Logo Uitvaartland- zonder payoff
Zoek

Urnen voor een paard

Prijs

Materiaal

Kleur

Toepassing

Duo urn

Afwerking

Levertijd

Een urn voor uw paard? Lees er alles over

Bent u op zoek naar een urn voor uw paard? Lees dan gauw verder. Paarden zijn sociale dieren en zijn soms helemaal onderdeel van een familie. Het overlijden van uw geliefde dier kan dan ook hard aankomen. Goed afscheid is belangrijk. Ook kunt u troost halen door uw overleden paard een goede laatste rustplaats te geven. Dit kan door de as in een paarden urn te bewaren. 

Urn paard

Hoewel niet iedereen ermee bekend is, bestaan er speciale urnen voor een paard. Een paarden urn is anders dan een urn voor mensen. Het verschil zit hem vooral in het uiterlijk.

Een paarden urn is bedoeld om de as van een paard op een goede manier in te bewaren. Er bestaan urnen voor zowel binnen als buiten. U kunt ook sommige urnen in de buurt van de stal plaatsen, maar ook kunt u de urn in uw eigen tuin neerzetten.

paarden urn
urn voor paard

Het design voor een paarden urn

Een urn voor een paard is in verschillende designs te krijgen. Er zijn subtiele paarden urnen die lijken op urnen voor mensen. Maar er zijn ook urnen die in hun design iets met paarden te maken hebben. Zo kunt u een urn voor uw paard kopen in de vorm van een herdenkingsstal of een urn met daarin een decoratie van een paard

Het materiaal

Een urn in de vorm van een herdenkingsstal, bijvoorbeeld, is gemaakt van hout. Maar de meeste paarden urnen worden gemaakt van dezelfde urnen als die voor mensen. Denk aan bekende materialen als rvs, metaal en (natuur)steen. Ook brons is een geschikt materiaal. Deze materialen zijn geschikt voor zowel binnen als buiten.

Biologische urn voor een paard

Veel mensen associëren dieren met de natuur en vinden het een mooie gedachte om de as van hun overleden paard te begraven in de natuur. Dit kan met een biologische urn. Dit is een urn die volledig wordt opgenomen in de natuur. De urn bestaat dan ook voor 100% uit natuurlijke materialen. 

Niet alleen die fijne gedachte is een goede reden om een biologische urn te kopen, het is ook nog eens goed voor het milieu. Doordat de materialen van de urn volledig in de natuur worden opgenomen, worden er geen sporen achtergelaten. 

Hoeveel kost een urn voor een paard?

De kosten voor een urn van een paard verschillen erg. Er bestaan namelijk erg uitgebreide ontwerpen, die vaak handgemaakt zijn. U kunt bij deze urnen een hoog prijskaartje verwachten. 

Ook urnen met duurdere materialen zullen duurder uitvallen. Hetzelfde geldt voor grote urnen. Deze bevatten meer materiaal en daar hangt een prijskaartje aan. 

Biologische urnen zijn vaak iets goedkoper. Hierbij speelt het design een minder grote rol.

Waarom een urn voor een paard?

Een urn voor een paard zorgt ervoor dat uw paard een fijne laatste rustplaats heeft. Ook heeft u zo een herinneringsplekje voor uw paard. U kunt hier troost uithalen.

Bovendien kan een urn voor een paard een mooie decoratie in uw huis zijn. Dit is afhankelijk van het ontwerp dat u kiest.

De kosten van een urn voor een paard variëren enorm en hebben ook met het ontwerp te maken.

paard urn
paarden urnen

Wordt een urn voor een paard verzekerd?

Een urn voor paarden kan niet onder een normale uitvaartverzekering vallen. Er is ook geen speciale uitvaartverzekering voor dieren. Wel dekken diverse huisdierverzekeringen de kosten voor de urn geheel of gedeeltelijk. 

Deze dekking ligt vaak tussen de 250 en 500 euro en dekt niet alleen de kosten van de urn, maar ook die van de vervoerskosten naar het crematorium en de crematie zelf.

✓ Scherpe prijzen

Een gemiddelde uitvaart kost al snel 7.500 euro. Regelt u een uitvaart via Uitvaartland.nl dan bent u duizenden euro’s goedkoper uit en krijgt u dezelfde kwaliteit. We bieden hoogwaardige uitvaartdiensten en producten tegen scherpe tarieven.

✓ 24/7 bereikbaar

We begrijpen dat families op ons vertrouwen tijdens moeilijke tijden. Daarom bieden we 24/7 telefonische ondersteuning en begeleiding via tel:072-7100093. Ons team staat altijd klaar om te helpen en ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt.

✓ Snelle gratis levering

Bij Uitvaartland.nl begrijpen we het belang van gratis verzending en snelheid tijdens een uitvaart. We zorgen ervoor dat alles volgens planning verloopt en dat alle producten en diensten op tijd worden geleverd. 

Filters