Logo Uitvaartland- zonder payoff
Zoek

Sieraden met as van overledenen

Het verlies van een dierbare brengt veel verdriet met zich mee. Het verwerken van as in een sieraad is een steeds populairdere manier om een overleden dierbare dichtbij te houden. Op deze manier kunt u deze speciale persoon altijd met u meedragen. Een assieraad kan symbool staan voor de liefde die u voelt voor deze persoon, of voor uw overleden huisdier.

Wat zijn sieraden met as?

Assieraden zijn sieraden die speciaal ontworpen zijn om de as van dierbaren in mee te dragen. Dit kan bijdragen aan het verwerken van het verlies. Ze zijn beschikbaar in de vorm van:

  • kettingen
  • hangers
  • armbanden
  • ringen

In deze sieraden zit een askamer. Hierin bewaart u de as. U kunt kiezen uit ontwerpen met zichtbare asverwerking en onzichtbare asverwerking. Bij Uitvaartland.nl vindt u ook sieraden die u zelf kunt vullen met as.

Assieraden zijn perfect wanneer u de as van uw dierbare niet alleen wilt uitstrooien of wilt bewaren in een urn. U kunt het sieraad zo persoonlijk maken als u wilt. Zo kiest u zelf de vorm, kleur, afwerking en het materiaal. 

levensboom assieraad

Kosten assieraad

Ondanks dat het een uniek sieraad is, kost een assieraad niet veel. Bij ons vindt u al een prachtig sieraad voor minder dan 25 euro én betaalt u geen verzendkosten.

Ketting met as van overledene

Via Uitvaartland.nl bieden we een groot assortiment kettingen aan voor de as van een overledene. Wij vinden het belangrijk dat u genoeg keus heeft, zodat u iets vindt wat echt bij u past. Door de as van een dierbare te verwerken in een ketting draagt u deze persoon met u mee, dichtbij uw hart.

Er is een grote variëteit aan ontwerpen beschikbaar, ook voor huisdieren. Denk aan hartjes, sterretjes, pootafdrukjes, levensboompjes en kruisjes. De askettingen zijn beschikbaar voor mannen en vrouwen. U kunt kiezen voor een ketting of een losse ashanger. Deze kunt u vastmaken aan een ketting die u al draagt.

Armband met as van overledene

Naast kettingen voor de as van overledenen kunt u ook kiezen voor een asarmband. Deze armbanden zijn beschikbaar voor zowel mannen als vrouwen. Het is belangrijk om een armband te kiezen van duurzaam materiaal, zodat uw armband zo lang mogelijk meegaat. Leren armbanden zijn sterk en stijlvol, en zijn daarom een goede keus. Bij deze armbanden wordt de as van een overledene verwerkt in de sluiting van de armband. De sluiting is voorzien van een askamer, waar de as in wordt verwerkt.

Ring met as

Veel mensen dragen standaard een ring, waardoor de keuze voor een ring makkelijk gemaakt is. De asringen zijn beschikbaar voor zowel mannen als vrouwen. Ringen worden vaak geassocieerd met liefde en verbintenis. Ze zijn daarom uitermate geschikt om symbool te staan voor uw mooie band.

Onze asringen zijn beschikbaar in:

  • witgoud
  • goud
  • zilver

Hoeveel as is er nodig voor een sieraad?

Er wordt een kleine, symbolische hoeveelheid as verwerkt in een sieraad. Dit zorgt ervoor dat u een deel van de as kunt bewaren in een urn, een deel kunt dragen in een sieraad en misschien een deel wilt uitstrooien. Ook kunt u samen met uw partner, kinderen, familie of vrienden hetzelfde assieraad bestellen en dragen. Iedereen draagt de dierbare dan bij zich.

Welk sieraad met as van de overledene is passend?

Er zijn geen voorschriften over passende sieraden voor as van overledenen. Het is belangrijk dat u een sieraad kiest dat u mooi vindt en wat praktisch is voor u. 

Werkt u veel met uw handen? Dan is het dragen van een asring misschien niet handig. Een asketting is dan wellicht een handigere keuze voor u. Werkt u niet of heeft u een kantoorbaan? Dan is het type sieraad misschien minder van belang en kiest u wat u het mooiste vindt.

Neem ook de eigenschappen van de materialen mee in uw overweging. RVS is bijvoorbeeld iets beter bestand tegen krassen dan (wit)goud en zilver.

Verder is het belangrijk dat u een sieraad kiest waar u zich goed bij voelt. Een sieraad wat symbool staat voor de band die u met uw dierbare heeft.

Assieraad voor huisdier

Het verlies van een huisdier kan erg emotioneel zijn. Het vraagt om een speciale manier van herdenken. De as van uw huisdier kan in elk sieraad verwerkt worden. Er zijn ook speciale sieraden voor huisdieren. Bij Uitvaartland bieden we verschillende assieraden voor huisdieren. 

Veelgestelde vragen

Kan ik een assieraad graveren?
Het graveren van een sieraad maakt het nog persoonlijker. Veel assieraden kunnen gegraveerd worden. Dit is afhankelijk van het ontwerp en de grootte van het sieraad. U kunt dan kiezen om een naam, een teken of een vingerafdruk te laten graveren. Het is verstandig, gezien de waarde van het sieraad, om dit aan een professional over te laten. 

Hoe verwerk ik as in een sieraad?
Bij onze assieraden ontvangt u een trechtertje en een pin. Met de pin maakt u het sieraad open en door de trechter vult u het sieraad met as. Wij hebben handige instructievideo’s geplaatst bij onze producten, zodat u zelf gemakkelijk de as kunt verwerken in het sieraad.

Kan ik een assieraad altijd dragen?
U kunt de sieraden dragen bij alle dagelijkse bezigheden. Ondanks het feit dat de assieraden waterdicht zijn is het, net als voor elk sieraad, af te raden om ze veelvuldig met water in aanraking te laten komen. Chemicaliën in het water kunnen ervoor zorgen dat ze verkleuren. Bij een speciaal sieraad als deze is het extra belangrijk dat het zo lang mogelijk met u meegaat.

Geschreven door:

Picture of Femke Koning

Femke Koning

Femke Koning is een bevlogen schrijver met meer dan 10 jaar ervaring. Met een vlotte pen zorgt ze ervoor dat lastige onderwerpen makkelijk te lezen zijn. Van persoonlijke verhalen tot diepgaande interviews en inhoudelijke financiële stukken. Haar artikelen inspireren, informeren en zetten aan tot nadenken.
Assieraad pilaar met 3 steentjes

Andere berichten

Urn-naar-buitenland-scaled
Mag je een urn meenemen naar het buitenland? Bijvoorbeeld om de as te verstrooien in het buitenland?
doodskist maken
Staat u voor de moeilijke taak om een uitvaart te regelen? Of bent u gewoon benieuwd hoe..
Bloemen bij overlijden
Wanneer iemand binnen uw familie, directe omgeving of vriendenkring overlijdt, is het verdriet groot. Bloemen kunnen helpen bij de rouwverwerking. Maar welke bloemen kiest u?
Filters