Logo Uitvaartland- zonder payoff
Zoek

Levende doodskisten

Levende doodskist kopen

Bij het kiezen van een doodskist komen verschillende overwegingen kijken. Mogelijk gaf uw overleden dierbare veel om het milieu. Dan is deze kist wellicht een goede keuze voor u. Ze zijn bijzondere creaties die zorgen voor mens en milieu. 

Levende grafkist
binnenkant levende doodskist

Symboliek van een levende doodskist

Als u een kist wil kopen die zonder milieuvervuiling te stimuleren is gemaakt, dan hebben wij de levende doodskist voor u. Deze kist is met de hulp van de natuur gemaakt. U kunt dan ook stellen dat uw dierbare letterlijk terug wordt gegeven aan de natuur. Een levende kist kan symbool staan voor het feit dat het leven doorgaat, zelfs wanneer u te maken heeft met het verliezen van uw dierbare. Ook kunt u deze kist zien als een bron voor nieuw leven. De kist zuivert door zijn samenstelling de grond, en voegt mens en natuur samen.

Materialen van een levende grafkist

Deze kisten zijn gemaakt van natuurlijke materialen. Paddenstoelen en upcycled hennepvezels worden in slechts 7 dagen verwerkt tot een waardige doodskist. Upcycling houdt in dat bestaande materialen een nieuwe functie wordt gegeven. In dit geval worden de hennepzaden ingezet om te verwerken in een grafkist. Dit maakt dat de kist biologisch afbreekbaar is. Ook houdt dit in dat er minder nieuwe materialen worden gebruikt en dat er dus minder afval wordt geproduceerd. 

Specificaties

De kist weegt 30kg en kan 200kg dragen. De afmetingen van de kist zijn 216 x 75 x 45 cm. Dit is de buitenmaat van de kist. De binnenmaat van de kist is 195 x 58 x 35 cm. De kist kan worden gedragen aan de juten handgrepen die aan de kist zijn bevestigd. De buitenkant van de kist is wit en de binnenkant is bekleed met mos. 

Extra’s

Is de levende doodskist de perfecte keuze voor u? Mogelijk maakt een mooie bloemenband de kist helemaal af. Deze optie vindt u bovenaan de productpagina. Ook als u liever een prachtig boeket op de kist legt kunt u bij ons terecht. We hebben een groot aanbod aan rouwbloemen als uitstekende toevoeging om de laatste rustplaats van uw dierbare compleet te maken.

Daarnaast is het mogelijk om deze levende uitvaartkist te beschilderen. Wij bieden verschillende schildersets aan met verf die geschikt is om deze kist mee te versieren.

moderne kist
doodskist van paddenstoelen

Veelgestelde vragen over een levende doodskist

Welke milieuvriendelijke kisten zijn er naast de levende doodskist?
Naast de ‘Loop Living Cocoon’ kist, bieden wij ook bamboe kisten en rieten kisten aan. Deze kunt u terugvinden bij ons overzicht van organische doodskisten.

Hoeveel kost een levende doodskist?
De prijs van een levende doodskist is 1249 euro. U kunt ervoor kiezen om een mooie bloemenband erbij te bestellen voor 240 euro. Voor deze prijs wordt de kist bij u thuisbezorgd. Verzending is namelijk gratis via Uitvaartland.nl. 

Wat is de levertijd van een levende doodskist?
De levende doodskist wordt de volgende werkdag bij u bezorgd. Hier komen geen verzendkosten bij kijken.

Wat gebeurt er met het lichaam van mijn dierbare in een levende doodskist?
Het lichaam wordt binnen 3 jaar gecomposteerd. De hoeveelheid schadelijke stoffen die mensen bij zich dragen wordt gereduceerd, om de grond zo min mogelijk te vervuilen. Die vervuiling is door een reguliere kist groter.

✓ Scherpe prijzen

Een gemiddelde uitvaart kost al snel 7.500 euro. Regelt u een uitvaart via Uitvaartland.nl dan bent u duizenden euro’s goedkoper uit en krijgt u dezelfde kwaliteit. We bieden hoogwaardige uitvaartdiensten en producten tegen scherpe tarieven.

✓ 24/7 bereikbaar

We begrijpen dat families op ons vertrouwen tijdens moeilijke tijden. Daarom bieden we 24/7 telefonische ondersteuning en begeleiding via tel:072-7100093. Ons team staat altijd klaar om te helpen en ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt.

✓ Snelle gratis levering

Bij Uitvaartland.nl begrijpen we het belang van gratis verzending en snelheid tijdens een uitvaart. We zorgen ervoor dat alles volgens planning verloopt en dat alle producten en diensten op tijd worden geleverd. 

Filters