Logo Uitvaartland- zonder payoff
Zoeken

Doodskisten met bloemen

Doodskist met bloemen kopen

Een doodskist met bloemen, een doodskist in alle kleuren van de regenboog of een standaard houten doodskist. Doodskisten zijn er in alle soorten en maten. Welke doodskist u kiest, is afhankelijk van de wensen van de overledene. Als de wensen niet bekend zijn, is het aan de nabestaanden om een passende kist te vinden. 

Grafkist met bloemen

Was uw nabestaande een vrolijk persoon en zou een standaard kist niet bij hem of haar passen? Overweeg dan eens een doodskist met bloemen. Deze doodskist kan verschillende ontwerpen met bloemen omvatten. Zo kan er de kist volledig gedecoreerd zijn met verschillende bloemen of enkel bestaan uit een aantal zonnebloemen met verder een volledig witte achtergrond. Grafkisten met bloemen zijn wat fleuriger en minder somber dan standaard doodskisten.

doodskist met bloemen
uitvaartkist met bloemen

Gebruikte materialen

Een grafkist met bloemen bestaat uit hetzelfde materiaal als een standaard doodskist. Het meest gebruikte materiaal voor een doodskist is hout. De decoratie wordt op deze houten kist getekend. Een doodkist met bloemen kan zes handvatten bevatten, in plaats van acht. Op deze manier is de decoratie beter zichtbaar. Wel is het verstandig om voor 8 handvatten te kiezen als de kist een grotere afstand moet afleggen. 

Decoraties op een doodskist

Niet alleen een doodskist met bloemen wordt de laatste jaren steeds vaker gekocht. Over het algemeen neemt het aantal doodskisten met decoraties toe. Decoraties maken een doodskist persoonlijker en dat kan belangrijk zijn om afscheid te nemen van een dierbare. In de volgende situaties wordt er veel gebruik gemaakt van decoratie:

  • Als een kind is overleden

Het overlijden van een kind is enorm heftig. Ouders kunnen het vaak niet aanzien om hun kind in een kille, onpersoonlijke kist te zien liggen en kiezen dan eerder voor een kist met decoraties of een gekleurde kist. Op deze manier is het aanzicht van de kist wat minder eng. Ook vinden ouders het een fijn idee dat hun kind de kist zelf ook mooi zou hebben gevonden.

  • Als een ouder van jonge kinderen is overleden

Ook als een ouder van jonge kinderen is overleden, kan er voor een persoonlijke kist worden gekozen. Het kan het rouwproces van kinderen helpen als ze mee mogen kiezen. Ook is het mogelijk om de kist zelf te schilderen. Zo kunnen kinderen de kist met tekeningen persoonlijk maken.

  • Iemand met een bijzondere hobby

Was de overledene helemaal weg van voetbal of hield hij of zij juist van paardrijden? Laat deze hobby terugkomen in het design van de kist. Zo neemt de overledene zijn of haar hobby toch nog een beetje mee.

Doodskist met bloemen
doodskist zonnebloem

Welke afmetingen heeft een doodskist met bloemen?

Een doodskist met bloemen heeft meestal dezelfde afmetingen als een standaard kist. Deze zijn als volgt:

  • Lengte: 195 cm; 
  • Breedte: 60 cm, aflopend naar 40 cm;
  • Hoogte: 40 cm, aflopend naar 28 cm. 

U kunt ervoor kiezen van de afmetingen af te wijken, maar dit gaat in overleg met de begraafplaats of het crematorium, aangezien die allemaal hun eigen eisen hebben. Bovendien zal dit extra kosten. Wel geldt er een uitzondering voor kisten voor baby’s of kinderen, die al in standaard formaten te krijgen zijn.

Wat kost een doodskist met bloemen?

Een doodskist met bloemen kost 475 euro. De doodskist met voorjaarsbloemen kost 745 euro. U kunt ook kiezen voor een goedkope houten kist van ongeveer 400 euro en deze grafkist zelf beschilderen met bloemen.

Wordt een doodskist met bloemen verzekerd?

Een doodskist met bloemen valt net als een standaard kist onder de uitvaartverzekering. Dit is een verzekering die de kosten voor een uitvaart (gedeeltelijk) dekt. Afhankelijk van de verzekering en het verzekerde bedrag wordt de kist helemaal of gedeeltelijk vergoed. Aangezien de meeste doodskisten met bloemen binnen het gemiddelde bedrag voor een standaard kist vallen, zal de verzekering ongeveer net zo veel vergoeden als bij een standaard doodskist.

✓ Scherpe prijzen

Een gemiddelde uitvaart kost al snel 7.500 euro. Regelt u een uitvaart via Uitvaartland.nl dan bent u duizenden euro’s goedkoper uit en krijgt u dezelfde kwaliteit. We bieden hoogwaardige uitvaartdiensten en producten tegen scherpe tarieven.

✓ 24/7 bereikbaar

We begrijpen dat families op ons vertrouwen tijdens moeilijke tijden. Daarom bieden we 24/7 telefonische ondersteuning en begeleiding via tel:072-7100093. Ons team staat altijd klaar om te helpen en ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt.

✓ Snelle gratis levering

Bij Uitvaartland.nl begrijpen we het belang van gratis verzending en snelheid tijdens een uitvaart. We zorgen ervoor dat alles volgens planning verloopt en dat alle producten en diensten op tijd worden geleverd. 

Filters