Logo Uitvaartland- zonder payoff
Zoek

Rouwboeket klein

Prijs

Kleur

Levertijd

Toont alle 7 resultaten

Een klein rouwboeket

Wilt u dat uw rouwboeket klein of groot is? En welke bloemen zijn het meest geschikt? Rouwboeketten zijn er in alle soorten en maten en dat maakt het soms lastig om de juiste te kiezen. Een rouwboeket is een laatste eerbetoon aan een overleden dierbare, dus veel mensen willen het perfecte rouwboeket. Deze moet niet alleen passen bij de situatie en de sfeer, maar ook bij de overledene. 

Was uw dierbare een vrolijk persoon? Dan is het voor de hand liggender om een kleurrijk rouwboeket samen te stellen. Bij iemand die wat bescheidener of minder uitbundig was, kan het juist mooi zijn om een wat simpeler rouwboeket te kiezen. Denk bijvoorbeeld aan een boeket dat enkel bestaat uit witte bloemen.

Rouwboeket klein

Welk rouwboeket u moet kiezen is erg persoonlijk. Denk goed na over uw keuze en bekijk wat het beste bij uw dierbare past. Hoewel een rouwboeket bedoeld is voor een uitvaart, is er niet één type rouwboeket. Er is voor iedereen een passend boeket. 

Ook hoeft een rouwboeket helemaal niet somber te zijn. Het belangrijkste is dat u kiest waar u zich goed bij voelt.

rouwboeket klein
klein rouwboeket

Het design van een rouwboeket klein

Een rouwboeket klein kan verschillende designs bevatten. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een klein rouwboeketje die in een vaas moet worden bewaard. Dit is erg eenvoudig en sober. Wel kan het boeket zo fleurig zijn als u zelf wilt.

Maar u kunt ook kiezen voor een klein rouwboeket voor op de kist. Dit kan een rouwboeket zijn met allemaal verschillende kleuren – vrolijk of juist niet – of een rouwboeket in één kleur of één kleurtint. Wilt u liever een rouwboeket met alleen maar witte bloemen? Ook dat is mogelijk. 

Welke bloemen voor een rouwboeket klein?

Voor een klein rouwboeket kunt u allerlei verschillende bloemen gebruiken. Over het algemeen zijn er geen strenge regels voor welke bloemen wel of niet geschikt zijn in een rouwboeket. U heeft daarom veel keuzevrijheid. 

Enkele veel gebruikte bloemen in een rouwboeket zijn rozen, anjers, chrysanten, lelies of hortensia’s. Maar u hoeft zich helemaal niet te beperken tot deze bloemen. Overal het algemeen geldt dat u moet doen waar u zich goed bij voelt. Was uw overleden dierbare helemaal gek van een bepaalde bloem? Dat is de kans groot dat deze ook geschikt is voor een klein rouwboeket.

Wat is de functie van een klein rouwboeket?

Rouwboeketten zijn in Nederland een echte traditie als het gaat om uitvaarten. Of iemand nou begraven of gecremeerd wordt, in de meeste gevallen liggen er één of meerdere rouwboeketten op de kist. Een rouwboeket is namelijk een manier om liefde en respect te uiten naar de persoon die is overleden. Bovendien maakt de frisse geur het boeket een kalmerend eerbetoon. 

Een rouwboeket is een herinnering aan de liefde of vriendschap die u met uw dierbare deelde. U kunt het zien als een laatste geschenk. Hoewel het niet vereist wordt om bloemen naar een uitvaart mee te nemen, kiezen veel mensen ervoor om dat wel te doen. Zo tonen ze hun respect voor de overledene.

Wat kost een rouwboeket klein?

De kosten van een rouwboeket klein variëren. Gemiddeld liggen deze tussen de 25 en 50 euro. Er zijn natuurlijk altijd uitschieters naar onder of naar boven. 

De kosten hebben vooral te maken met het design en de soort bloemen. Een ingewikkeld te maken rouwboeket zal meer kosten dan een simpel rouwboeket. De ene soort bloem is duurder dan de andere. Dit zult u terugzien in de prijs van het boeket.

Ook geldt: hoe groter, hoe duurder. Een klein rouwboeket in een vaas zal over het algemeen het meest goedkoop zijn.

klein rouwboeketje
rouwboeket kist

Wordt een rouwboeket klein verzekerd?

In veel gevallen kunt u de kosten van een rouwboeket terugvragen bij de verzekering. De meeste Nederlanders hebben namelijk een uitvaartverzekering. Deze verzekering vergoedt alle kosten die gemaakt worden omtrent de uitvaart geheel of gedeeltelijk. Een rouwboeket valt hier dus ook onder.

De hoogte van de uitkering heeft te maken met de soort verzekering die de overledene had afgesloten en daarmee de maandelijks te betalen premie. 

Waarom kiezen voor een rouwboeket klein?

Het aanbod aan rouwboeketten is enorm. Niet alleen verschillen deze in kleur en soort bloemen, maar ook in de grootte. Veel mensen kiezen voor een klein rouwboeket vanwege de kosten. Een klein rouwboeket is een stuk goedkoper dan een grotere variant. Bovendien vinden veel mensen een klein rouwboeket groot genoeg. Sommige mensen kopen liever meerdere kleine rouwboeketten voor op de kist dan één of twee grote.

Een klein rouwboeket kan van een groot aantal verschillende bloemen gemaakt zijn en hoeft niet duur te zijn. Hier heeft u zelf deels invloed op.

✓ Scherpe prijzen

Een gemiddelde uitvaart kost al snel 7.500 euro. Regelt u een uitvaart via Uitvaartland.nl dan bent u duizenden euro’s goedkoper uit en krijgt u dezelfde kwaliteit. We bieden hoogwaardige uitvaartdiensten en producten tegen scherpe tarieven.

✓ 24/7 bereikbaar

We begrijpen dat families op ons vertrouwen tijdens moeilijke tijden. Daarom bieden we 24/7 telefonische ondersteuning en begeleiding via tel:072-7100093. Ons team staat altijd klaar om te helpen en ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt.

✓ Snelle gratis levering

Bij Uitvaartland.nl begrijpen we het belang van gratis verzending en snelheid tijdens een uitvaart. We zorgen ervoor dat alles volgens planning verloopt en dat alle producten en diensten op tijd worden geleverd. 

Filters