Logo Uitvaartland- zonder payoff
Zoek

Houten doodskisten

Prijs

Materiaal

Kleur

Geschikt voor

Binnenbekleding

Ecologisch

Levertijd

Beschilderen mogelijk?

Houten doodskist: Voor een stijlvolle uitvaart

De houten grafkist is en blijft een tijdloze klassieker. Wanneer u denkt aan een doodskist, denkt u als eerste aan de houten variant. Er zijn talloze soorten houten doodskisten. Van een luxe kist tot een ecokist en van modern tot klassiek. Ondanks de vele mogelijkheden blijft de houten doodskist stijlvol. Het is dan ook niet voor niets een van de meest verkochte kisten.

Klassiek of toch liever eigentijds?

Wanneer u een houten doodskist wilt uitzoeken heeft u veel keuze. Er zijn talloze soorten, materialen, vormen en kleuren beschikbaar. Een houten kist is geschikt voor zowel een crematie als een begrafenis. Wenst u liever geen kist? Dan kunt u ook kiezen voor een baarplank. Daarbij kiest u voor een bijpassende baarhoes of een lievelingssprei.

Een klassieke houten kist blijft een van de best verkochte kisten. Het is traditioneel en heeft een gunstige prijs. Wie gecharmeerd is van de vroegere tijden kan kiezen voor een zeemanskist. Dit is een kist met touwgrepen, zoals deze vroeger op zee werd gebruikt. Daarnaast kunt u kiezen voor bijvoorbeeld notenfineer, een verhoogde deksel of een eikenlook.

wat kost een doodskist
goedkope doodskist

Een steigerhouten doodskist

Steigerhout is erg populair in de interieurwereld. Nu maakt steigerhout ook zijn intrede in de uitvaartbranche. De steigerhouten doodskist wordt geleverd inclusief bekleding van ongebleekt katoen. Bij de kist hoort een goed gevuld kussen en matras met vulling van vlas. U kunt ook hier kiezen voor verschillende soorten handvatten. Op die manier is de steigerhouten kist een mooi geheel.

Een kist van steigerhout kost iets minder. Al vanaf 800 euro is de kist te koop. Stijlvol, anders dan anders en toch gewoon van hout. De steigerhouten grafkist is er voor mensen die iets anders willen dan een traditionele kist en de uitvaart onvergetelijk willen maken.

Soort hout voor kist kiezen

Wie een houten doodskist koopt, kiest uit verschillende soorten hout. 

  • Eikenhout 
  • Ayous 
  • Mahonie 
  • Naaldhout
  • Populier
  • Abachi 
  • Notelaar

Zoals u ziet, is er binnen de categorie ‘houten doodskist’ heel veel keuze. Het toont maar weer eens aan dat geen enkele uitvaart hetzelfde is. U kunt bij de keuze voor een kist heel goed uw persoonlijkheid laten zien.

Houten kist personaliseren

Naast de keuze uit het soort hout, kan de houten kist nog verder gepersonaliseerd worden. Bijvoorbeeld door te kiezen voor een andere kleur. Heeft de overledene een lievelingskleur, dan kan de kist in die kleur worden geleverd. Elke RAL-kleur is mogelijk. Bij sommige kisten is het ook mogelijk om zelf de kist te beschilderen. Dit werkt het best bij een kist met een lichte ondergrond.

Een houten kist kopen biedt een hoop mogelijkheden. Bij een uitvaart gaat het altijd om de laatste wensen van de overledene. Als daar een bepaalde kleur bij hoort, kan die wens zeker ingewilligd worden.

Ecovriendelijk, maar toch klassiek

Steeds meer mensen maken graag ook voor de uitvaart een milieuvriendelijke keuze. Een ecologische grafkist is dan een goede keus. Een voorbeeld daarvan is de populieren grafkist van onbehandeld hout. Dankzij de milieuvriendelijke materialen is deze doodskist ook geschikt voor natuurbegraafplaatsen.

Een kist van bamboe is een goed alternatief voor een klassieke houten kist. Bamboe is duurzaam, omdat het snel weer aangroeit. Bamboe raakt nooit op. Daarom is kiezen voor bamboe een milieuvriendelijke keuze.

Amerikaanse doodskist
luxe doodskist

Veelgestelde vragen

Wat kost een houten doodskist?

Een houten doodskist is via Uitvaartland.nl al beschikbaar vanaf 229 euro. Wat de precieze prijs van de kist is, is afhankelijk van het soort hout dat u kiest. 

Uit welke soorten hout kan ik kiezen bij een doodskist?

Wie een houten doodskist koopt, kiest zelf het soort hout uit. Veelgebruikte soorten hout zijn populierenhout, naaldhout, eikenhout, ayoushout, abachi en notelaar. 

Is er een ecovriendelijke soort hout voor een grafkist?

Ja, u kunt kiezen voor een ecovriendelijke soort hout. Dit noemen we ook wel een milieuvriendelijke grafkist. Het hout is onbehandeld en voelt zacht en natuurlijk aan. Meestal is een ecovriendelijke doodskist van hout gemaakt van bijvoorbeeld eiken of populierenhout. Hierbij is het belangrijk dat het hout verantwoord is vervaardigd.

Hoelang duurt het voordat hout vergaat bij een kist?

Een doodskist van massief vurenhout of populierenhout blijft ongeveer 10 tot 15 jaar goed. Een massief eikenhouten grafkist of een kist van tropisch hout blijft maar liefst 25 tot 50 jaar goed.

Uit welke kleuren kan ik kiezen bij een houten doodskist?

In principe is elke RAL-kleur beschikbaar voor een houten doodskist. De meest gekozen kleuren zijn: naturel hoogglans, mahonie, wit of zwart. Wie ervoor kiest om de kist zelf te beschilderen, kan het best kiezen voor een lichte onderkleur.

✓ Scherpe prijzen

Een gemiddelde uitvaart kost al snel 7.500 euro. Regelt u een uitvaart via Uitvaartland.nl dan bent u duizenden euro’s goedkoper uit en krijgt u dezelfde kwaliteit. We bieden hoogwaardige uitvaartdiensten en producten tegen scherpe tarieven.

✓ 24/7 bereikbaar

We begrijpen dat families op ons vertrouwen tijdens moeilijke tijden. Daarom bieden we 24/7 telefonische ondersteuning en begeleiding via tel:072-7100093. Ons team staat altijd klaar om te helpen en ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt.

✓ Snelle gratis levering

Bij Uitvaartland.nl begrijpen we het belang van gratis verzending en snelheid tijdens een uitvaart. We zorgen ervoor dat alles volgens planning verloopt en dat alle producten en diensten op tijd worden geleverd. 

Filters