Logo Uitvaartland- zonder payoff
Zoek

Metalen doodskisten

Metalen doodskist: Een niet alledaagse keuze

Wanneer u denkt aan een metalen doodskist, denkt u mogelijk aan een grafkelder of een mausoleum. Of aan een uitvaart van een persoon met een bepaalde statuur. Dat komt doordat vroeger vooral geestelijken en staatshoofden erin werden bijgezet. Vandaag de dag is een metalen doodskist en bijzetting in een mausoleum een stuk gebruikelijker geworden. Zo zijn er familiemausolea en algemene mausolea. Het is dan ook niet gek dat steeds meer mensen kiezen voor een van de meest luxe doodskisten op de markt: de metalen doodskist.

Waarom kiezen voor een metalen doodskist?

Een metalen uitvaartkist kiest u voor een bijzondere uitvaart. Deze doodskist is eigenlijk alleen geschikt voor in een grafkelder of een mausoleum. De meeste mensen kiezen deze kist dan ook omdat het bijvoorbeeld traditie is. Ze hebben een familiegrafkelder en willen daar de overledene bijzetten. Het is bovendien een niet-conventionele manier van een uitvaart organiseren.

Wie kiest voor een metalen doodskist, kiest voor een luxe afscheid. Een dergelijke kist is namelijk ingelegd met een fluweel interieur en een dik hoofdkussen. Het is voorzien van metalen draagbanden. Daarnaast heeft een metalen lijkkist een in hoogte verstelbaar bed voor opbaring. Het is duidelijk dat een metalen kist aan andere standaarden voldoet dan een eenvoudige kist.

metaal
doodskist metaal

Anders dan anders

Een metalen doodskist is geen alledaagse keuze. Families die kiezen voor een dergelijke kist doen dat vaak uit symbolische overwegingen. Of omdat het past bij overtuigingen die de familie belangrijk vindt.

Met een metalen doodskist kunt u niet begraven of gecremeerd worden

Het spreekt voor zich dat u met een metalen doodskist niet begraven of gecremeerd kunt worden. Deze keuze is dan ook alleen geschikt voor een grafkelder of een mausoleum. Vroeger verwees de naam ‘mausoleum’ naar een vrijstaand, monumentaal gebouw waarin het lichaam van een belangrijke heerser werd bewaard. Vandaag de dag kan iedereen in een mausoleum worden bijgezet. De term duidt nu ook op bijvoorbeeld een grafkapel of een grafkelder met meerdere graven.

In Nederland zijn een aantal familiemausolea. Het zijn grafkelders waarin familieleden bij elkaar worden gezet. Wie geen familiemausoleum heeft, kan ook in een algemeen mausoleum worden bijgezet. Het is een bijzondere keuze voor mensen die geen gewone begrafenis of crematie wensen.

Metaal heeft een lange levensduur

Het voordeel van metaal is de duurzaamheid die het biedt. In vergelijking met traditionele materialen is het beter bestand tegen de tand des tijds. Sommige mensen kiezen voor metaal, omdat ze willen dat het symbool staat voor de blijvende impact van de overledene.

Praktisch gezien heeft het ook voordelen: de kist biedt een laatste rustplaats, voor vele jaren. Daarnaast is metaal gemakkelijk te onderhouden. Het heeft daarmee een lange levensduur.

Een bijzondere uitvaart

De keuze voor een metalen doodskist zorgt voor een bijzondere uitvaart. Met metaal kiest u voor een uniek ontwerp. Door het glanzende materiaal te gebruiken, voegt u een bijzonder esthetisch element toe aan het afscheid. U maakt er meteen een gedenkwaardig evenement van.

Mensen die kiezen voor een metalen lijkkist zijn vaak mensen die op een bijzondere manier hebben geleefd. Ze waren uitbundig, ze vielen op, en deden nooit iets standaard. Een metalen kist kan dan de persoonlijkheid van de overledene eer aandoen en het biedt troost aan degenen die afscheid nemen.

eco grafkist puur lvc logo
uitvaart

Veelgestelde vragen

Kan ik kiezen voor een metalen doodskist?

Iedereen kan kiezen voor een metalen doodskist. Het is dan wel belangrijk dat er is nagedacht over de laatste rustplaats. Een metalen kist kan namelijk alleen worden geplaatst in een grafkelder of een (familie)mausoleum.

Waar wordt een metalen doodskist opgeslagen?

Een metalen doodskist kunt u niet gebruiken bij een crematie of een conventionele begrafenis. Deze wordt meestal geplaatst in een grafkelder of een (familie)mausoleum.

Wat kost een metalen doodskist?

Een metalen lijkkist is een luxe keuze. U kunt bij een metalen doodskist dan ook rekenen op een flink prijskaartje. Sommige kisten kosten 3.000 euro of meer. 

Kiezen veel mensen voor een metalen lijkkist?

Niet veel mensen kiezen voor een metalen lijkkist. Meestal wordt er gekozen voor een dergelijke kist omdat het een traditie is in de familie. Of omdat het symbool staat voor een lang of eeuwig leven.

Waarom kiezen mensen voor een metalen grafkist?

Welke doodskist u kiest, is natuurlijk een persoonlijke keuze. Sommige mensen hebben speciale wensen, zijn altijd hun eigen weg gegaan of zijn op zoek naar een blijvende indruk. Met een metalen doodskist is dat zeker het geval. Welke reden er ook is: het is een mogelijkheid die er mag zijn. Wel vergt het afscheid dan iets meer planning, omdat een metalen kist eigenlijk alleen in een grafkelder of mausoleum geaccepteerd wordt.

✓ Scherpe prijzen

Een gemiddelde uitvaart kost al snel 7.500 euro. Regelt u een uitvaart via Uitvaartland.nl dan bent u duizenden euro’s goedkoper uit en krijgt u dezelfde kwaliteit. We bieden hoogwaardige uitvaartdiensten en producten tegen scherpe tarieven.

✓ 24/7 bereikbaar

We begrijpen dat families op ons vertrouwen tijdens moeilijke tijden. Daarom bieden we 24/7 telefonische ondersteuning en begeleiding via tel:072-7100093. Ons team staat altijd klaar om te helpen en ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt.

✓ Snelle gratis levering

Bij Uitvaartland.nl begrijpen we het belang van gratis verzending en snelheid tijdens een uitvaart. We zorgen ervoor dat alles volgens planning verloopt en dat alle producten en diensten op tijd worden geleverd. 

Filters