Logo Uitvaartland- zonder payoff
Zoek

Biedermeier rouwstuk

Prijs

Kleur

Levertijd

Toont alle 6 resultaten

Wat is een Biedermeier rouwstuk?

Een Biedermeier rouwstuk wordt veel gekozen voor uitvaarten in Nederland. In veruit de meeste gevallen wordt een overledene voor een laatste keer geëerd door middel van één of meerdere rouwstukken. Deze bloemen zijn een teken van liefde en respect voor de overledene. Of de overledene nu een man, vrouw of kind is, een rouwstuk hoort bij een traditionele Nederlandse uitvaart.

De naaste familie en/of vrienden van de overledenen kiezen de rouwstukken voor op de kist. Vaak bevat zo’n rouwstuk ook een lint. Hier kan de familie een spreuk of hun namen opzetten. Ook andere genodigden op de uitvaart bezorgen de rouwstukken. Dit gebeurt vaak in een wat kleinere bos bloemen. Dit is voor hen een manier om respect voor de overledene en ook voor de nabestaanden te tonen. 

Biedermeier rouwstuk

Een populaire soort rouwstuk in de Biedermeier rouwstuk. Dit is een rouwstuk in een ronde vorm, die in een schaal of vaas is gemaakt. Dit type rouwstuk is vaak redelijk klein. Er kunnen dus ook meerdere van dit type rouwstuk op de kist worden geplaatst. Ook op een Biedermeier rouwstuk kunnen nabestaanden een lint met boodschap achterlaten.

biedermeier rouwstuk
rouwstuk biedermeier

Hoe ziet een Biedermeier rouwstuk eruit?

Het design

Een Biedermeier grafstuk heeft een kenmerkend uiterlijk en staat vooral bekend om zijn ronde vorm. Meestal bevat een Biedermeier rouwstuk korte stekelige, ronde bloemen. Deze vormen samen een soort halve bol. In feite is het rouwstuk een bol met bloemen die allemaal dezelfde lengte bevatten en een blad. 

U kunt zelf de kleur kiezen van de bloemen. Zo heeft u zelf invloed op het design. Voor een sober boeket kunt u kiezen voor allemaal witte bloemen of witte bloemen met nog wat kleurtinten erin verwerkt.

Geschikte bloemen

Waar u bij standaard rouwboeketten vrijwel alle soorten bloemen kunt kiezen, ligt dat bij een Biedermeier rouwstuk wat anders. Het is namelijk belangrijk dat de bloemen allemaal ongeveer dezelfde lengte hebben. Binnen één Biedermeier rouwstuk is de keuze dus wat beperkter.

Enkele geschikte bloemsoorten zijn rozen, gerbera’s en amaryllis. Een Biedermeier rouwstuk hoeft niet uit allemaal dezelfde bloemsoorten te bestaan. Variatie is mogelijk. Zolang deze maar ongeveer over dezelfde lengte beschikken. 

Is een Biedermeier rouwstuk duurder dan een standaard rouwstuk?

Een Biedermeier rouwstuk kost gemiddeld tussen de 75 en 155 euro. Een klein standaard rouwstuk kunt u al vanaf 30 euro bestellen. Een Biedermeier begint dus met een iets hogere prijs, zeker ook omdat dit type rouwstuk meestal niet heel groot is.

Wel is een Biedermeier goedkoper dan veel grote rouwstukken of rouwstukken met een bijzonder ontwerp. Alles bij elkaar genomen zijn de kosten van een Biedermeier rouwstuk dus ongeveer gemiddeld vergeleken met standaard rouwstukken.

Valt een Biedermeier rouwstuk onder de uitvaartverzekering?

Of u nu voor een goedkoop of duur rouwstuk kiest, het is fijn als u het bedrag (gedeeltelijk) terug krijgt van de verzekering. Alle gemaakte kosten rondom het regelen van de uitvaart, kunt u terugvragen bij de uitvaartverzekering van uw overleden dierbare, indien hij of zij een uitvaartverzekering heeft afgesloten.

In sommige gevallen vergoedt een uitvaartverzekering de kosten van de uitvaart volledig, maar soms wordt een gedeelte van dit bedrag uitgekeerd. Dit heeft te maken met de verzekering die de overledene heeft afgesloten. 

Naast het rouwstuk kunt u ook bij de verzekering terecht voor de gemaakte kosten voor onder andere de ceremonie, de begraafplaats of het crematorium en voor de dienst. Een uitvaartverzekering komt zeker van pas, aangezien de kosten van een gemiddelde uitvaart in Nederland tussen de 7000 en 11000 euro bedragen.

biedermeier rouwboeket
biedermeier grafstuk

Waarom kiezen voor een Biedermeier rouwstuk?

Een Biedermeier rouwstuk heeft een elegant rond design. Dit type rouwstuk is vaak redelijk klein. Dit biedt ruimte voor eventuele andere rouwstukken. Een Biedermeier rouwstuk is in alle soorten en maten te krijgen. U heeft zelf grotendeels invloed op het uiterlijk bij het kiezen van deze bloemen. Ook de kleur mag u zelf bepalen.

Hoewel een Biedermeier wat duurder is dan een standaard klein rouwstuk, lopen de kosten niet enorm op en hoeft het rouwstuk dus ook niet duur te zijn. Als uw dierbare een uitvaartverzekering had, kunt u het bedrag bovendien (gedeeltelijk) terugvragen. 

✓ Scherpe prijzen

Een gemiddelde uitvaart kost al snel 7.500 euro. Regelt u een uitvaart via Uitvaartland.nl dan bent u duizenden euro’s goedkoper uit en krijgt u dezelfde kwaliteit. We bieden hoogwaardige uitvaartdiensten en producten tegen scherpe tarieven.

✓ 24/7 bereikbaar

We begrijpen dat families op ons vertrouwen tijdens moeilijke tijden. Daarom bieden we 24/7 telefonische ondersteuning en begeleiding via tel:072-7100093. Ons team staat altijd klaar om te helpen en ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt.

✓ Snelle gratis levering

Bij Uitvaartland.nl begrijpen we het belang van gratis verzending en snelheid tijdens een uitvaart. We zorgen ervoor dat alles volgens planning verloopt en dat alle producten en diensten op tijd worden geleverd. 

Filters