Logo Uitvaartland- zonder payoff
Zoek

Rieten doodskisten

Rieten doodskist

Op zoek naar een bijzondere kist? Dan is de rieten doodskist misschien wel iets voor u. Dit type kist wordt ook wel een uitvaartmand genoemd. Een uitvaartmand is een vriendelijk ogend en troostgevend alternatief voor de traditionele houten doodskist. Bovendien is het een groene keuze. Zo kiest u voor een groen en troostvol afscheid.

Materialen van uitvaartmanden

Rieten uitvaartmanden zijn verkrijgbaar in allerlei materialen. Zo kunt u kiezen uit bamboe, pandanus, wilgenteen of bananenblad. Deze materialen hebben een vriendelijke uitstraling. Daarnaast zijn ze ook goed voor het milieu. Ze verbranden goed en bij een begrafenis vergaan ze op een natuurlijke manier in de natuur.

De wereld steunen na de dood

Fabrikanten van rieten grafmanden hebben vaak extra aandacht voor de wereld om ons heen. De 3 P’s zijn belangrijk: people, planet en profit. Ze steunen dan bijvoorbeeld de ontwikkeling van mensen in arme regio’s. Daarnaast hebben ze speciale aandacht voor de natuur en de generaties die na ons komen. De fabrikanten van het riet ontvangen een eerlijk loon. Kiest u voor een duurzame, rieten doodkist, dan draagt u bij aan een duurzame ontwikkeling.

Rieten doodskist
Geschikt voor natuurbegraven

Rieten grafkist kopen

Een rieten grafkist kopen of bestellen kan via Uitvaartland. We hebben een uitgebreid assortiment aan unieke rieten uitvaartmanden. Steeds meer mensen kiezen voor een natuurlijke rieten uitvaartmand. Daardoor wordt het assortiment steeds groter en valt er ook steeds meer te kiezen. Zo kunt u kiezen uit verschillende materialen, kleuren en vormen.

U kiest niet alleen de kleur en het materiaal, maar ook de vorm. Zo is het tevens mogelijk om te kiezen voor een ronde, rotan uitvaartmand. Het ziet er anders uit dan de traditionele kist, en kan daarmee wat extra steun bieden aan de nabestaanden. Riet oogt wat minder hard dan hout.

Biologisch afbreekbare rieten doodskist

Een rieten uitvaartmand is biologisch afbreekbaar. Daarmee past het helemaal bij mensen die kiezen voor een milieubewuste uitvaart. Na een begrafenis blijft de kist niet voor vele jaren in de grond liggen. In plaats daarvan gaat de kist op in de aarde. Bij een crematie zal de mand geen lucht- of milieuvervuiling veroorzaken.

Riet wordt uiteraard gemaakt van planten- en boomsoorten. Maar wanneer u kiest voor bijvoorbeeld bamboe, kiest u wel voor een soort die snel terug groeit. Het voordeel daarvan is dat de belasting voor het milieu en het klimaat minimaal is. Er is geen kap van bedreigde planten- en boomsoorten nodig. Op die manier maakt u een verantwoorde keus.

Liefde voor de natuur, liefde voor iedereen

Een geliefde naar de laatste rustplek brengen is een ingrijpende gebeurtenis. Maar één ding bindt ons allemaal op het moment: de liefde voor degene die er niet meer is. Wanneer deze persoon een voorliefde had voor de natuur, is een natuurbegraafplaats een goede keus. Met de keuze voor een rieten doodskist bewijst u het milieu voor de laatste keer een goede dienst. Deze biologisch afbreekbare doodskist is dan ook heel geschikt voor een natuurbegrafenis.

Kiest u voor een fair trade kist? Dan steunt u mensen in minder welvarende gebieden in bijvoorbeeld Zuidoost-Azië. Veel mensen vinden het belangrijk om goed te doen. Tot op het laatste moment. En zelfs daarna nog. Een rieten uitvaartmand staat dan ook symbool voor liefde en zorg voor iedereen.

Grafkist van riet
Ecologisch

Veelgestelde vragen

Hoe duur is een rieten doodskist?

Een rieten doodskist wordt ook wel een grafmand genoemd en kost tussen de 1.000 en 1.300 euro.

Welke materialen kiezen bij een rieten doodskist?

Bij een rieten doodskist kunt u kiezen voor verschillende materialen. Voorbeelden hiervan zijn bamboe, wilgenteen, bananenblad, pandanus of rotan. Dit zijn ook milieuvriendelijke materialen.

Waarom een rieten doodskist?

Een rieten doodskist komt wat minder hard over dan een houten doodskist. Daardoor kan de mand meer troost bieden aan de nabestaanden. Daarnaast is het een groene en milieuvriendelijke keuze.

Bestaan er fair trade uitvaartmanden?

Er bestaan producenten van fair trade uitvaartmanden. Dat houdt in dat er niet alleen aandacht is voor het milieu, maar ook voor de producenten van het riet. Zij krijgen een eerlijke vergoeding. Op die manier doet u iets terug voor de planeet en de mensen die erop leven.

✓ Scherpe prijzen

Een gemiddelde uitvaart kost al snel 7.500 euro. Regelt u een uitvaart via Uitvaartland.nl dan bent u duizenden euro’s goedkoper uit en krijgt u dezelfde kwaliteit. We bieden hoogwaardige uitvaartdiensten en producten tegen scherpe tarieven.

✓ 24/7 bereikbaar

We begrijpen dat families op ons vertrouwen tijdens moeilijke tijden. Daarom bieden we 24/7 telefonische ondersteuning en begeleiding via tel:072-7100093. Ons team staat altijd klaar om te helpen en ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt.

✓ Snelle gratis levering

Bij Uitvaartland.nl begrijpen we het belang van gratis verzending en snelheid tijdens een uitvaart. We zorgen ervoor dat alles volgens planning verloopt en dat alle producten en diensten op tijd worden geleverd. 

Filters