Logo Uitvaartland- zonder payoff
Zoek

Wat kost een doodskist

Wat kost een doodskist in Nederland?

De prijzen van onze doodskisten lopen van slechts 249 euro tot 4650 euro. De gemiddelde prijs voor een grafkist is op dit moment rond de 500 euro. Al onze kisten zijn van uitstekende kwaliteit. Gaat uw voorkeur uit naar een milieuvriendelijke kist onder de 500 euro? Gebruik dan onze handige filter aan de linkerkant van het productenoverzicht. Klik op ecologisch en stel de prijs bij naar maximaal 500 euro.

Voor sommige mensen speelt esthetiek een grote rol. Ook zien sommige mensen het kopen van een dure doodskist als een mooi laatste eerbetoon. Als u van een luxe uitstraling houdt zijn de Amerikaanse doodskisten wellicht iets voor u. bij deze kisten speelt het massief eikenhout een rol in de prijsbepaling. Ook de sierlijke details en de elegante stoffen die de binnenkant bekleden zorgen
ervoor dat de kisten in een hogere prijsklasse vallen.

Het uitkiezen van een doodskist is een hele persoonlijke keuze. Verschillende aspecten worden meegenomen in deze beslissing. Sommige mensen willen het milieu zo min mogelijk belasten. Anderen letten met name op wat een doodskist kost. Bij Uitvaartland.nl hebben we een variëteit aan mogelijkheden, met betaalbare opties voor iedereen.

Bij Uitvaartland.nl streven we er continu naar om kisten voor de meest eerlijke prijs aan te bieden. We kiezen er daarom bewust voor om de kist gratis bij u af te leveren. Ook bieden we een kist aan die u in uw eigen omgeving op kunt halen, om u nóg goedkoper van dienst te kunnen zijn.

Prijsbepalende factoren

Materialen en afwerking spelen een grote rol in de totstandkoming van de prijs van een doodskist.
Wij bieden kisten aan in de volgende materialen:

Doodskist prijzen

Bent u op zoek naar een doodskist van onder de 500 euro? Dan zijn de kisten van karton,
populierenhout, naaldhout en sommigen van spaanplaat goede opties voor u.

Het maken van enkele van onze doodskisten vraagt dermate veel tijd en/of inspanning dat de prijs
ook wat hoger is. Veruit de meeste van onze doodskisten zijn echter nog altijd onder de 1500 euro.
De Loop Living Cocoon is een levende doodskist die met erg veel zorg gemaakt wordt. Hij draagt bij
aan een uniek en milieuvriendelijk afscheid. Het maken van de doodskist duurt 7 dagen, door zijn
speciale samenstelling. De prijs van de levende doodskist is daarom 1249 euro.

Sommige van onze grafkisten zijn afgewerkt met een prachtige afbeelding. Het wrappen van de kist
zorgt ervoor dat de prijs wat hoger is. Wrappen is namelijk niet iets wat u gemakkelijk zelf kunt doen.
Hier dient een specialist mee aan de slag te gaan.

Veelgestelde vragen

 • Wat is de gemiddelde prijs van een doodskist?
  De gemiddelde prijs van een doodskist is ongeveer 500 euro. Afhankelijk van het materiaal en de afwerking van een kist kan de prijs ook oplopen tot enkele duizenden euro’s. Bij ons vindt u lijkkisten van verschillende prijsklassen. Ook zijn er bij ons genoeg opties voor minder dan 500 euro.

 • Wordt een doodskist betaald door de uitvaartverzekering?
  Indien u een uitvaartverzekering heeft is de kans groot dat de verzekering (een deel van) de kosten van de doodskist dekt. Het is altijd raadzaam om de  polisvoorwaarden te checken om zeker te weten dat u hierop kunt rekenen.
 • Zijn er kosten verbonden aan het personaliseren van de kist?
  U kunt ervoor kiezen om de doodskist tegen betaling te laten wrappen. Dan wordt de kist afgewerkt met een mooie afbeelding. Neem een kijkje bij ons overzicht van kisten die gewrapped kunnen worden om te zien wat de kosten hiervan zijn. Daarnaast bieden wij verschillende producten aan waarmee u een kist kunt personaliseren.

 • Welke factoren spelen mee in de prijsbepaling van een kist?
  Factoren zoals materiaal en afwerking spelen mee in het bepalen van de kosten van een grafkist. Massief eikenhout is natuurlijk een stuk prijziger dan karton. Ook komen er kosten kijken bij het personaliseren van een kist. U kunt invloed uitoefenen op de prijs door rekening te houden met het materiaal en bijvoorbeeld de mate waarin u de kist wil personaliseren.
Prijzen doodskist
Filters