Logo Uitvaartland- zonder payoff
Zoek

Urnen van glas

Prijs

Materiaal

Kleur

Toepassing

Duo urn

Afwerking

Levertijd

Urn van glas

Afscheid nemen van een geliefde of dierbare is verdrietig. Na een crematie blijft de as over. Die begraaft u niet, maar bewaart u in een urn. Door deze op een speciaal plekje neer te zetten, heeft u een plekje om naartoe te gaan. Urnen hebben een aantal voordelen. Zo heeft u uw dierbare altijd dicht bij u en hoeft u de urn niet te onderhouden. 

Glazen urn ademt licht

U kunt kiezen uit vele soorten urnen. Van natuursteen, van hout maar ook van glas. Waar een natuurstenen urn een bepaalde stemmigheid geeft, staat glas garant voor lichtheid en tederheid. Glas heeft een tijdloze schoonheid en het leven na de dood is ook tijdloos. U kunt een glazen urn buiten of binnen neerzetten. Zodra het zonlicht erop schijnt, krijgt de urn een wisselende glans; een eigen adem. Eigenlijk is glas heel geschikt materiaal om een overledene mee te eren.

Een urn van glas spreekt

Glas heeft iets met breekbaarheid en met doorzichtigheid. Symbolisch is glas dan ook heel erg verbonden met leven en dood. De breekbaarheid van glas zegt iets over de kwetsbaarheid van het leven. De transparantie verwijst naar openheid en eerlijkheid. Een prachtige manier om de overledene te herdenken. De aandacht ligt op de intimiteit van het sprankelende en ‘open’ glas.

bijzondere urnen van glas
glazen urn

Glazen urn in kleur

Met helder of ondoorzichtig glas kiest u voor een klassieke uitstraling. Zo’n urn straalt iets tijdloos uit. U plaatst de urn dan vrij neutraal als centraal punt op de herdenkingsplek. Niet de urn, maar de andere spulletjes op die plek geven dan iets persoonlijks weer. Bijvoorbeeld de armband van de overledene of een foto.

Glazen urnen zijn er in diverse kleuren. Vooral blauw,  groen en goud zijn geliefde kleuren voor een glazen urn. Kent u de favoriete kleur van de overledene? Dan is dat misschien wel de juiste keuze. Enkele favoriete kleuren zijn:

Glazen urn bestellen in een bepaalde vorm

De ascontainers van glas kunt u kopen in klassieke vormen. Dan hebben we het over een vaas of een zuil. Deze twee vormen drukken naast elegantie ook sierlijke eenvoud uit. Wilt u een vorm die u beter vindt passen bij de overledene? Dan kun je ook kiezen voor bijzondere vormen. Zo zijn er urnen in vele vormen:

Glazen urn druppel

De glazen druppel urn is een populaire urn op onze website. De druppel is een vorm die symbool staat voor een traan, het gemis van uw dierbare. Elke urn van glas op onze website is uniek. Dit komt omdat deze door glasblazers met de hand gemaakt is.

Urn van glas graveren, kan dat?

Glas urnen laten zich perfect graveren. Met een speciale naald kunt u teksten in het glasoppervlak aan laten brengen. Zo voegt u een persoonlijke touch toe. De meeste mensen kiezen voor de naam van de overledene, met geboorte- en sterfdatum. Ook liefdevolle citaten komen vaak op het glas terecht; of een persoonlijke boodschap.

Alternatieven

Wilt u uw geliefde niet alleen thuis kunnen herdenken, maar ook als u onderweg bent? Dan zijn assieraden de oplossing. Deze zijn er ook in glas. Een klein deel van de as plaatst u in het sieraad. Zo heeft u uw geliefde altijd bij u.

Zijn glazen urnen erg breekbaar?

Glas is inderdaad breekbaar. Maar glazen urnen zijn vaak gemaakt van speciaal gehard glas. Dit type glas is sterker en duurzamer dan gewoon glas. Ook urnen van kristalglas zijn mogelijk. Het gaat namelijk om de dikte van het glas. Zoals bij elk breekbaar voorwerp, geeft u een glazen urn het best een veilige plek. Een plek waar de urn niet gemakkelijk omgestoten kan worden.

urnen van glas
mini urn van glas

Mini urn glas

Naast gewone urnen van glas zijn er ook prachtige mini urnen van glas. In de mini urnen kunt u een kleine hoeveelheid as kwijt. U vindt deze urnen in onze webshop. Veel mensen denken dat deze urnen niet voor volwassenen zijn, maar dit is niet waar. U gebruikt alleen een klein deel van de as om in de mini urn te doen. De rest van de as kunt u bijvoorbeeld uitstrooien of gebruiken voor in een mooi assieraad.

✓ Scherpe prijzen

Een gemiddelde uitvaart kost al snel 7.500 euro. Regelt u een uitvaart via Uitvaartland.nl dan bent u duizenden euro’s goedkoper uit en krijgt u dezelfde kwaliteit. We bieden hoogwaardige uitvaartdiensten en producten tegen scherpe tarieven.

✓ 24/7 bereikbaar

We begrijpen dat families op ons vertrouwen tijdens moeilijke tijden. Daarom bieden we 24/7 telefonische ondersteuning en begeleiding via tel:072-7100093. Ons team staat altijd klaar om te helpen en ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt.

✓ Snelle gratis levering

Bij Uitvaartland.nl begrijpen we het belang van gratis verzending en snelheid tijdens een uitvaart. We zorgen ervoor dat alles volgens planning verloopt en dat alle producten en diensten op tijd worden geleverd. 

Filters