Logo Uitvaartland- zonder payoff
Zoeken

Lijkwade bloemen

Lijkwade bloemen

Een lijkwade wordt gebruikt om een overledene in te wikkelen. Het is een doek van zachte en natuurlijke materialen en wordt ook wel een uitvaartwade genoemd. Het doek geeft een warme uitstraling. We verkopen verschillende lijkwaden met bloemen. Daarnaast is het ook mogelijk om bloemen op een lijkwade te leggen, een bloemenband te gebruiken of om bloemen in een lijkwade te vouwen. 

Ook kunt u een van de andere prachtige lijkwades bij ons kopen. Bekijk hier ons gehele assortiment met lijkwaden.

lijkwade bloemen
lijkwade met bloemen

Bloemen op een lijkwade

Bloemen horen bij een uitvaart. Traditiegetrouw nemen mensen bloemen of een rouwboeket mee. Steeds vaker zien we dat nabestaanden wordt gevraagd om één bloem mee te nemen naar de uitvaart. Zo’n bloem vormt dan samen met de andere meegebrachte bloemen een mooi boeket. 

Maar de bloemen kunnen ook op een lijkwade worden gelegd. Bijvoorbeeld in een hartvorm. Om liefde mee te geven aan de overledene. De lijkwade kunt u ook helemaal bedekken met bloemen. Was de overledene gek van rozen? Dan kunt u hem of haar bedelven onder de rozen.

Lijkwade met bloemenband

Een andere optie is om een bloemenband te gebruiken. De overledene ligt dan in de kist in een lijkwade en daaromheen plaatst u een bloemenband. Deze bloemenband wordt op een bepaalde manier bevestigd en is in lengte en vorm aanpasbaar. Zo past de bloemenband om iedere kist.

In deze bloemenband steekt iedereen een bloem. Een lijkwade met bloemenband is een sierlijke manier om afscheid te nemen van uw dierbare. 

Wordt de uitvaart gehouden in een bepaald thema of was de overledene gek op een bepaalde kleur? Dan kunt u iedereen vragen om een bloem mee te nemen in een bepaalde tint of kleur. De bloemenband brengt dan een elegante of wellicht vrolijke touch aan de uitvaart.

lijkwade met bloemenband
Uitvaartwade met bloemen

Bloemen vouwen in lijkwade

U kunt ervoor kiezen om uw dierbare zelf in de lijkwade te wikkelen. Dit kunt u in één keer doen of u kunt de lijkwade iedere dag een stukje verder vouwen/wikkelen. Hiervan kunt u een mooi ritueel maken. Zo kunt u persoonlijke briefjes of zelfs bloemen in de lijkwade vouwen. Zo’n ritueel kan helpen bij de rouwverwerking en op deze manier kunt u iets persoonlijks meegeven aan de overledene. 

Wikkelt u liever niet zelf? Dan kunt u dit natuurlijk ook laten doen door de uitvaartverzorger. Vraagt u hem of haar dan om de bloemen in de lijkwade mee te wikkelen.

✓ Scherpe prijzen

Een gemiddelde uitvaart kost al snel 7.500 euro. Regelt u een uitvaart via Uitvaartland.nl dan bent u duizenden euro’s goedkoper uit en krijgt u dezelfde kwaliteit. We bieden hoogwaardige uitvaartdiensten en producten tegen scherpe tarieven.

✓ 24/7 bereikbaar

We begrijpen dat families op ons vertrouwen tijdens moeilijke tijden. Daarom bieden we 24/7 telefonische ondersteuning en begeleiding via tel:072-7100093. Ons team staat altijd klaar om te helpen en ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt.

✓ Snelle gratis levering

Bij Uitvaartland.nl begrijpen we het belang van gratis verzending en snelheid tijdens een uitvaart. We zorgen ervoor dat alles volgens planning verloopt en dat alle producten en diensten op tijd worden geleverd. 

Filters