkwaden. In onze webshop kunt u zelf een wikkeldoek uitkiezen en bestellen.

Lijkwade kopen via Uitvaartland.nl

Via Uitvaartland.nl kunt u al een goedkope lijkwade kopen voor slechts 250 euro. Deze prijs is inclusief verzendkosten. De uitvaartwade wordt op werkdagen vaak al binnen 24uur bezorgd op het door u gewenste adres in heel Nederland.

Lijkwade en baarkleden

Lijkwade en baarkleden worden vaak door elkaar gehaald. Echter zijn het twee verschillende dingen. Een baarkleed is een kleed dat over de grafkist wordt gelegd. Een lijkwade wordt gebruikt om de overledene in te wikkelen als alternatief voor een grafkist.

Lijkwade
uitvaartwade

Veelgestelde vragen over een lijkwaden

Waar moet een lijkwade aan voldoen?

Een lijkwade moet aan twee belangrijke punten voldoen. Ten eerste moet het gemaakt worden van natuurlijk materiaal. Ten tweede moet het doek het juiste formaat hebben. Het hele lichaam moet erin gewikkeld kunnen worden.

Ja, een lijkwade kunt u gebruiken voor zowel een crematie, als een begrafenis en natuurbegrafenis. 

Een lijkwade kost bij Uitvaartland tussen de 168 en de 549 euro. U kunt ook een eigen deken gebruiken. Deze moet ongeveer 2 bij 3 meter groot zijn en zijn gemaakt van natuurlijk materiaal.

De wades van Uitvaartland hebben een afmeting van circa 300cm x 280cm.

Met een lijkwade mand wordt een opbaarplank of uitvaartmand bedoeld.

✓ Scherpe prijzen

Een gemiddelde uitvaart kost al snel 7.500 euro. Regelt u een uitvaart via Uitvaartland.nl dan bent u duizenden euro’s goedkoper uit en krijgt u dezelfde kwaliteit. We bieden hoogwaardige uitvaartdiensten en producten tegen scherpe tarieven.

✓ 24/7 bereikbaar

We begrijpen dat families op ons vertrouwen tijdens moeilijke tijden. Daarom bieden we 24/7 telefonische ondersteuning en begeleiding via tel:072-7100093. Ons team staat altijd klaar om te helpen en ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt.

✓ Snelle gratis levering

Bij Uitvaartland.nl begrijpen we het belang van gratis verzending en snelheid tijdens een uitvaart. We zorgen ervoor dat alles volgens planning verloopt en dat alle producten en diensten op tijd worden geleverd. 

Filters