Logo Uitvaartland- zonder payoff
Zoek

Dieren urnen

Prijs

Materiaal

Kleur

Toepassing

Duo urn

Afwerking

Levertijd

Toont alle 87 resultaten

Bekijk hier onze andere categorieën

Alle informatie over een dieren urn

Het overlijden van een huisdier is voor veel mensen een ingrijpende gebeurtenis en een urn voor dieren kan dan troost bieden. Een huisdier is vaak een trouwe vriend en is echt onderdeel van een familie. Als dit plotseling wegvalt, kunt u veel verdriet ervaren. Een huisdier is soms wel 10 tot 20 jaar bij u geweest. Het is niet gek dat u dit verdriet een plekje moet geven en uw huisdier een fijne laatste rustplaats gunt.

Urn dieren

Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen ervoor om de as van hun overleden huisdier in een urn te bewaren. Urnen voor dieren zijn er in alle soorten en maten. Wel zien urnen voor dieren er vaak wel wat anders uit dan urnen voor mensen. Vaak is er in de urn iets terug te vinden wat met het dier te maken heeft.

Waarom een urn voor dieren?

Een urn voor dieren is geschikt voor mensen die hun overleden huisdier graag een fijne laatste rustplaats bezorgen. Er is een ruime keuze aan verschillende urnen. Vaak hebben deze iets te maken met het dier zelf en is het design aanzienlijk anders dan bij een urn voor mensen. 

Een urn voor dieren is vaak goedkoper dan een urn voor mensen. U bepaalt deels mede de prijs door een bepaald ontwerp te kiezen.

urn dieren
urnen voor dieren

Design van dieren urnen

Een urn voor dieren is vaak toepasselijk op het overleden huisdier. De urn kan subtiel zijn, maar bijvoorbeeld getekende hondenpootjes bevatten, maar er kunnen ook uitbundigere decoraties voorkomen. Zo zijn er urnen in de vorm van een vogel, een kat of een hond. Ook hebben we een urn in de vorm van een hondenbot.

Urnen voor dieren zijn vaak stijlvol. Dit is ook terug te zien in de kleuren. Een dieren urn is niet alleen een fijne gedenkplek voor uw huisdier, maar ook nog eens een mooie decoratie voor in huis. 

De materialen

Een urn voor dieren kan van verschillende materialen worden gemaakt. In principe wordt een urn voor dieren van dezelfde materialen gemaakt als een urn voor mensen. Aangezien er voor urnen voor mensen veel verschillende materialen worden gebruikt, geldt hetzelfde voor urnen voor dieren. 

Veel urnen voor dieren worden van metaal gemaakt, aangezien dit materiaal goed vormbaar is. Maar ook messing of rvs zijn geschikte materialen. Bovendien zijn natuurstenen goede materialen voor een urn voor dieren.

Urnen voor dieren worden vaak buiten in de tuin geplaatst. Natuursteen is een materiaal dat goed is bestemd tegen weersinvloeden. Hetzelfde geldt voor materialen als brons en metaal.

Biologische urnen voor dieren

Voor een huisdier kunt u ook een biologische urn kiezen. Biologische urnen bestaan volledig uit natuurlijke materialen en worden 100% in de natuur opgenomen. Dit is goed voor het milieu. Bovendien vinden sommige mensen het een fijne gedachte dat de as van hun huisdier één wordt met de natuur.

Biologische urnen worden buiten geplaatst en zullen binnen enkele maanden in de natuur zijn opgenomen. Biologische urnen worden ook in zee begraven, al wordt dit vooral gedaan bij overleden mensen.

Wat kost een urn voor dieren?

Urnen voor dieren zijn over het algemeen een stuk goedkoper dan dieren voor mensen. De allergoedkoopste urnen kunt u al voor minder dan 30 euro kopen, maar de meeste urnen kosten tussen de 100 en de 120 euro. Als u voor een speciaal ontwerp gaat, lopen de kosten aanzienlijk op en kunt u honderden euro’s uitgeven aan een urn voor dieren.

dieren urn
urn huisdier

Hoe wordt de prijs van een urn voor dieren bepaald?

De hoogte van de prijs van een urn voor dieren hangt af van verschillende factoren:

  • Het formaat: Hoe groter de urn, hoe duurder deze is. Voor een grotere urn zijn meer materialen nodig en dat vindt u terug in de prijs.
  • Het ontwerp: Als u een urn wilt met een mooi en bijzonder ontwerp, kost dat meer dan een standaard urn. 
  • Handgemaakt: Urnen die handgemaakt zijn door een vakspecialist zijn duurder dan urnen die uit de fabriek komen. U betaalt voor de tijd en vakmanschap die in het vervaardigen van de urn wordt gestoken.

Wordt een urn voor dieren vergoed?

Bij een uitvaart van mensen kunnen de meesten terugvallen op een uitvaartverzekering. Deze vergoedt (een deel van) de kosten. Dieren vallen niet onder deze verzekering en voor dieren kunt u ook geen speciale uitvaartverzekering afsluiten.

Wel kunt u een huisdierenverzekering afsluiten. Afhankelijk van het door u gekozen pakket kan deze verzekering de kosten van een urn dekken. Ook kunt u de kosten van de crematie en vervoerskosten naar het crematorium in bepaalde gevallen terugvragen. Een standaardverzekering vergoedt tussen de 250 en 500 euro.

✓ Scherpe prijzen

Een gemiddelde uitvaart kost al snel 7.500 euro. Regelt u een uitvaart via Uitvaartland.nl dan bent u duizenden euro’s goedkoper uit en krijgt u dezelfde kwaliteit. We bieden hoogwaardige uitvaartdiensten en producten tegen scherpe tarieven.

✓ 24/7 bereikbaar

We begrijpen dat families op ons vertrouwen tijdens moeilijke tijden. Daarom bieden we 24/7 telefonische ondersteuning en begeleiding via tel:072-7100093. Ons team staat altijd klaar om te helpen en ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt.

✓ Snelle gratis levering

Bij Uitvaartland.nl begrijpen we het belang van gratis verzending en snelheid tijdens een uitvaart. We zorgen ervoor dat alles volgens planning verloopt en dat alle producten en diensten op tijd worden geleverd. 

Filters