Logo Uitvaartland- zonder payoff
Zoek

Doodskist

Prijs

Materiaal

Kleur

Geschikt voor

Binnenbekleding

Ecologisch

Levertijd

Beschilderen mogelijk?

Toont alle 50 resultaten

Doodskist kopen

Wilt u een doodskist kopen? Dan bent u bij Uitvaartland aan het juiste adres. Hier kunt u de kist eenvoudig online bestellen en wordt hij vaak nog op dezelfde dag bezorgd. Dit is goedkoper dan wanneer u dit via een uitvaartondernemer doet.

Waar moet u op letten bij het kopen van een doodskist?

Het kopen van een doodskist moet soms snel gebeuren vanwege de haast bij de uitvaart. Toch is het belangrijk om niet overhaast te beslissen. Door goed te vergelijken, voorkomt u latere spijt.

Hier zijn enkele punten waar u op moet letten:

  • Is de doodskist natuurlijk afbreekbaar?
  • Van welk materiaal is de kist gemaakt?
  • Controleer de afmetingen van de kist.
Goedkope grafkist
plank van bamboe

Grafkisten in verschillende materialen

Grafkisten zijn er in veel verschillende materialen. Hieronder vindt u de meest voorkomende materialen.

Moderne kleuren lijkkisten

Tegenwoordig zijn kisten niet meer alleen maar traditioneel bruin. U kunt een doodskist kopen in allerlei verschillende kleuren. De meest voorkomende vindt u hieronder:

Alternatieven voor een grafkist

Niet iedereen wilt een grafkist voor een begrafenis of crematie. Wettelijk gezien moet een lichaam in een uitvaartkist of “omhulsel” worden begraven of gecremeerd. Alternatieven zijn lijkwades en grafmanden. Dit is vooral populair bij natuurbegrafenissen.

Lijkwade

Een lijkwade is een stevige doek waarin de overledene gewikkeld kan worden. Voor begraven of cremeren is een draagbaar of opbaarplank nodig.

Opbaarplank

Een opbaarplank is een luxe plank waar de overledene op kan liggen. Vaak wordt deze plank gezamenlijk gekocht met een lijkwade.

Uitvaartmand

Een uitvaartmand is een alternatief waarin het lichaam met een lijkwade kan worden gelegd. Voor crematie moet de mand een deksel hebben.

Lijkwade
doodskist

De toekomst van het kopen van een grafkist

Tegenwoordig kiezen mensen steeds vaker online hun doodskist, wat vaak goedkoper is dan via een uitvaartverzorger. Onze uitvaartexpert Johan Verhofstadt verwacht dat deze trend zich zal voortzetten, met meer online bestellingen voor doodskisten en groeiende populariteit van doodskistverhuur.

Doodskist van IKEA

Een IKEA doodskist klinkt misschien als een grap, maar er zijn tegenwoordig uitvaartkisten die u zelf als een bouwpakket in elkaar kunt zetten. U krijgt het bouwpakket dan thuisgestuurd met duidelijke handleiding, zodat u zelf een doodskist kunt maken.

Afwijkende doodskist kopen

Houd er rekening mee dat een kist met afwijkende maten meestal duurder is dan de standaardkist. De prijs stijgt naarmate de afwijking groter is. Op onze website vindt u alle prijzen en voorwaarden.

Goedkope doodskist

Doodskisten variëren sterk in prijs. Zo kunt u via Uitvaartland al een goedkope doodskist kopen voor slechts 289 euro. Alle uitvaartkisten op onze website voldoen aan alle eisen voor zowel cremeren als begraven.

Luxe doodskist

Wilt u voor uw dierbare een luxe doodskist kopen? Dat kan. We hebben verschillende luxe grafkisten in ons assortiment die gemaakt zijn van de meest hoogwaardige materialen. De duurste lijkkist kost al snel duizenden euro’s.

Veelgestelde vragen

Mag ik zelf een uitvaartkist kopen?
Ja, ook als u al een uitvaartondernemer heeft ingeschakeld kun u alsnog de kist via Uitvaartland.nl bestellen. Dit is vaak een stuk goedkoper en wij leveren exact dezelfde kisten.

De goedkoopste doodskist kost via Uitvaarland 249 euro. Voor deze prijs kunt u de kist zelf ophalen op 1 van onze 13 locaties in heel Nederland. Wilt u liever dat wij deze kist komen bezorgen? Geen probleem. Voor 319 euro brengen wij hem snel bij u thuis.

IKEA heeft zelf geen grafkisten. Via onze website kunt u wel al voor 379 euro een IKEA style grafkist kopen. Dit is een grafkist als bouwpakket die u zelf met de familie in elkaar kunt zetten.
De prijs van een doodskist varieert tussen de 229 euro en de 5000 euro. De keuze van kleur, materiaal en bekleding spelen hierbij een grote rol.
Kartonnen grafkisten zijn al te koop vanaf 389 euro inclusief gratis verzending.

Wij leveren alle kisten op werkdagen binnen 24uur. Wilt u zeker weten dat de kist binnen 6 uur geleverd wordt? Dat kan. In dat geval betaalt u het speciale tarief voor spoedbezorging.

✓ Scherpe prijzen

Een gemiddelde uitvaart kost al snel 7.500 euro. Regelt u een uitvaart via Uitvaartland.nl dan bent u duizenden euro’s goedkoper uit en krijgt u dezelfde kwaliteit. We bieden hoogwaardige uitvaartdiensten en producten tegen scherpe tarieven.

✓ 24/7 bereikbaar

We begrijpen dat families op ons vertrouwen tijdens moeilijke tijden. Daarom bieden we 24/7 telefonische ondersteuning en begeleiding via tel:072-7100093. Ons team staat altijd klaar om te helpen en ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt.

✓ Snelle gratis levering

Bij Uitvaartland.nl begrijpen we het belang van gratis verzending en snelheid tijdens een uitvaart. We zorgen ervoor dat alles volgens planning verloopt en dat alle producten en diensten op tijd worden geleverd. 

Filters