Logo Uitvaartland- zonder payoff
Zoeken

Kistbedekking bloemen

Prijs

Kleur

Levertijd

Toont alle 24 resultaten

Kistbedekking bloemen: dit zijn de mogelijkheden

Kistbedekking bloemen zien we in Nederland terug bij de meeste uitvaarten. Bij zowel begrafenissen als crematies wordt er gebruikgemaakt van kistbedekking bloemen. Dit zijn rouwstukken die op de kist worden gelegd. Deze kistbedekking geldt niet alleen als decoratie voor de kist, die vaak wat sober is, maar ook als eerbetoon aan een overledene. 

Bloemen zijn een mooi geschenk en dienen als offer om respect en liefde te tonen aan een overleden dierbare. Er zijn veel verschillende rouwboeken beschikbaar om op de kist te leggen. Deze zijn beschikbaar in veel verschillende ontwerpen. Bloemen op een kist zijn erg persoonlijk. Houd bij het uitzoeken rekening met de wensen van uw dierbare. Misschien heeft hij voor zijn of haar overlijden al aangegeven welke soort bloemen hij of zij als kistbedekking wil. Is dit niet het geval, kies dan bloemen die uw dierbare altijd al mooi heeft gevonden of die u goed bij hem of haar vindt passen.

kistbedekking bloemen
kistbedekking

Wat zijn kistbedekking bloemen?

Kistbedekking bloemen zijn in alle soorten en maten verkrijgbaar. Bloemen voor op de kist zijn voor alle genodigden en zelfs mensen buiten zichtbaar. Het is dus belangrijk dat u goed nadenkt over de bloemen die u wilt. 

Bepaal ook of u veel bloemen op de kist wilt, of juist weinig. Sommige kisten liggen vol met verschillende bloemen. Niet iedereen wil dit. 

Hoe zien de rouwstukken eruit?

Er zijn verschillende rouwstukken beschikbaar. U kunt kiezen voor een klein rouwboeket of juist een grote. Bovendien bepaalt u zelf de kleur. Zo kunt u een sober rouwboeket bestellen, als u dat beter vindt passen bij een uitvaart. Sommige mensen willen hun dierbare graag blijven herinneren als een vrolijk persoon en kiezen daarom juist voor een kleurrijk boeket. Er zijn rouwstukken die slechts één kleur bloem bevatten (uitgezonderd de groene stelen), maar u kunt ook kiezen voor een combinatie van meerdere kleuren.

Ook wat betreft de vorm heeft u genoeg keuze. U kunt kiezen voor een langwerpig rouwstuk of een rond boeket – een Biedermeier rouwstuk. Dit zijn de standaard rouwstukken. Wilt u een bijzonder ontwerp? Koop dan een rouwstuk in de vorm van een hart. Dit rouwstuk bestaat enkel uit rozen en is gemaakt in de vorm van een stijlvol hart.

Welke kistbedekking bloemen zijn populair?

Er zijn veel bloemen voor op de kist beschikbaar. De meest voorkomende zijn onder andere rozen, lelies en gerbera’s. U heeft een ruime keuze aan bloemen. Meestal is de bloemsoort die u in gedachte heeft wel geschikt. 

Voor speciale rouwstukken als een rouwstuk in de vorm van een hart worden vaak wel specifieke bloemen gebruikt – denk aan rozen. 

Wat is de prijs voor kistbedekking bloemen?

Kistbedekking bloemen verschillen enorm in prijs. Er zijn dan ook veel verschillende modellen. Als u goedkope bloemen op de kist wilt, kunt u het beste voor een eenvoudig en klein boeket gaan. Deze kunt u al vanaf 30 euro bestellen.

De grote rouwstukken kosten al gauw een stuk meer. Deze prijzen liggen gemiddeld tussen de 100 en 250 euro. Ook kunt u gaan voor een prijs in het midden. Hiervoor koopt u bijvoorbeeld een Biedermeier rouwstuk. Deze kost gemiddeld rond de 150 euro.

Een speciaal rouwstuk, zoals een hart van rozen, kost gemiddeld ook rond de 150 tot 200 euro.

rouwstuk kistbedekking
bloemen op kist

Worden kistbekleding bloemen vergoed? 

Of u nu wilt besparen op de kosten of het juist belangrijk vindt dat het bloemstuk precies aansluit bij uw wensen, het is altijd fijn om (een deel van) het bedrag vergoed te krijgen. Een uitvaartverzekering vergoedt dit bedrag. Wel gebeurt dit alleen als de overledene een uitvaartverzekering heeft afgesloten. Ook het uitgekeerde bedrag afhankelijk van de soort uitvaartverzekering die de overledene heeft afgesloten en de bijbehorende premie.

Niet alleen de kosten van de kistbekleding bloemen worden vergoed. Een uitvaartverzekering vergoedt (gedeeltelijk) alle kosten omtrent het regelen van een uitvaart. Dit bevat zowel kleine als grote kosten. Zo worden de kosten van de rouwkaarten vergoed, maar ook die van de afscheidsceremonie. Ook de kosten voor de begraafplaats of het crematorium worden (deels) terugbetaald.

Waarom kistbekleding bloemen?

Kistbekleding bloemen dienen dus als eerbetoon aan een overledene. Dit draagt bij aan het verzorgen van een waardevolle uitvaart van uw dierbare.

Wat betreft de rouwstukken is er genoeg keuze. U kunt het ontwerp zo persoonlijk maken als u zelf wilt. Dankzij de grote verschillen in prijzen, heeft u zelf invloed op de kosten.

✓ Scherpe prijzen

Een gemiddelde uitvaart kost al snel 7.500 euro. Regelt u een uitvaart via Uitvaartland.nl dan bent u duizenden euro’s goedkoper uit en krijgt u dezelfde kwaliteit. We bieden hoogwaardige uitvaartdiensten en producten tegen scherpe tarieven.

✓ 24/7 bereikbaar

We begrijpen dat families op ons vertrouwen tijdens moeilijke tijden. Daarom bieden we 24/7 telefonische ondersteuning en begeleiding via tel:072-7100093. Ons team staat altijd klaar om te helpen en ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt.

✓ Snelle gratis levering

Bij Uitvaartland.nl begrijpen we het belang van gratis verzending en snelheid tijdens een uitvaart. We zorgen ervoor dat alles volgens planning verloopt en dat alle producten en diensten op tijd worden geleverd. 

Filters