Logo Uitvaartland- zonder payoff
Zoek

Zilveren ashangers

Prijs

Materiaal

Kleur

Afwerking

Levertijd

Dikte

Toont alle 27 resultaten

Alles over zilveren ashangers

Er zijn verschillende kleuren ashangers: zilver, goud of eerder metaal. Het is belangrijk om een model te kiezen dat goed bij uw overleden dierbare past, maar waar u zich ook comfortabel bij voelt om het te dragen.

Het overlijden van een dierbare is een trieste zaak. Zeker de eerste dagen overheerst het verdriet, maar moet u tegelijkertijd al van alles regelen. U heeft met uw dierbare al uitvoerig zijn of haar wensen besproken. Is dit niet het geval, dan moet u plots veel keuzes maken. Het kiezen van een urn of kist is hier één van. 

Wordt uw dierbare gecremeerd? Dan kunt u ervoor kiezen om het as van uw overleden dierbare in een traditionele urn te bewaren, maar u kunt ook een deel van de as bewaren in een sieraad, bijvoorbeeld in de vorm van een ketting. Dit kan ook als u de rest van de as uitstrooit. Zo houdt u uw dierbare altijd dicht bij u.

assieraden zilver
ashangers zilver

Ashangers zilver

Ashangers in zilver zijn er in alle soorten en maten – van modern tot traditioneel. Sommige zilveren ashangers hebben iets met het geloof te maken en zijn ontworpen in de vorm van een kruis. Als uw dierbare een echte muziekliefhebber was, kunt u kiezen voor een ashanger in de vorm van een muziekinstrument, denk aan een gitaar of muzieknoot. Ook vormen die te maken hebben met sport of vormen in een hartje zijn mogelijk.

Het design

Zoals hierboven al genoemd, zijn er veel variaties in het design van zilveren ashangers. Niet alleen het thema beïnvloedt het ontwerp, maar ook de manier waarop de ashangers zilver gemaakt worden. Veel van de zilveren ashangers zijn erg gedetailleerd en nauwkeurig afgewerkt, net als bij een standaard kettinghanger. Sommige ashangers zijn van mat zilver en andere van meer glinsterend zilver. 

 

Ook de grootte van de ashangers in zilver varieert sterk. U kunt kiezen voor een subtiele ashanger, maar een grotere is ook mogelijk. Wel moet de hanger groot genoeg zijn om as in te kunnen bewaren.

Het materiaal

Ashangers zilver bestaan voor meer dan 90% uit zilver. Het overige deel bestaat uit aan legering van andere metalen om wat extra stevigheid aan de zilveren ashangers toe te voegen. 

Een groot voordeel van zilver als materiaal voor ashangers, is dat het gemakkelijk bewerkt kan worden. De ashangers worden erg gedetailleerd gemaakt. Zilver kan door veelvuldig buigen breken, vandaar de toevoeging van een legering aan andere materialen. Maar over het algemeen geldt dat zilver bij voorzichtig gebruik weinig markeert.

Wel kan er een zwarte laag op het sieraad ontstaan en is het dus belangrijk om de ashanger regelmatig schoon te maken.

Wat kosten zilveren ashangers?

 De kosten van ashangers zilver variëren erg. De goedkoopste ashangers bedragen rond de 140 euro, terwijl er ook ashangers voor meer dan 300 euro beschikbaar zijn. Over het algemeen geldt dat hoe gedetailleerder en bijzonderder de ashanger is gemaakt, hoe hoger de prijs is. Ook de grootte heeft een invloed op de prijs. Hoe groter de hanger, hoe duurder deze is. Voor een grotere ashanger worden namelijk meer materialen gebruikt. 

Zijn ashangers zilver goedkoper dan standaard urnen?

Ashangers zilver zijn over het algemeen wat goedkoper dan standaard urnen. Dat komt vooral doordat de zilveren ashangers een stuk kleiner zijn en minder materialen nodig hebben. Maar er zijn altijd uitzonderingen. Zo zijn zeer gedetailleerde ashangers die veel vakmanschap vereisten duurder. Ashangers zijn bovendien vaak handgemaakt. Hier hangt ook een prijskaartje aan. 

Standaard urnen kosten gemiddeld rond de 250 euro. Er zijn heel goedkope urnen te vinden die ver onder de prijs zitten, maar daartegenover zijn er ook urnen die deze gemiddelde prijs ruimschoots overschrijden. Sommige urnen hebben een prijs van wel duizenden euro’s. 

zilveren ashanger
ashanger hartje zilver

Waarom kiezen voor ashangers in zilver?

Kortom: ashangers zilver zijn geschikt voor mensen die een persoonlijke herinnering van hun overleden dierbare dagelijks met zich mee willen dragen. De zilveren ashangers zijn in verschillende modellen verkrijgbaar. 

Het materiaal is redelijk stevig, zolang u zorgvuldig met het sieraad omgaat. 

Ook de kosten zijn te overzien. Ashangers zilver zijn over het algemeen goedkoper dan standaard urnen. Wel kunt u de as van uw dierbare niet volledig in de ashangers bewaren. U zult dus nog een aanvullende urn moeten kopen of een gedeelte van de as moeten uitstrooien.

✓ Scherpe prijzen

Een gemiddelde uitvaart kost al snel 7.500 euro. Regelt u een uitvaart via Uitvaartland.nl dan bent u duizenden euro’s goedkoper uit en krijgt u dezelfde kwaliteit. We bieden hoogwaardige uitvaartdiensten en producten tegen scherpe tarieven.

✓ 24/7 bereikbaar

We begrijpen dat families op ons vertrouwen tijdens moeilijke tijden. Daarom bieden we 24/7 telefonische ondersteuning en begeleiding via tel:072-7100093. Ons team staat altijd klaar om te helpen en ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt.

✓ Snelle gratis levering

Bij Uitvaartland.nl begrijpen we het belang van gratis verzending en snelheid tijdens een uitvaart. We zorgen ervoor dat alles volgens planning verloopt en dat alle producten en diensten op tijd worden geleverd. 

Filters