Logo Uitvaartland- zonder payoff
Zoek

Luxe uitvaartkisten

Luxe uitvaartkist kopen

Luxe uitvaartkisten bestaan in alle soorten en maten. Ze worden vaak gekenmerkt door een luxe uitstraling. Om er zeker van te zijn dat de laatste rustplaats van uw overleden dierbare aan alle eisen voldoet, kunt u op zoek gaan naar een geschikte luxe grafkist. 

Wat zijn luxe uitvaartkisten?

Luxe uitvaartkisten is een erg ruim begrip. Er zijn namelijk geen vaste richtlijnen die aangeven welke doodskist luxe is en welke niet. Een luxe doodskist is over het algemeen te herkennen aan een luxe design, met luxe kleuren. Veel luxe kisten zijn langwerpig en beschikken niet over allerlei tierlantijntjes. Het ontwerp is vaak strak. 

Donkerblauw is een veel gebruikte kleur voor luxe uitvaartkisten. Zo is een doodskist met een metalen uitstraling populair. Uiteraard kan er geen echt metaal gebruikt worden, aangezien metaal niet goed wordt verteerd of verbrand. De kist is dan meestal van hout gemaakt.

Amerikaanse doodskist
luxe doodskist

Luxe Amerikaanse doodskist

Ook Amerikaanse doodskisten vallen onder de categorie luxe grafkisten. Deze kisten hebben een stijlvolle uitstraling. Bij dit type kist is het uniek dat slechts de helft van de kist geopend kan worden. Alleen het bovenste deel van de overledene is zichtbaar tijdens de opbaring. Een Amerikaanse doodskist wordt vaak gemaakt van massief hout. 

De binnenkant van een Amerikaanse doodskist bevat een elegante stoffering. Bovendien bevat het deksel een kastje, dat ruimte biedt voor een foto of brief. Op de zijkanten vindt u sierlijke ornamenten.

Luxe uitvaartkisten steeds populairder

Voorheen waren in Nederland vooral de standaard uitvaartkisten populair. Mensen kozen liever voor een bescheiden model en vonden het zonde om veel geld uit te geven aan een kist die de grond in gaat of wordt verbrand. De laatste jaren kiezen steeds meer mensen echter voor luxe grafkisten. 

Vooral Amerikaanse doodskisten worden steeds vaker verkocht. Dit komt vermoedelijk omdat mensen steeds meer gericht zijn op persoonlijke identiteit. 

Van welke materialen worden luxe uitvaartkisten gemaakt?

Veel van deze uitvaartkisten bestaan uit hout. Wel is het soort hout in veel gevallen anders dan bij standaard kisten. Zo wordt de luxe grafkist gemaakt van populierenhout of essenhout. Amerikaanse doodskisten worden vaak van eikenhout gemaakt. 

Voor de luxe uitstraling is het gebruikte materiaal vaak niet het belangrijkste. Het gaat vooral om de uitstraling. Simpele materialen die gespoten zijn in een chique kleur en op een strakke manier afgewerkt zijn, zorgen al voor een luxe uitstraling. Bovendien draagt een luxe binnenbekleding daaraan bij. 

luxe grafkist
Loop Living Cocoon

Wat kosten luxe uitvaartkisten?

De prijs van de luxe uitvaartkisten varieert tussen de 600 en 4.600 euro. De Amerikaanse uitvaartkist is de duurste. Niet alle luxe grafkisten vallen in het dure segment. Zoals eerder benoemd zijn er ook luxe uitvaartkisten die qua materialen niet zo veel verschillen van een standaard doodskist, maar dat er alleen een laagje verf overheen zit. Deze zijn al te koop tussen de  500 en 600 euro.

Zijn luxe uitvaartkisten verzekerd?

Zo’n 70% van de Nederlanders beschikt over een uitvaartverzekering, zodat dierbaren niet onverwacht voor hoge kosten komen te staan na overlijden. De kosten van een gemiddelde uitvaart lopen namelijk op tot zo’n 9.000 euro. Onder de uitvaartverzekering vallen niet alleen de afscheidsdienst of crematie/ begrafenis zelf, maar ook de kosten van de kist. 

Afhankelijk van de hoogte van de verzekering worden de kosten van de grafkist volledig of gedeeltelijk vergoed. Kiest u voor een luxe kist, dan betaalt u mogelijk alsnog een deel van de kosten zelf.  

Waarom kiezen voor een luxe uitvaartkist?

Nu u de belangrijkste informatie op een rijtje heeft, kunt u een weloverwogen afweging maken of u een luxe uitvaartkist voor uw dierbare wilt kopen of niet. Een luxe kist kan u het gevoel van rust geven, omdat u uw dierbare op de best mogelijke manier naar zijn of haar laatste rustplaats brengt. Bovendien is een uitvaart een belangrijk moment, waar de kist een groot onderdeel van is. Wel liggen de kosten over het algemeen hoger dan die van een standaard kist.

✓ Scherpe prijzen

Een gemiddelde uitvaart kost al snel 7.500 euro. Regelt u een uitvaart via Uitvaartland.nl dan bent u duizenden euro’s goedkoper uit en krijgt u dezelfde kwaliteit. We bieden hoogwaardige uitvaartdiensten en producten tegen scherpe tarieven.

✓ 24/7 bereikbaar

We begrijpen dat families op ons vertrouwen tijdens moeilijke tijden. Daarom bieden we 24/7 telefonische ondersteuning en begeleiding via tel:072-7100093. Ons team staat altijd klaar om te helpen en ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt.

✓ Snelle gratis levering

Bij Uitvaartland.nl begrijpen we het belang van gratis verzending en snelheid tijdens een uitvaart. We zorgen ervoor dat alles volgens planning verloopt en dat alle producten en diensten op tijd worden geleverd. 

Filters