Logo Uitvaartland- zonder payoff
Zoek

Eenvoudige doodskisten

Prijs

Materiaal

Kleur

Geschikt voor

Binnenbekleding

Ecologisch

Levertijd

Beschilderen mogelijk?

Eenvoudige doodskist kopen

Niet iedereen houdt van een volledig gedecoreerde of gepersonaliseerde doodskist. Veel mensen kiezen voor een eenvoudige kist die niet al te veel kost. Maar wat verstaan we precies onder een eenvoudige doodskist? En is de kwaliteit van deze kisten goed? We vertellen het u graag.

Wat is een eenvoudige doodskist?

Onder een eenvoudige doodskist verstaan we doodskisten die zowel qua materialen als design simpel zijn. De meeste eenvoudige doodskisten worden gemaakt van hout, waaronder eikenhout, beukenhout, massief naaldhout of steigerhout. Deze materialen zijn relatief goedkoop en makkelijk te bewerken. 

Het kost minder tijd om een houten doodskist te maken dan bijvoorbeeld een rieten doodskist. In tegenstelling tot een houten kist, wordt een rietenkist volledig met de hand gemaakt. Bovendien worden eenvoudige doodskisten vaak in de originele houtkleur gelaten en worden er geen decoraties  of kleuren op gemaakt. 

Ook is het mogelijk om een IKEA style doodskist te kopen, zodat u de grafkist zelf in elkaar kunt zetten.

Goedkoopste doodskist
wat kost een doodskist

Redenen om voor een eenvoudige doodskist te kiezen

De meeste mensen kiezen voor een eenvoudige doodskist vanwege de kosten. Door de eenvoudige vormen en materialen liggen de kosten van dit type doodskisten relatief laag. Zeker in het geval van een crematie, waarbij de overledene maar kort in de kist ligt, voordat deze wordt verbrand, vinden ze een duurdere kist niet nodig.

De kwaliteit van een eenvoudige doodskist

Veel mensen durven niet voor een goedkope en eenvoudige doodskist te kiezen, omdat ze bang zijn dat de kwaliteit niet goed genoeg is. De afgelopen jaren zijn er echter belangrijke vorderingen gemaakt in de constructie en technologie. Hierdoor zijn ook goedkope doodskisten van goede kwaliteit. Bovendien gaan doodskisten nooit lang mee. Ze worden of meteen verbrand, of eindigen onder de grond, waar ze verteerd zullen worden. Veel mensen vinden het dan ook zonde om duizenden euro’s aan een doodskist uit te geven.  

Wat kost een eenvoudige doodskist?

De goedkoopste eenvoudige doodskist kost 229 euro. De meeste doodskisten in deze categorie kosten tussen de 400 en 600 euro. Uiteraard zijn er doodskisten in een veel hogere prijsklasse te verkrijgen, maar dat is zeker niet noodzakelijk. De kwaliteit van een goedkopere doodskist is over het algemeen goed.

eco grafkist puur lvc logo
Johan Verhofstad

Veelgestelde vragen over een eenvoudige grafkist

Wat is het verschil tussen een kist voor een crematie of begrafenis?

In principe kunt u voor een crematie dezelfde soort kisten gebruiken als voor een begrafenis. In beide gevallen is het belangrijk dat het materiaal snel verteerd wordt, of dat nu in de grond is of door verbranding. Wel kiezen veel mensen bij een begrafenis voor een massief houten doodskist. Voor een crematie worden vaker goedkopere kisten gekocht. De voorwaarde is dat het materiaal geschikt is voor verbranding. 

In welke maten zijn eenvoudige doodskisten te verkrijgen?

Hoewel er standaardmaten bestaan, zijn doodskisten er in alle soorten en maten. Deze afmetingen veranderen bovendien steeds. Zo zijn Nederlanders de afgelopen decennia alsmaar zwaarder en langer geworden. Dit is terug te zien in de afmetingen van doodskisten. 

Standaard doodskisten hebben globaal gezien de volgende afmetingen: 

  • Een lengte van 195 cm; 
  • Een breedte van 60 cm, aflopend naar 40 cm;
  • Een hoogte van 40 cm, aflopend naar 28 cm. 

Sommige standaard kisten wijken van deze maat af. Bovendien is het mogelijk een kist te laten ontwerpen in een afwijkend formaat.

Zijn eenvoudige doodskisten geschikt voor baby’s of kinderen?

Hopelijk heeft u hem nooit nodig, maar voor een kind is een passende kist noodzakelijk. Deze is een stuk kleiner en kunt u kiezen in meerdere kleuren of decoraties. Ook op eenvoudige kisten is dit mogelijk. 

✓ Scherpe prijzen

Een gemiddelde uitvaart kost al snel 7.500 euro. Regelt u een uitvaart via Uitvaartland.nl dan bent u duizenden euro’s goedkoper uit en krijgt u dezelfde kwaliteit. We bieden hoogwaardige uitvaartdiensten en producten tegen scherpe tarieven.

✓ 24/7 bereikbaar

We begrijpen dat families op ons vertrouwen tijdens moeilijke tijden. Daarom bieden we 24/7 telefonische ondersteuning en begeleiding via tel:072-7100093. Ons team staat altijd klaar om te helpen en ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt.

✓ Snelle gratis levering

Bij Uitvaartland.nl begrijpen we het belang van gratis verzending en snelheid tijdens een uitvaart. We zorgen ervoor dat alles volgens planning verloopt en dat alle producten en diensten op tijd worden geleverd. 

Filters