Logo Uitvaartland- zonder payoff
Zoeken

Bedankt voor de condoleance

Een ‘bedankt voor de condoleance’ sturen is een mooie manier om familie, vrienden en kennissen te bedanken voor hun medeleven en aanwezigheid tijdens een condoleance. Het verlies van een dierbare is een van de meest ingrijpende dingen die iemand mee kan maken. In deze moeilijke tijd is het hartverwarmend om steun te krijgen van familie, vrienden en kennissen. Mensen die dicht bij uw dierbare stonden en mooie herinneringen aan hem of haar hebben.

Wanneer medeleven wordt getoond, kan dit helpen bij de verwerking van het verlies. Een bedankt voor de condoleances versturen is dan ook vaak gepast. In dit artikel gaan we dieper in op hoe u een bedankje na een overlijden kunt sturen. Ook krijgt u tips voor een geschikt bedankje na de uitvaart en welke teksten u hierbij kunt gebruiken.

Wanneer een dankbetuiging sturen?

Een ‘bedankt voor de condoleance’ sturen hoeft niet op een vast moment te gebeuren. Meestal wordt dit wel binnen een paar weken na de uitvaart gedaan. Tijdens de uitvaart hebben alle aanwezigen hun gegevens in een condoleanceboek gezet. Zo heeft u alle gegevens en kunt u naar iedereen een mooi bedankje sturen. Zorg ervoor dat uw bedankje na het overlijden persoonlijk en oprecht is. U kunt bedanken na een overlijden via een kaart, een brief of een bericht via social media. Wel zijn een brief of een kaart vaak een stuk persoonlijker. 

Tips voor een bedankje na uitvaart

Een bedankje na overlijden sturen na de uitvaart kan best moeilijk zijn. Zeker als u nog volop in de rouw bent kan het lastig zijn om de juiste woorden op papier te krijgen. Daarom hebben wij enkele tips om u op weg te helpen tijdens het bedanken na een overlijden:

  • Maak het persoonlijk
    Gebruik de naam van de persoon die u bedankt en ga dieper in op zijn of haar persoonlijke steun en bijdrage. Misschien heeft hij of zij speciale dingen geregeld. Benoem dit en laat uw waardering blijken.
  • Wees oprecht
    Schrijf vanuit uw hart. Dan kunt u de krachtigste woorden opschrijven die zeker zullen binnenkomen bij de ontvanger.
  • Houd het kort
    U hoeft een bedankt voor de condoleance kaartje echt niet lang te maken. Enkele zinnen zijn voldoende om uw dankbaarheid te laten zien.
  • Gebruik passende kaarten
    Kies voor condoleancekaarten die passen bij wat u wilt overbrengen aan de ontvanger.
  • Wees niet te streng voor uzelf
    Het is zeer begrijpelijk dat de juiste woorden vinden lastig kan zijn. Weet dat iedere blijk van dankbaarheid zal worden gewaardeerd door de ontvanger. Het gaat om het gebaar. 

 

5 tekst ideeën voor een bedankje voor de condoleance

Wilt u een ‘bedankt voor de condoleance’ kaartje sturen, dan kunt u bijvoorbeeld kiezen voor onderstaande teksten:

  1. Beste …, bedankt voor je hartverwarmende woorden en steun tijdens deze moeilijke tijd. Je aanwezigheid bij de condoleance heeft ons enorm geraakt.
  2. Lieve …, jouw medeleven en aanwezigheid tijdens de uitvaart van … gaf ons veel troost. Bedankt voor je condoleance.
  3. Hallo …, ik wil je bedanken voor je steun en mooie woorden. Het heeft ons enorm geholpen om te weten dat je aan ons denkt.
  4. Beste …., jouw kaart en warme woorden hebben ons veel kracht gegeven in deze verdrietige periode. Bedankt voor je condoleance.
  5. Lieve  …, wij zijn diep geraakt door je medeleven en steun na het verlies van … Bedankt dat je er voor ons was. 

5 tekst ideeën voor bedanken na overlijden

Wilt u bedanken na overlijden van uw dierbare? Dan kunt u bijvoorbeeld kiezen voor de volgende teksten.

  1. Lieve…, bedankt voor je blijk van medeleven bij het overlijden van …. Jouw medeleven heeft ons enorm geholpen.
  2. Beste …, jouw warme woorden en condoleances waren een grote bron van troost voor ons in deze zware tijd. Bedankt voor je steun.
  3. Hallo …, wij waarderen je medeleven en steun na het overlijden van …. Het betekent veel voor ons. Dank je wel.
  4. Beste …, jouw condoleance en betrokkenheid hebben ons gesteund in ons verdriet. Wij zijn je zeer dankbaar.
  5. Lieve …, hartelijk dank voor je mooie woorden en medeleven na het verlies van …. Jouw steun heeft ons veel kracht gegeven.

Schrijf een bedankt voor de condoleance

Een bedankt voor de condoleance schrijven is erg belangrijk in het verwerkingsproces. Zo kunt u de banden met uw dierbaren versterken en laten weten dat u hun medeleven waardeert. Door iets vanuit het hart te schrijven, laat u weten wat het medeleven van uw familie, vrienden en kennissen voor u betekent.

Geschreven door:

Foto van Femke Koning

Femke Koning

Femke Koning is een bevlogen schrijver met meer dan 10 jaar ervaring. Met een vlotte pen zorgt ze ervoor dat lastige onderwerpen makkelijk te lezen zijn. Van persoonlijke verhalen tot diepgaande interviews en inhoudelijke financiële stukken. Haar artikelen inspireren, informeren en zetten aan tot nadenken.
Gedichten bij zelfdoding

Andere berichten

Assieraad pilaar met 3 steentjes
Het verlies van een dierbare brengt veel verdriet met zich mee. Het verwerken van as in een sieraad is een steeds populairdere manier om een overleden dierbare dichtbij te houden.
Opgebaard lichaam
Wat is een opgebaard lichaam en op welke manieren gebeurd dit? Het opbaren is in veel culturen erg belangrijk. Hierbij wordt het lichaam van een overledene voorbereid voor de nabestaanden. Het lichaam wordt na de verzorging in een bed, een open of gesloten doodskist of op een opbaarplank gelegd. Uitvaartverzorgers voeren de opbaring van een overledene uit.
Wat zegt u tegen iemand die naar een begrafenis gaat?
Wat zegt u tegen iemand die naar een begrafenis gaat? Misschien heeft u al enkele woorden in uw hoofd. Het kan ook zijn dat u dit moeilijk vind. Begrafenissen zijn emotioneel en verdrietig. Woorden schieten vaak tekort. Toch kunnen de juiste woorden een rouwende enorm veel troost bieden. In dit artikel gaan we dieper in op de vraag 'wat zegt u tegen iemand die naar een begrafenis gaat?’ Ook de vragen ‘wanneer zeg je gecondoleerd?’ en ‘wat zeggen tegen iemand die rouwt?’ komen aan bod.
Filters