Logo Uitvaartland- zonder payoff
Zoek

Opbaarplanken

Prijs

Materiaal

Kleur

Geschikt voor

Binnenbekleding

Ecologisch

Levertijd

Opbaarplank kopen

Een opbaarplank vormt voor velen een meer intiem alternatief dan een kist. Gebruik de baarplank om dichter bij de overledene te komen, om op een mooie en warme manier afscheid te nemen. U heeft de keuze uit verschillende soorten, materialen en stijlen. We leggen u er graag over uit. Of neem contact met ons op en stel uw vragen.

  • Dichter bij uw dierbare:
    Kom met de opbaarplanken dichter bij uw dierbare. Het biedt voor sommigen een betere kans om op een waardige wijze afscheid van elkaar te nemen.
  • Type opbaarplanken en materialen:
    Bekijk en vergelijk de verschillende soorten opbaarplanken en de materialen waarin die beschikbaar zijn.
  • Online opbaarplank kopen:
    Bestel een goedkope opbaarplank, houd rekening met de afmetingen of kies bijvoorbeeld een model met wade. 
Opbaarplank basic
Opbaarplank bamboe

Wat is een opbaarplank?

Een opbaarplank, ook wel baarplank genoemd, is een alternatief voor een grafkist. Een overledene ligt op de opbaarplank en is gewikkeld in een mooie lijkwade. Veel nabestaanden kiezen tegenwoordig voor een opbaarplank in plaats een kist omdat ze hun dierbare dan dierbare ervaren. Een opbaarplank kan gebruikt worden voor zowel begraven, natuurbegraven en cremeren.

Hoe gebruikt u een opbaarplank?

De opbaarplank kan bij het afscheid nemen van een dierbare een alternatief zijn voor een kist. Het ondersteunt het lichaam van de overledene en biedt een waardig platform tijdens de uitvaart. Nabestaanden ervaren deze manier van opbaren vaak als troostrijk en intiem. De aanwezigheid van een opbaarplank geeft ruimte voor een laatste eerbetoon, waarbij u persoonlijke rituelen en herinneringen kunt delen.

Opbaarplank met wade

Soms worden opbaarplanken verkocht samen met een wade. Bij ons kunt u een opbaarplank met wade kopen. Hiervoor kunt u contact opnemen met onze klantenservice via telefoonnummer 055-5690226.

Soms een inschuifplank nodig

Bij crematoria waar het verplicht is een opbaarplank met platte bodem te gebruiken, moet er bij planken die dit niet hebben een inschuifplank gebruikt worden. Raadpleeg het crematorium dat u voor ogen heeft over hun voorschriften.

Opbaarplanken in ieder materiaal en iedere stijl

Opbaarplanken variëren in stijl, vorm en materiaal. U bestelt bij ons klassieke houten planken, maar ook moderne en duurzame alternatieven zoals bamboe of karton. Elke keuze staat voor een persoonlijke voorkeur en de waarden die uw dierbare belangrijk vond. 

Of personaliseer de opbaarplank, bijvoorbeeld door die te laten graveren of door een persoonlijk element toe te voegen. Zo geeft u een persoonlijke tint aan het laatste afscheid. Daarnaast kunt u sommige planken ook beschilderen. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden hiervoor.

Opbaarplank met wade
baarplank

Baarplank kopen

Wanneer u een opbaarplank kiest, bekijk en vergelijk dan de stijl, het materiaal en de mogelijkheden tot personaliseren. U kunt de plank gewoon online bestellen, waarna wij er direct voor u mee aan de slag gaan. Zo zorgen we ervoor dat u de plank op werkdagen binnen 24 uur in huis heeft.

Wat zijn de afmetingen van een opbaarplank?

De afmetingen van opbaarplanken zijn niet altijd gelijk. De meeste hebben de volgende afmetingen:

Buitenmaten: 206 x 62 cm
Binnenmaten: 200 x 56 cm
Het gewicht en draagvermogen verschillen per baarplank.

Veelgestelde vragen over opbaarplanken

Wat zijn de voordelen van een opbaarplank?

Een opbaarplank biedt een eenvoudiger, soms intiemer alternatief voor een kist en maakt persoonlijke aanpassingen mogelijk. Personaliseer de plank, om op een warme en waardige wijze afscheid te nemen.

U heeft de keuze uit traditioneel hout en bijvoorbeeld duurzame alternatieven zoals bamboe of karton. Elk materiaal biedt een unieke uitstraling en keuze, dus vergelijk online de verschillende opties die er beschikbaar zijn.

Informeer bij uw uitvaartondernemer naar lokale voorschriften omtrent het gebruik van opbaarplanken. Voorkom op die manier dat er eventueel problemen ontstaan.

Samen een opbaarplank kiezen kan helpen bij het rouwproces en zorgt voor een persoonlijke touch. Overleg over de stijl en het materiaal. Neem eventueel even de tijd om de opties te overwegen, en samen tot een goede keuze te komen.

De prijs varieert afhankelijk van materiaal en stijl. Kijk naar duurzaamheid, uitstraling, het materiaal en uw persoonlijke voorkeur. De goedkoopste opbaarplank kost 259 euro en de duurste 408 euro.

Zodra u de opbaarplank bestelt gaan we daar direct mee aan de slag. Op die manier zorgen we ervoor dat u die zo snel mogelijk in huis heeft, ruim op tijd voor de uitvaart. Op werkdagen leveren wij meestal binnen 24 uur.

Ja, wij kunnen opbaarplanken leveren op het door u gewenste adres. Het maakt ons niet uit of dit nu bij u thuis, bij een uitvaartcentrum, crematorium of op een natuurbegraafplaats is.

✓ Scherpe prijzen

Een gemiddelde uitvaart kost al snel 7.500 euro. Regelt u een uitvaart via Uitvaartland.nl dan bent u duizenden euro’s goedkoper uit en krijgt u dezelfde kwaliteit. We bieden hoogwaardige uitvaartdiensten en producten tegen scherpe tarieven.

✓ 24/7 bereikbaar

We begrijpen dat families op ons vertrouwen tijdens moeilijke tijden. Daarom bieden we 24/7 telefonische ondersteuning en begeleiding via tel:072-7100093. Ons team staat altijd klaar om te helpen en ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt.

✓ Snelle gratis levering

Bij Uitvaartland.nl begrijpen we het belang van gratis verzending en snelheid tijdens een uitvaart. We zorgen ervoor dat alles volgens planning verloopt en dat alle producten en diensten op tijd worden geleverd. 

Filters