Logo Uitvaartland- zonder payoff
Zoek

Rouwstuk met lint

Prijs

Kleur

Levertijd

Toont alle 24 resultaten

Een rouwstuk met lint

Vaak bestellen mensen een rouwstuk met lint. Een rouwboeket is een mooi eerbetoon aan een overledene. Mensen zien een rouwboeket als laatste offer en laten hiermee zien dat de overledene geliefd was. Niet alleen de directe naasten kopen een rouwstuk, maar ook veel mensen die iets minder dicht bij de overledene stonden, nemen een rouwboeket mee naar de uitvaart. Vaak is deze een stuk kleiner, maar het is alsnog een teken van respect aan de overledene. 

Rouwstuk met lint

U kunt een rouwstuk zo persoonlijk maken als u zelf wilt. Denk goed na bij de bloemen die u kiest. Had uw dierbare een favoriete bloem? Laat deze dan terugkomen. Zorg er ook voor dat het rouwstuk past bij het karakter van uw dierbare. Hoewel veel mensen denken dat een rouwstuk sober moet zijn en moet passen bij de sfeer van een uitvaart, kiezen steeds meer mensen voor een boeket in vrolijke kleuren. Ze vinden dit dan beter passen bij hun dierbare.

Een rouwstuk met lint is nog persoonlijker. U kunt een rouwstuk met lint bestellen om nog een persoonlijke boodschap aan uw dierbare achter te laten. Dit kan in de vorm van een zin of een paar woorden. Ook is het mogelijk om alleen een naam op het lint te laten zetten.

rouwstuk met lint
rouwstuk met lint bestellen

Hoe ziet het rouwstuk eruit?

U kunt het ontwerp van een grafstuk met lint grotendeels zelf bepalen. Kies zelf hoe groot het rouwstuk moet zijn en denk ook na over de bloemen en de kleur daarvan.

U kunt kiezen voor een standaard rouwstuk ontwerp, in een ronde of langwerpige vorm. Daarnaast kunt u ook kiezen voor rouwstukken in wat meer bijzondere vormen. Denk aan een rouwstuk in de vorm van een hart.  

U kunt kiezen voor een rouwstuk met bloemen in één kleur of juist met bloemen in verschillende kleuren. Deze kleuren zijn fel, maar rouwstukken met alleen witte bloemen zijn ook mogelijk.

De bloemen

Het ontwerp van een rouwstuk met lint wordt grotendeels bepaald door de soort bloemen. Over het algemeen zijn de meeste bloemen wel geschikt voor een grafstuk met lint. 

Kies vooral de bloemen waarvan u weet of denkt dat uw dierbare deze mooi zou vinden. Als u graag rekening houdt met de situatie van een uitvaart, kunt u ook kiezen voor de soorten bloemen die veel gebruikt worden op een uitvaart. Rozen zijn erg populair. Hetzelfde geldt voor bloemen als anjers, hyacinten of lelies. Maar beperk u niet tot deze bloemen, bijna elk denkbare bloem in Nederland is wel geschikt voor een rouwboeket. 

Wat kost een rouwstuk met lint?

De prijs van een rouwstuk met lint heeft met verschillende aspecten te maken:

  • De grootte: hoe groter het boeket, hoe duurder het zal zijn. 
  • Het ontwerp: U kunt kiezen voor een relatief simpel boeket of juist een boeket met een bijzonder ontwerp, bijvoorbeeld in de vorm van een hartje. Een boeket met een bijzonder ontwerp zal duurder zijn dan een goedkoop boeket.
  • De soort bloemen: Sommige bloemsoorten zijn duurder dan andere.

De goedkoopste boeken zijn al vanaf 30 euro te bestellen. Dit zijn vaak de kleinste boeketten. De prijs van grotere boeketten kan oplopen tot rond de 275 euro.

Wie betaalt een rouwstuk met lint?

De kosten voor een rouwstuk met lint liggen vaak in eerste instantie bij de dierbare van de overledene. Wel worden deze geheel of gedeeltelijk vergoed door de verzekering. Een rouwstuk valt onder de uitvaartverzekering.

De meeste Nederlanders hebben een uitvaartverzekering afgesloten. Deze verzekering vergoed alle kosten die te maken hebben met de uitvaart. De hoogte van het uit te keren bedrag heeft te maken met de soort verzekering en de hoogte van de premie. Sommige uitvaartverzekeringen vergoeden de kosten volledig, terwijl andere verzekeraars slechts een deel vergoeden.

grafstuk met lint
lint rouwstuk

Waarom kiezen voor een rouwstuk met lint?

Een rouwstuk met lint is geschikt voor mensen die hun respect willen tonen aan hun overleden dierbare. De bloemen staan voor de liefde en op het lint laten ze nog een mooie spreuk achter. Ook is het mogelijk om alleen een naam op het lint te zetten.

Het rouwstuk kan van veel verschillende bloemen gemaakt worden. Het verschillende aantal ontwerpen is dus groot. Ook heeft u zelf invloed op de prijs. 

Hoe lang van tevoren moet ik het rouwboeket met lint bestellen?

Bestel het rouwboeket met lint ten minste 24 uur van tevoren. Er is dan voldoende tijd om alles te regelen, inclusief de bedrukking van het lint. Twijfelt u of u nog op tijd bent? Neem dan contact met ons op.

Veelgebruikte teksten zijn persoonlijke laatste groeten, namen, data, of een korte herinnering. Het moet iets betekenisvols zijn voor zowel u als de overledene. Bespreek dit met de familie of met uw gezin, om samen tot een mooie keuze te komen.

Ja, er zijn verschillende kleuren lint beschikbaar. Gebruikelijk zijn wit en pasteltinten, of zwart voor een meer klassieke uitstraling.

Ja, vanwege de beperkte ruimte is er een maximum aantal woorden of karakters. Houd de boodschap bij voorkeur zo kort mogelijk, zodat dit geen problemen oplevert.

Ja, het is mogelijk om het lint rouwboeket meteen bij de uitvaartlocatie af te laten leveren. Dan weet u zeker dat het er op tijd is.

✓ Scherpe prijzen

Een gemiddelde uitvaart kost al snel 7.500 euro. Regelt u een uitvaart via Uitvaartland.nl dan bent u duizenden euro’s goedkoper uit en krijgt u dezelfde kwaliteit. We bieden hoogwaardige uitvaartdiensten en producten tegen scherpe tarieven.

✓ 24/7 bereikbaar

We begrijpen dat families op ons vertrouwen tijdens moeilijke tijden. Daarom bieden we 24/7 telefonische ondersteuning en begeleiding via tel:072-7100093. Ons team staat altijd klaar om te helpen en ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt.

✓ Snelle gratis levering

Bij Uitvaartland.nl begrijpen we het belang van gratis verzending en snelheid tijdens een uitvaart. We zorgen ervoor dat alles volgens planning verloopt en dat alle producten en diensten op tijd worden geleverd. 

Filters