Logo Uitvaartland- zonder payoff
Zoek

Uitvaartmanden

Uitvaartmand kopen

Geef uw overleden dierbare een waardig afstand door hem of haar in een uitvaartmand op te baren. In geval van overlijden, moeten veel zaken geregeld worden. Een daarvan is het uitzoeken van een geschikte grafkist waar de overledenen in begraven of gecremeerd worden. Er bestaan verschillende kisten, van de klassieke houten kist tot een levende doodskist. Een uitvaartmand is een van de alternatieven die u kunt kiezen voor de uitvaart van uw naaste. In dit artikel leest u alles over de voordelen van het kopen van een uitvaartmand.

Wat is een uitvaartmand?

Een uitvaartmand, ook wel een grafmand of begrafenis mand genoemd, is een grafkist gemaakt van riet. Uitvaartmanden hebben een modern design en zijn in verschillende variaties te krijgen; niet alleen in de originele kleur, maar ook in fellere kleuren. Een rieten uitvaartmand wordt gemaakt van een sterk frame en een houten bodem. Bovendien wordt er over het algemeen gebruik gemaakt van natuurlijke producten. 

Gebruikte materialen

Uitvaartmanden kunnen van verschillende materialen gemaakt worden. Veelvoorkomende materialen zijn bamboe, wilgenteen, pandanus of bananenblad. Het gebruik van deze natuurlijke materialen maakt uitvaartmanden goed voor het milieu. Bij een begrafenis vergaan de materialen op een natuurlijke manier in de natuur en bij een crematie worden ze goed verbrand. 

Rieten uitvaartmand

De rieten uitvaartmand is de meest populaire grafmand. Wij hebben verschillende manden van riet. De manden hebben stevige hengsels zodat deze gemakkelijk gedragen kan worden tijdens de crematie of begrafenis.

moderne grafkist van riet
Grafmand

De uitstraling van een uitvaartmand

De natuurlijke materialen zorgen voor een vriendelijke uitstraling. Uitvaartmanden zien er minder statisch en ‘eng’ uit dan klassieke grafkisten. Bovendien kan het uiterlijk van de uitvaartmanden op de wensen van de overledenen afgestemd worden. De grafmanden zijn in verschillende kleuren beschikbaar of zelfs in kleurencombinaties. U kunt zelf gedeeltelijk de vorm meebepalen. Bent u op zoek naar een wat meer klassieke uitstraling? Ook dat is mogelijk.

Wat kost een uitvaartmand vs een standaard kist?

Om een goede afweging te maken of u wel of geen uitvaartmand wilt kopen, is het belangrijk om de kosten op een rijtje te hebben. Een gemiddelde doodskist kost 500 euro. De goedkoopste kost via Uitvaartland 249 euro, maar er zijn ook doodskisten te koop voor 4500 euro.

De goedkoopste uitvaartmand kost 1175 euro. Dit is inclusief bezorgkosten. De prijs is mede afhankelijk van de kwaliteit en de materialen van de mand. Bovendien geldt dat hoe meer wensen u heeft, bijvoorbeeld qua design, hoe hoger de kosten zijn. 

Een uitvaartmand is gemiddeld een stuk duurder dan een doodskist.

Waarom kiezen voor een uitvaartmand?

Nu u wat meer kennis heeft over grafmanden en andere kisten, kunt u een betere afweging maken of u wel of niet een uitvaartmand wilt kopen voor uw overleden dierbare. Een van de grootste voordelen van de grafmand is dat deze milieuvriendelijk is en snel wordt afgebroken in de natuur, of bij een crematie goed verbrand wordt. Bovendien is het mogelijk om de begrafenis mand te ontwerpen op een manier die past bij de overledene. U betaalt er iets meer voor, maar doet tegelijkertijd wel iets goeds voor de natuur.

Milieuvriendelijk

Alle grafmanden op onze website zijn milieuvriendelijk en met de hand gemaakt. Hierdoor is de kwaliteit altijd erg hoog. Een uitvaartmand is milieuvriendelijk omdat er geen gebruik wordt gemaakt van kunststoffen, metalen of synthetische lijmen.

Veelgestelde vragen over een uitvaartmand

Wordt een uitvaartmand verzekerd?

70% van de Nederlanders beschikt over een uitvaartverzekering om te voorkomen dat nabestaanden worden achtergelaten met hoge kosten bij (plotseling) overlijden. Indien de overledene een uitvaartverzekering heeft afgesloten, valt de kist hier in veel gevallen ook onder. Dit geldt ook voor de uitvaartmand.

Is een uitvaartmand geschikt voor een crematie?

Ja, alle uitvaartmanden van Uitvaartland.nl zijn geschikt voor cremeren. Ze zijn LVC goedgekeurd. Daarnaast zijn ze ook geschikt voor begraven en natuurbegrafenissen.

Is een begrafenis mand geschikt voor iedere begrafenis?

Ja, een begrafenis mand of wilgenmand kan voor iedere begrafenis gebruikt worden. Dus ook voor natuurbegrafenissen.

bamboe uitvaartmand

✓ Scherpe prijzen

Een gemiddelde uitvaart kost al snel 7.500 euro. Regelt u een uitvaart via Uitvaartland.nl dan bent u duizenden euro’s goedkoper uit en krijgt u dezelfde kwaliteit. We bieden hoogwaardige uitvaartdiensten en producten tegen scherpe tarieven.

✓ 24/7 bereikbaar

We begrijpen dat families op ons vertrouwen tijdens moeilijke tijden. Daarom bieden we 24/7 telefonische ondersteuning en begeleiding via tel:072-7100093. Ons team staat altijd klaar om te helpen en ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt.

✓ Snelle gratis levering

Bij Uitvaartland.nl begrijpen we het belang van gratis verzending en snelheid tijdens een uitvaart. We zorgen ervoor dat alles volgens planning verloopt en dat alle producten en diensten op tijd worden geleverd. 

Filters