Logo Uitvaartland- zonder payoff
Zoek

Bijzondere uitvaartkisten

Prijs

Materiaal

Kleur

Geschikt voor

Binnenbekleding

Ecologisch

Levertijd

Beschilderen mogelijk?

Toont alle 24 resultaten

Bijzondere uitvaartkist kopen

Naast de meest voorkomende en eenvoudige kisten, kunt u ook kiezen voor bijzondere uitvaartkisten. Bijvoorbeeld een kist van riet of schimmels. Of wat dacht u van een bijzondere grafkist van bamboe of een metaal look? Alles is mogelijk. 

Wat zijn bijzondere uitvaartkisten? 

Bijzondere uitvaartkisten zijn in feite alle doodskisten die afwijken van de standaard. Bijvoorbeeld door andere maten, kleuren en/of materialen. Bijzondere uitvaartkisten hebben vaak een specialer design, die persoonlijk bij de overledene past. Hieronder enkele voorbeelden van bijzondere uitvaartkisten.

Gekleurde uitvaartkisten

Naast de standaard houtkleurige grafkisten, zijn uitvaartkisten ook in de meest uiteenlopende kleuren verkrijgbaar. Van subtiele blauwe of grijze kleuren tot de meest felle kleuren, zoals roze of rood.

bijzondere uitvaartkist
luxe doodskist

Uitvaartkisten met een speciaal design

Naast verschillende kleuren kunt u ook kiezen uit een divers aanbod aan designs. Zo bestaan er uitvaartkisten met zonnebloemen of doodskisten met voorjaarsbloemen erop getekend. Maar de kisten kunnen ook in het thema van een hobby worden ontworpen, denk aan paardrijden of voetballen.

Uitvaartkisten met bijzondere materialen

Voor wie af wil wijken van de standaard houten doodskisten, zijn er genoeg bijzondere doodskisten te verkrijgen die van andere materialen worden gemaakt. Denk aan rieten doodskisten of kisten van bamboe. Er zijn ook houten doodskisten die eruit zien alsof ze van metaal gemaakt zijn.

Levende doodskisten 

Hoewel levende doodskisten nog niet door iedereen worden omarmd, wordt dit type doodskist steeds populairder. Een levende doodskist is volledig van organische materialen gemaakt en gaat daardoor geheel op in de bodem. 

Levende doodskisten worden gemaakt van mycelium, een materiaal dat bestaat uit schimmeldraden. Hier groeien paddenstoelen uit. Door water toe te voegen, groeien de schimmels exponentieel en bundelen ze organische materialen. Waar standaard doodskisten slecht zijn voor de natuur, hebben de levende doodskisten juist een positief effect.

Amerikaanse doodskisten

Amerikaanse doodskisten onderscheiden zich door hun kenmerkende vorm, die heel anders is dan die wij in Nederland kennen. De randen zijn wat ronder afgewerkt en bovendien opent u niet de gehele bovenste plank, maar slechts de helft met een luik. Amerikaanse doodskisten hebben een chique en ouderwetse uitstraling dan de standaard doodskisten in Nederland.

Zijn de bijzondere uitvaartkisten voor iedereen geschikt?

In het geval dat er een kind of baby overlijdt, wordt over het algemeen vaker gekozen voor een bijzondere uitvaartkist. Ouders vinden het vaak schrijnend om hun overleden kind in een sfeerloze, kille kist te zien liggen en kiezen daarom regelmatig voor een kist in felle kleuren of een kist met een vrolijk en speels design. 

Bijzondere uitvaartkisten zijn er echter ook voor volwassenen. In principe is een bijzondere doodskist voor iedereen geschikt, zolang de overledenen of de dierbaren maar achter het ontwerp (zouden) staan.

Zijn bijzondere uitvaartkisten beter voor het milieu?

Of bijzondere kisten beter voor het milieu zijn dan standaard kisten, hangt af van de gebruikte materialen. Sommige bijzondere grafkisten bevatten voor een groot deel dezelfde materialen als standaard kisten. In dat geval hebben de kisten eenzelfde effect op het milieu.

Kisten gemaakt van schimmel zijn een stuk beter voor het milieu. Levende doodskisten zijn speciaal gemaakt om de gebruikte materialen snel en volledig te verteren. Bovendien is er voor de creatie geen natuur beschadigd. Ook bamboe kisten zijn een stuk vriendelijker voor het milieu, omdat bamboe snel groeit. 

luxe grafkist
bijzondere doodskist

Wat kosten bijzondere uitvaartkisten?

Een bijzondere doodskist kost tussen de 475 en 4.650 euro. Dat is een ruime marge en dit hangt met name af van het gekozen materiaal. De Amerikaanse doodskist is veruit het duurste. De goedkoopste bijzondere doodskist is ongeveer 500 euro.

Zijn bijzondere uitvaartkisten verzekerd?

Net als alle andere uitvaartkisten en -kosten, vallen bijzondere uitvaartkisten onder de uitvaartverzekering. Bent u verzekerd, dan worden de gemaakte kosten (deels) vergoed. Let er op dat een aantal kisten een flink prijskaartje heeft. U moet mogelijk alsnog een deel van de kosten zelf betalen. 

✓ Scherpe prijzen

Een gemiddelde uitvaart kost al snel 7.500 euro. Regelt u een uitvaart via Uitvaartland.nl dan bent u duizenden euro’s goedkoper uit en krijgt u dezelfde kwaliteit. We bieden hoogwaardige uitvaartdiensten en producten tegen scherpe tarieven.

✓ 24/7 bereikbaar

We begrijpen dat families op ons vertrouwen tijdens moeilijke tijden. Daarom bieden we 24/7 telefonische ondersteuning en begeleiding via tel:072-7100093. Ons team staat altijd klaar om te helpen en ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt.

✓ Snelle gratis levering

Bij Uitvaartland.nl begrijpen we het belang van gratis verzending en snelheid tijdens een uitvaart. We zorgen ervoor dat alles volgens planning verloopt en dat alle producten en diensten op tijd worden geleverd. 

Filters