Logo Uitvaartland- zonder payoff
Zoek

Rouwboeket vrouw

Prijs

Kleur

Levertijd

Toont alle 31 resultaten

Rouwboeket voor een vrouw: hier moet u aan denken

Op zoek naar een rouwboeket voor een vrouw? Hoewel het uitzoeken van een rouwboeket op het eerste gezicht nog lijkt als een eenvoudige taak, in vergelijking tot vele andere moeilijke keuzes, komt er toch nog veel bij kijken. Een rouwboeket is niet zomaar een bos bloemen. Het is een laatste offer aan uw overleden dierbare en moet dan ook goed bij haar passen. 

Rouwboeket vrouw

Een rouwboeket voor een vrouw is best lastig kiezen. Er zijn veel verschillende soorten rouwboeketten. Bovendien weet u niet altijd de smaak bloemen van de overledenen. Niet alleen moet een rouwboeket goed passen bij de wensen van de overledene, een rouwboeket voor een dame moet ook passen bij de sfeer van een uitvaart. 

rouwboeket vrouw
Rouwboeket dame

Wat voor rouwboeket kiezen voor een vrouw?

Het ontwerp van een rouwboeket voor een vrouw kunt u grotendeels zelf bepalen. U heeft een ruime keus aan verschillende bloemen, kleuren en designs. Kiest u liever voor een sober rouwboeket met lichtere kleuren? Of past een fleurig en kleurrijk rouwboeket beter bij u dierbare? Naast de standaard rouwboeketten zijn er ook rouwstukken in de vorm van een hart te krijgen. 

Een rouwboeket zelf heeft vaak veel karakter. Dit helpt enigszins bij het kiezen van een rouwboeket vrouw voor uw dierbare. Zo zijn er stoere boeketten, maar ook juist meer bescheiden. 

De bloemen

Enkele veel gebruikte soorten bloemen voor een rouwboeket voor een vrouw zijn rozen, lelies, gerbra’s en lisianthus. Deze bloemen hebben een mooie en frisse uitstraling. Bovendien zijn deze in het dagelijks leven ook de favorieten van veel mensen. 

De bloemen zijn in vrijwel alle kleuren geschikt. Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen ervoor om een minder sombere bedoening te maken van een uitvaart. Ze vieren juist het leven, in plaats van stil te staan bij het verdrietige.

Zijn alle bloemen geschikt voor een vrouwen rouwboeket?

Niet alle bloemen zijn geschikt voor een rouwboeket voor een vrouw. De meeste kunt u echter wel gebruiken voor een uitvaart. Er bestaan geen standaard regels of enquêtes voor. U heeft dus veel keuzevrijheid.

Veel mensen kiezen voor een rouwboeket met lint, waar nog lieve woorden en/of namen op worden gezet. Dit maakt het boeket wat persoonlijker.

Wat kost een rouwboeket vrouw?

De prijs van een rouwboeket voor een vrouw zijn afhankelijk van het model, de soort bloemen en de grootte. Simpele en kleine rouwboeketten kunt u al vanaf 55 euro kopen. Hetzelfde geldt voor een boeket bloemen voor in een vaas. 

De wat grotere rouwboeketten kosten rond de 100 euro. Wilt u een rouwboeket in een speciaal design, bijvoorbeeld in de vorm van een hart? Dan bent u tussen de 150 en 200 euro kwijt.

Echt grote rouwboeketten komen ook boven de 200 euro uit. Het gaat dan om rouwboeketten van 120 centimeter.

Rouwboeket voor een vrouw
Rouwboeket vrouw hart

Waarop letten bij het uitkiezen van een rouwboeket vrouw?

Houd bij het uitzoeken van een rouwboeket vrouw allereest op de wensen van uw overleden dierbare. Hield zij heel erg van rozen of juist van lelies? Dan kan het een goed idee zijn om deze bloemen in het rouwboeket te laten verwerken. Ook de persoonlijkheid speelt een rol. Was uw dierbare een sprankelende persoonlijkheid? Dan kiest u eerder voor een kleurrijk boeket dan een boeket met enkel witte bloemen.

De prijs heeft u deels zelf in de hand bij het kiezen van de grootte en het model. Ook zijn sommige bloemen duurder dan andere. Indien uw dierbare een uitvaartverzekering heeft afgesloten, zal de verzekering de kosten (gedeeltelijk) vergoeden.

Vallen rouwboeketten onder de uitvaartverzekering?

De meeste mensen sluiten een uitvaartverzekering af. Een gemiddelde uitvaart in Nederland loopt al gauw tussen de 7000 en 11000 euro op. Mensen vinden het geen prettig idee om hun nabestaande met deze grote kostenpost achter te laten.

Er zijn verschillende soorten uitvaartverzekeringen, die variëren in de kosten van de premie en het uit te keren bedrag. Zo hebben mensen zelf in de hand hoeveel de uitvaartverzekering uitkeert in geval van overlijden.

Onder de uitvaartverzekering vallen alle kosten die te maken hebben met de uitvaart. Dit is niet alleen de dienst zelf of de kosten aan de begraafplaats of het crematorium, maar ook alle kosten daaromheen; denk aan de grafkist of urn. Ook de kosten van het rouwboeket vallen hieronder.

✓ Scherpe prijzen

Een gemiddelde uitvaart kost al snel 7.500 euro. Regelt u een uitvaart via Uitvaartland.nl dan bent u duizenden euro’s goedkoper uit en krijgt u dezelfde kwaliteit. We bieden hoogwaardige uitvaartdiensten en producten tegen scherpe tarieven.

✓ 24/7 bereikbaar

We begrijpen dat families op ons vertrouwen tijdens moeilijke tijden. Daarom bieden we 24/7 telefonische ondersteuning en begeleiding via tel:072-7100093. Ons team staat altijd klaar om te helpen en ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt.

✓ Snelle gratis levering

Bij Uitvaartland.nl begrijpen we het belang van gratis verzending en snelheid tijdens een uitvaart. We zorgen ervoor dat alles volgens planning verloopt en dat alle producten en diensten op tijd worden geleverd. 

Filters