Logo Uitvaartland- zonder payoff
Zoek

Moderne urnen

Prijs

Materiaal

Kleur

Toepassing

Duo urn

Afwerking

Levertijd

Resultaat 1–90 van de 152 resultaten wordt getoond

De moderne urn

Als u op zoek bent naar moderne urnen, bent u in dit artikel aan het juiste adres. Er bestaan veel verschillende soorten urnen, van ouderwets tot modern en van sober tot extravagant. Welke urn u kiest, is volledig afhankelijk van de wensen of persoonlijkheid van uw overleden dierbare. 

Moderne urnen 

Tegenwoordig worden moderne urnen steeds populairder. Mensen stappen steeds meer af van ouderwetse urnen. Voor kisten geldt hetzelfde. Maar wat zijn moderne urnen nu precies?

Moderne urnen zijn er in alle soorten en maten en ze worden gebouwd uit talloze verschillende materialen. Over het algemeen wordt een urn als modern beschouwd als deze wat strakker is en een wat frissere uitstraling heeft. Maar een urn die als modern wordt bestempeld kan er ook zijn in de vorm van een hartje of engel, bijvoorbeeld. Ook zijn er urnen in felle kleuren of met sierlijke patronen verkrijgbaar.

moderne urnen
urn modern

Design van een moderne urn

Er is niet één type ‘moderne urn’. Er is dus ook niet één bepaald ontwerp. Waar vroeger veel urnen in min of meer dezelfde stijl werden gemaakt en de keuze redelijk beperkt was, is dat nu totaal anders. Nu is er veel meer keuzevrijheid en kunt u er zelfs voor kiezen om zelf een urn samen te laten stellen, volledig naar uw wensen. Een moderne urn voor thuis kan zelfs een foto van uw dierbare bevatten.

Mini urnen nemen ook toe in populariteit. Mini urnen zijn er in de vorm van een kei of hartje bijvoorbeeld, maar ook in de vorm van een ketting hangertje of armband. In mini urnen wordt slechts een deel van de as bewaard. Als mensen een ketting of armband met de as van een dierbare dragen, voelen ze zich gesteund of krachtig.

De materialen 

Moderne urnen zijn van alle soorten materialen gemaakt. Denk aan metaal of messing. Ook urnen van rvs worden steeds populairder. Wilt u een stijlvolle urn? Koop dan een urn die is gemaakt van edelstenen.

Moderne urnen zijn stevig en bewaren de as van de overledene goed en veilig. Bovendien kunnen veel moderne urnen buiten staan. Sommige mensen wensen nadrukkelijk om na hun overlijden buiten in een urn gezet te worden. Dit gebeurt bijvoorbeeld bij mensen die erg graag buiten waren. Ook kan het zijn dat er buiten een gedenkplek staat waar de urn bij past.

Prijs moderne urnen

Moderne urnen hoeven niet duur te zijn. Net als standaard urnen ligt de gemiddelde prijs rond de 250 euro. Maar let op, dit is slechts een gemiddelde prijs. Er zijn ook urnen van 70 euro te koop, terwijl er uitschieters naar boven zijn van duizenden euro’s. 

De prijs is voor een groot deel afhankelijk van het design. Hoe ingewikkelder het design en hoe meer materialen, verf of tekeningen er zijn gebruikt, hoe duurder de urn zal zijn. Daarnaast speelt de grootte een rol. In sommige gevallen kunt u ervoor kiezen om de urn op maat te laten maken. In dit geval wordt de urn precies volgens uw wensen gemaakt. Uiteraard zit hier een prijskaartje aan.

moderne urn voor thuis
moderne urnen voor thuis

Vallen moderne urnen onder de uitvaartverzekering? 

Een uitvaart in Nederland kost gemiddeld tussen de 7000 en 11000 euro. Hieronder vallen de kosten voor de kist, de urn, de rouwkaarten, de afscheidsceremonie, etc. Gelukkig kunnen alle Nederlanders een uitvaartverzekering afsluiten om de kosten volledig of gedeeltelijk te dekken. De hoogte van de dekking is afhankelijk van de gekozen verzekering en de premie per maand.

Als uw dierbare voor zijn of haar overlijden een uitvaartverzekering heeft afgesloten, worden alle kosten die gemaakt worden rondom het organiseren van de uitvaart (gedeeltelijk) gedekt. Ook de kosten voor een urn vallen hieronder. 

Voor wie zijn moderne urnen geschikt?

Moderne urnen zijn dus geschikt voor mensen die een strakker design of een bijzonder ontwerp willen als urn. Bovendien kunnen veel moderne urnen buiten geplaatst worden. 

Dankzij het ruime en veelzijdige aanbod aan moderne urnen, is er voor iedereen een geschikt. U kunt de urn zo persoonlijk maken als u zelf wilt, maar ook een wat meer standaard urn is mogelijk.

De prijs van moderne urnen is vergelijkbaar met andere soort urnen. Bovendien kan dit bedrag geheel of gedeeltelijk worden gedekt als de overledene een uitvaartverzekering had afgesloten.

✓ Scherpe prijzen

Een gemiddelde uitvaart kost al snel 7.500 euro. Regelt u een uitvaart via Uitvaartland.nl dan bent u duizenden euro’s goedkoper uit en krijgt u dezelfde kwaliteit. We bieden hoogwaardige uitvaartdiensten en producten tegen scherpe tarieven.

✓ 24/7 bereikbaar

We begrijpen dat families op ons vertrouwen tijdens moeilijke tijden. Daarom bieden we 24/7 telefonische ondersteuning en begeleiding via tel:072-7100093. Ons team staat altijd klaar om te helpen en ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt.

✓ Snelle gratis levering

Bij Uitvaartland.nl begrijpen we het belang van gratis verzending en snelheid tijdens een uitvaart. We zorgen ervoor dat alles volgens planning verloopt en dat alle producten en diensten op tijd worden geleverd. 

Filters