Logo Uitvaartland- zonder payoff
Zoeken

RVS urnen

RVS urn kopen

Rvs urnen zijn moderne urnen die steeds vaker worden gebruikt. Als uw dierbare overlijdt en u op zoek bent naar een urn, kunt u voor grote uitdagingen komen te staan. Het aanbod aan urnen is groot en er zit veel verschil tussen de urnen. Er bestaan persoonlijke urnen, ouderwetse urnen, maar ook heel moderne urnen. Welke u kiest, hangt af van de wensen en/of persoonlijkheid van uw dierbare.

Rvs urnen zijn super sterk

Rvs urnen worden – zoals de naam al doet vermoeden – gemaakt van rvs. Dit geeft de urnen een metalen/ zilveren kleur, als deze niet bewerkt zijn. Ook goud behoort tot de mogelijkheden. Een rvs urn is gemaakt van roestvaststaal. Dit materiaal is erg sterk. Bovendien kan rvs makkelijk bewerkt en gevormd worden. 

RVS urn
Urn van RVS

Het ontwerp

Rvs urnen hebben een strak design, waardoor ze passen in een modern interieur. De rvs urnen zijn simpel van ontwerp. De meeste urnen zijn uit één plaat gemaakt – de deksel niet meegerekend. 

Een rvs urn is vaak rechthoekig van vorm, maar kan ook in uiteenlopende vormen gegoten worden. Zelfs de meeste mooie en gedetailleerde designs worden met rvs gemaakt. Op deze manier kunt u de rvs urn persoonlijker maken. 

Het materiaal

Rvs staat voor roestvaststaal. Roestvaststaal is een erg sterk materiaal dat goed bestand is tegen corrosie en roest. Bovendien kan het tegen alle weersomstandigheden. U kunt de urn dus ook buiten plaatsen. Maar let op: op den duur zal de rvs urn worden opgenomen in de natuur.  

Voor u heeft rvs als voordeel dat de urn een strakke en moderne uitstraling heeft en niet snel wordt beschadigd. Makers van urnen gebruiken graag rvs omdat dit materiaal makkelijk te buigen en te vervormen is.

Wat kost een RVS urn?

De prijzen van rvs urnen lopen erg uiteen. Rvs urnen zijn niet de allergoedkoopste urnen. Waar u een standaard urn al voor zo’n 89 euro kunt kopen, zijn rvs urnen vaak niet onder de 240 euro te verkrijgen. Een rvs urn met een ingewikkeld design kan zomaar 1600 euro kosten.

De prijs hangt af van de volgende factoren:

  • Het model: Hoe ingewikkelder het model is, hoe meer kosten er in rekening worden gebracht.
  • Handgemaakt of niet: Een handgemaakte urn is over het algemeen een stuk duurder dan een standaard urn uit de fabriek
  • Het formaat: Een grote urn is duurder dan een urn in een kleiner formaat
Urnen van RVS
RVS urnen

Worden rvs urnen gedekt door de verzekering?

Als u een uitvaart regelt, zult u erachter komen dat het totale bedrag hoog op zal lopen. U moet de ceremonie regelen, kosten betalen voor de begraafplaats of het crematorium, rouwkaarten kopen. Ook moet u een kist en/of urn uitzoeken. Bij een crematie worden beide vaak gekocht. Een uitvaart in Nederland kan wel 7000 tot 11000 euro kosten in totaal. 

Gelukkig dekt de verzekering de kosten van een uitvaart geheel of gedeeltelijk, mits de overledene een uitvaartverzekering heeft afgesloten. De uitvaartverzekering geldt voor alle kosten die bij een uitvaart komen kijken.  

Waarom kiezen voor een urn van RVS?

U kunt kiezen voor rvs urnen als u een urn met een moderne uitstraling zoekt. Rvs urnen worden steeds vaker gebruikt om het as van relatief jonge mensen te bewaren. Het design is rustig en onopvallend, waardoor het in elke huiskamer past.

Ook kan de urn buiten worden geplaatst. De urn is goed bestand tegen alle weersomstandigheden en roest niet. Wel wordt rvs, net als alle andere materialen, op den duur opgenomen in de natuur.

Qua kosten hoeft een rvs urn niet enorm hoog te zijn. U heeft de prijs voor een deel zelf in de hand. Bent u op zoek naar een handgemaakt en gepersonaliseerd design? Dan zullen de kosten wat meer oplopen. Maar een simpele rvs hoeft helemaal niet duur te zijn.

✓ Scherpe prijzen

Een gemiddelde uitvaart kost al snel 7.500 euro. Regelt u een uitvaart via Uitvaartland.nl dan bent u duizenden euro’s goedkoper uit en krijgt u dezelfde kwaliteit. We bieden hoogwaardige uitvaartdiensten en producten tegen scherpe tarieven.

✓ 24/7 bereikbaar

We begrijpen dat families op ons vertrouwen tijdens moeilijke tijden. Daarom bieden we 24/7 telefonische ondersteuning en begeleiding via tel:072-7100093. Ons team staat altijd klaar om te helpen en ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt.

✓ Snelle gratis levering

Bij Uitvaartland.nl begrijpen we het belang van gratis verzending en snelheid tijdens een uitvaart. We zorgen ervoor dat alles volgens planning verloopt en dat alle producten en diensten op tijd worden geleverd. 

Filters