Logo Uitvaartland- zonder payoff
Zoek

Bamboe doodskisten

Waarom kiezen voor een Bamboe doodskist?

De tijd dat er voor een uitvaart alleen gekozen kon worden voor een traditionele kist, is allang voorbij. Vandaag de dag is er veel keuze. Een van die keuzes is een doodskist van bamboe. Dat klinkt misschien wat gek, maar eigenlijk heeft bamboe ontzettend veel voordelen. Het is niet alleen een ecologisch verantwoorde keuze, maar ook gewoon mooi om te zien.

Bamboe groeit snel

Bamboe is een van de snelst groeiende planten ter wereld. Fabrikanten kunnen eindeloos bamboe blijven kappen zonder schade te veroorzaken aan de ecosystemen. In een dag groeit een bamboeplant tot een meter. Deze planten bereiken hun maximale hoogte en dikte in één groeicyclus. Deze cyclus duurt 3 tot 4 maanden. Dat is een stuk sneller dan een gemiddelde boom waar men hout van maakt.

Het oogsten bij een bamboebos moet op een duurzame manier gebeuren. Daar ziet FSC op toe. FSC beheert dan ook veel bamboebossen. Kiest u voor een bamboekist, dan weet u dus zeker dat u een ecologisch verantwoorde keuze maakt. De bamboe doodskist is natuurvriendelijk, omgevingsbewust en ecologisch. Daarom past deze kist ook prima bij een begrafenis op een natuurbegraafplaats.

Uitvaartkist bamboe
Bamboe

Mooie look

Wie iets bijzonders wil op zijn uitvaart, kan kiezen voor bamboe. Het ziet er visueel mooi uit. Het is rustiger en het oogt minder hard dan een traditionele doodskist. Voor de nabestaanden kan dit helpen bij het rouwproces. De bamboekist wordt handmatig in China vervaardigd. Dat het handwerk is, kunt u duidelijk zien aan de kist. Het is een nauwkeurig vormgegeven grafkist, die niet meteen aan de dood doet denken.

Voor veel mensen is bamboe een goed alternatief voor hout. Juist omdat het een bijzondere uitstraling heeft. Het is modern vormgegeven en elegant gevlochten. Een bamboekist kunt u in verschillende vormen verkrijgen. Zo kunt u kiezen voor de traditionele vorm of voor een ronde doodskist.

Een goede keus voor mens en planeet

De plantages die de bamboe groeien, ontvangen een eerlijke vergoeding voor het materiaal. Degenen die de mand vervaardigen, ontvangen ook een eerlijke vergoeding. Doordat het FSC een oogje in het zeil houdt, mag een bamboe doodskist een FSC-keurmerk dragen. Daarmee maakt u dus een verantwoorde keus voor mens en planeet.

Vaak bestaat het interieur uit ongebleekt katoen, evenals de wade. Deze is ook watervast. Als hoofdkussen kunt u kiezen voor een Eco Bamboe hoofdsteun of een biologisch afbreekbaar hoofdkussen.

Bamboe is goed voor de bodem

Bamboe voorkomt bodemerosie. Het heeft namelijk een uitgebreide wortelstructuur. Op het moment dat de kist in de grond vergaat, wordt het weer een met de natuur. Bamboe is niet schadelijk voor het milieu. Een traditionele kist bevat veel lijm. Er moeten ook bomen voor gekapt worden. En daarnaast blijft er altijd vervuiling achter in de bodem. Deze zaken maken een traditionele kist schadelijk voor de natuur. Met bamboe heeft u deze nadelen niet.

Vaak gebruikt men bamboe als bladerdak. Het is dan een natuurlijke beschermer tegen bodemerosie. Op die manier kan het de planten om zich heen beschermen. Daarmee is de kist zelf dus ook een natuurlijke keuze.

Sterk materiaal

Bamboe is erg sterk. Sterker nog, er zijn kisten die massief worden gemaakt. Daardoor is de kist zeer sterk van structuur. Om tot die sterkte te komen, perst men 3 lagen bamboe samen. Daardoor lijkt de kist al meer op hout. Toch is het echt bamboe waarvan de kist gemaakt is.

Op deze manier kunt u alle voordelen van bamboe samenvoegen: een mooie uitstraling, een karakteristieke structuur, het sterke materiaal en een warme kleur. Een bamboe kist is daarmee een goed alternatief voor een traditionele kist.

Uitvaartkist bamboe
Bamboe materiaal

Veelgestelde vragen

Wat kost een bamboe doodskist?

Een bamboe doodskist koopt u al vanaf 1175 euro. Wie kiest voor een luxere uitvoering, betaalt rond de 1400 euro. Het is daarmee duurder dan een traditionele kist, maar dan maakt u ook een eco-vriendelijke keuze. Bovendien heeft een bamboe doodskist een niet te evenaren uitstraling.

Waarom kiezen voor een bamboe grafmand?

Een bamboe grafmand is een natuurvriendelijke keuze. Bamboe groeit namelijk ontzettend snel. Binnen een dag kan bamboe wel een meter groeien. Daarnaast heeft het een bijzondere en rustige uitstraling. Dit kan veel troost bieden voor de nabestaanden.

Hoe snel groeit bamboe?

Bamboe groeit binnen een dag wel een meter. Binnen drie tot vier maanden is de bamboeplant helemaal uitgegroeid. Daardoor kunnen fabrikanten ontzettend veel kisten maken van bamboe. Om het te vergelijken met hout: een boom moet hiervoor tientallen jaren groeien en dan nog minstens twee jaar drogen. Bamboe is dus veel sneller gereed voor de kap ervan.

Hoe wordt een bamboe doodskist gemaakt?

Een bamboe doodskist wordt handmatig gemaakt. Dit gebeurt vaak in landen als China. Voor het werk aan de mand ontvangt de arbeider een eerlijke vergoeding. Daarnaast ontvangt de plantage waar de bamboe groeit, ook een eerlijke vergoeding. Kiezen voor een bamboe doodskist is dus beter voor de mens en voor de planeet.

Is een bamboe grafkist sterk genoeg?

Ja, bamboe is een erg sterk materiaal. Wanneer een fabriek deze 3 laags perst, is het net zo sterk als hout. Daardoor kunnen fabrikanten ook van bamboe een massieve kist maken.

✓ Scherpe prijzen

Een gemiddelde uitvaart kost al snel 7.500 euro. Regelt u een uitvaart via Uitvaartland.nl dan bent u duizenden euro’s goedkoper uit en krijgt u dezelfde kwaliteit. We bieden hoogwaardige uitvaartdiensten en producten tegen scherpe tarieven.

✓ 24/7 bereikbaar

We begrijpen dat families op ons vertrouwen tijdens moeilijke tijden. Daarom bieden we 24/7 telefonische ondersteuning en begeleiding via tel:072-7100093. Ons team staat altijd klaar om te helpen en ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt.

✓ Snelle gratis levering

Bij Uitvaartland.nl begrijpen we het belang van gratis verzending en snelheid tijdens een uitvaart. We zorgen ervoor dat alles volgens planning verloopt en dat alle producten en diensten op tijd worden geleverd. 

Filters