Logo Uitvaartland- zonder payoff
Zoek

Moderne doodskisten

Prijs

Materiaal

Kleur

Geschikt voor

Binnenbekleding

Ecologisch

Levertijd

Beschilderen mogelijk?

Toont alle 40 resultaten

Moderne doodskist

Het overlijden van een dierbare brengt veel emoties met zich mee. Bovendien moeten bij het overlijden van een naaste de nodige praktische zaken geregeld worden. Denk aan de uitvaart zelf, het versturen van rouwkaarten en het uitzoeken van een kist. Bij dit alles zijn de wensen van de overledene het belangrijkste. Hield uw naaste van een traditionele of juist van een moderne doodskist? In dit artikel zetten wij alle informatie over moderne doodskisten op een rij.

Wat is een moderne doodskist?

Onder moderne doodskisten verstaan we niet één type doodskist, maar een divers aanbod van verschillende kisten. De stijl ervan kan enorm variëren. 

Voorbeelden van moderne doodskisten zijn:

Moderne blauwe doodskist
luxe doodskist

Gebruikte materialen voor moderne doodskisten

Ook de gebruikte materialen van moderne doodskisten verschillen van elkaar. Zo kan de kist van riet zijn gemaakt, maar ook van bamboe, schimmels of karton. Ook hout wordt nog steeds veel gebruikt. De meest geschikte houtsoorten zijn populierenhout, beukenhout, naaldhout of eikenhout.

De materialen zijn bovendien van invloed op de kleur. De moderne kist kan ook vaak gepersonaliseerd worden met kleuren of decoratie. Zoals deze kist met bloemen, de roze kist of deze blauwe kist van essenhout

Van welke materialen in de binnenkant van een moderne doodskist gemaakt?

Meestal is de binnenkant van een moderne doodskist bekleed met een stof van satijn of fluweel. Op deze manier krijgt de kist een luxe, stijlvolle en moderne uitstraling. Een voorbeeld daarvan is deze eco kist van hout.

Wettelijke eisen doodskist

Doodskisten moeten voldoen aan een aantal wettelijke eisen. Dit zijn:

  • Afmetingen van een doodskist: 180 x 200 cm en 50 x 55 cm. Wijkt u hiervan af, neem dan contact op met het crematorium of begraafplaats.
  • De kist mag niet van kunststof of metaal gemaakt worden. Wel zijn deze materialen toegestaan voor kleine onderdelen zoals handvatten en schroeven. 
  • De kust mag geen vocht doorlaten. 
  • Voor een crematie geldt daarnaast dat de kist uit brandbaar materiaal moet bestaan.
moderne grafkist van riet
moderne kist

Veelgestelde vragen over moderne uitvaartkisten

Wat kost een moderne doodskist?

Bij de keuze voor een geschikte doodskist spelen de kosten een belangrijke rol. De kosten van een moderne doodskist lopen erg uiteen. De goedkoopste moderne doodskisten kosten zo’n 380 euro. De duurste kosten wel 5.000 euro. 

Hoe wordt de prijs bepaald?

De prijs van moderne doodskisten is afhankelijk van een aantal factoren. Een van de belangrijkste factoren is het gebruikte materiaal. Zo zijn eikenhouten en kartonnen kisten relatief goedkoop, terwijl rieten doodskisten een hoger prijskaartje hebben. Dit komt doordat deze met de hand zijn gemaakt. Ook de vorm heeft invloed. Een ovale doodskist is duurder dan een rechthoekige. 

Zijn moderne doodskisten verzekerd?

Indien u een uitvaartverzekering heeft afgesloten, worden de kosten van een moderne doodskist geheel of gedeeltelijk gedekt – afhankelijk van de door u gekozen dekking. 

Hetzelfde geldt voor andere onderdelen van de uitvaart, zoals de afscheidsdienst, eventuele volgauto’s, bloemen en de rustplaats. De meeste mensen zijn niet verzekerd tegen alle gemaakte kosten. Let daarom bij iedere keus op de kosten en bepaal wat binnen het budget past. 

Waarom kiezen voor een moderne doodskist?

Steeds meer mensen kiezen voor een moderne doodskist. Bijvoorbeeld omdat ze iets goeds willen doen voor de natuur met een doodskist gemaakt van schimmels. Of omdat ze er een persoonlijk tintje aan willen geven, door een gekleurde kist te kiezen. Bovendien is de prijs in veel gevallen ook aantrekkelijk.  

✓ Scherpe prijzen

Een gemiddelde uitvaart kost al snel 7.500 euro. Regelt u een uitvaart via Uitvaartland.nl dan bent u duizenden euro’s goedkoper uit en krijgt u dezelfde kwaliteit. We bieden hoogwaardige uitvaartdiensten en producten tegen scherpe tarieven.

✓ 24/7 bereikbaar

We begrijpen dat families op ons vertrouwen tijdens moeilijke tijden. Daarom bieden we 24/7 telefonische ondersteuning en begeleiding via tel:072-7100093. Ons team staat altijd klaar om te helpen en ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt.

✓ Snelle gratis levering

Bij Uitvaartland.nl begrijpen we het belang van gratis verzending en snelheid tijdens een uitvaart. We zorgen ervoor dat alles volgens planning verloopt en dat alle producten en diensten op tijd worden geleverd. 

Filters