Logo Uitvaartland- zonder payoff
Zoek

Rouwstuk hart

Prijs

Kleur

Levertijd

Toont alle 3 resultaten

Rouwstuk hart: wat is het?

Een rouwstuk hart is een van de vele opties voor een rouwstuk voor een overleden dierbare. Er bestaan veel verschillende soorten rouwstukken: klein, groot, met een bijzonder patroon of eenvoudig. Rouwstukken komen terug in veruit de meeste uitvaarten in Nederland, dus vanzelfsprekend hebben nabestaanden genoeg keus.

U kunt een rouwstuk erg persoonlijk maken. Dit kan door bloemen te kiezen die uw dierbare altijd mooi heeft gevonden. Weet u niet van welke bloemen uw dierbare hield? Dan zijn er genoeg andere mogelijkheden om het rouwstuk persoonlijk te maken. Zo kunt u zelf de kleur(en) kiezen. Ook kunt u een lint toevoegen met daarop een spreuk, een boodschap aan de overledene of één of meerdere namen.

Rouwstuk hart

Niet alleen met bloemen en kleuren kunt u een rouwstuk persoonlijk maken. U kunt ook kiezen voor een bijzonder ontwerp, denk aan een rouwstuk in de vorm van een hart. Alle bloemen zijn dan in de vorm van een hart gelegd. Dit is een extra duidelijk teken van liefde aan uw overleden dierbare. Ook aan een rouwstuk hart kunt u een lint met een boodschap toevoegen.

rouwstuk hart
rouwboeket hart

Hoe ziet een harten rouwstuk eruit?

Een rouwstuk hart ziet er in zijn geheel uit als een hartje. Dit type rouwstuk ziet er heel anders uit dan standaard rouwstukken. In plaats van een wat wilder boeket waar het groen goed zichtbaar is, is een rouwstuk hart zorgvuldig afgewerkt en ziet u het groen niet zitten. Een rouwstuk hart ziet er wat minder natuurlijk uit, maar dat maakt het niet minder stijlvol. Integendeel zelfs.

Een rouwstuk hart wordt vaak gemaakt van rozen. Deze zijn in verschillende kleuren te verkrijgen. Over het algemeen worden dezelfde bloemsoort en kleur gebruikt voor het rouwstuk in zijn geheel. Dit zorgt voor een rustige uitstraling.

Een rouwstuk hart is in verschillende formaten te verkrijgen en is vaak wat kleiner dan een gemiddeld rouwstuk. 

Welke bloemen zijn geschikt?

Voor een rouwstuk hart worden meestal rozen gebruikt. Rozen hebben een stijlvol design en zijn goed geschikt voor dit type rouwstuk. Bovendien zijn rozen in meerdere kleuren beschikbaar. U kunt kiezen voor een rouwstuk met rode rozen. Rood is de kleur van de liefde. Dit kan gelden als een eervol en liefdevol teken.

Ook witte rozen zijn geschikt. Veel mensen kiezen voor bloemen in sobere kleuren, aangezien ze dat beter bij de situatie en sfeer vinden passen.

Wat kost een rouwstuk in de vorm van een hart?

Een rouwstuk hart heeft een bijzonder ontwerp. Om dit te creëren, is vaak wat meer vakmanschap nodig dan voor een standaard rouwstuk. De kosten lopen hierdoor wat hoger op. Een rouwstuk hart kost ongeveer tussen de 150 en 200 euro. De grotere rouwstukken zullen wat duurder zijn dan de kleinere. 

Waarom kiezen voor een rouwstuk in een hart?

Een rouwstuk hart is het ultieme bewijs van liefde voor een overleden dierbare. Bovendien is het een stijlvol geschenk.

Een rouwstuk hart wordt meestal gemaakt van rozen en is in diverse kleuren beschikbaar. Wel is dit type rouwstuk vaak wat duurder dan andere rouwstukken.

rouwstuk hart vorm
rouwboeket rood hart

Is een rouwstuk in de vorm van een hart verzekerd?

Een rouwstuk is een fijn eerbetoon aan een overleden dierbare. Toch wilt u het liefst zo veel mogelijk op de kosten besparen. Als uw dierbare was aangesloten bij een uitvaartverzekering, krijgt u het bedrag van uw rouwstuk geheel of gedeeltelijk vergoed. 

Onder een uitvaartverzekering vallen alle kosten die te maken hebben met de uitvaart. Dit zijn onder andere de kosten voor de dienst of voor de begraafplaats of het crematorium. De hoogte van het bedrag dat de nabestaanden ontvangen is afhankelijk van de soort uitvaartverzekering van de overledene. 

Een gemiddelde uitvaart in Nederland kost tussen de 7000 en 11000 euro. Een uitvaartverzekering vergoedt vaak een groot deel van dit bedrag. Dit voorkomt dat de nabestaanden onverwachts worden geconfronteerd met hoge kosten.

✓ Scherpe prijzen

Een gemiddelde uitvaart kost al snel 7.500 euro. Regelt u een uitvaart via Uitvaartland.nl dan bent u duizenden euro’s goedkoper uit en krijgt u dezelfde kwaliteit. We bieden hoogwaardige uitvaartdiensten en producten tegen scherpe tarieven.

✓ 24/7 bereikbaar

We begrijpen dat families op ons vertrouwen tijdens moeilijke tijden. Daarom bieden we 24/7 telefonische ondersteuning en begeleiding via tel:072-7100093. Ons team staat altijd klaar om te helpen en ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt.

✓ Snelle gratis levering

Bij Uitvaartland.nl begrijpen we het belang van gratis verzending en snelheid tijdens een uitvaart. We zorgen ervoor dat alles volgens planning verloopt en dat alle producten en diensten op tijd worden geleverd. 

Filters