Logo Uitvaartland- zonder payoff
Zoek

Urnen voor buiten

Prijs

Materiaal

Kleur

Toepassing

Duo urn

Afwerking

Levertijd

Toont alle 70 resultaten

Een urn buiten neerzetten? Kom er alles over te weten

Wilt u een urn buiten neerzetten? Het kan zijn dat uw overleden dierbare een echt buitenmens was en als laatste rustplaats ook een plek buiten wenste. Ook kan het zijn dat u het zelf een fijner idee vindt om de urn buiten te plaatsen of wilt u graag buiten een monument maken voor uw dierbare. Als u een urn buiten wilt plaatsen, moet u goed kijken of de urn die u op het oog heeft wel geschikt is om buiten te staan. Buiten spelen natuurlijk factoren als weersomstandigheden een rol, iets wat binnen niet het geval is.

Urn buiten plaatsen

Wat uw reden ook is om een urn buiten te plaatsen, zorg er altijd voor dat de urn die u kiest geschikt is. Urnen voor buiten worden in twee categorieën verdeeld: urnen die goed tegen de weersinvloeden bestand zijn of urnen die juist dienen te vergaan na verloop van tijd .

urn buiten
urnen voor buiten

Urnen die tegen weersinvloeden bestand zijn

Urnen van rvs zijn goed bestand tegen weersinvloeden en dus uitstekend om buiten te plaatsen. Dit is dus perfect als u op zoek bent naar een weerbestendige urn voor in de tuin. Rvs is onderhoudsvriendelijk en ook zuurbestendig.

Ook natuursteen urnen zijn geschikt voor buiten. Deze kunnen goed tegen UV-straling en behouden hun kleur. Daarnaast zijn ze eenvoudig schoon te maken met een doekje.

Wilt u liever een keramische urn voor buiten? Ook dat is mogelijk. De urnen worden in moderne pottenbakkerijen gemaakt en kunnen over het algemeen goed tegen weersomstandigheden. Controleer wel altijd of de specifieke urn geschikt is voor buiten. 

Ook een duo urn voor buiten is mogelijk. Hetzelfde geldt voor een bronzen urn, vanwege de corrosiebestendigheid. 

Urnen die na verloop van de tijd in de bodem worden opgenomen

Als u een milieuvriendelijke urn voor buiten wilt kopen, dan kunt u kiezen voor een bio- of eco urn. Bio-urnen vergaan na verloop van tijd en worden weer opgenomen in de aarde of het water. Eco-urnen zijn van plantaardige materialen gemaakt. De as wordt in de aarde begraven. U kunt een eco urn ook thuis bewaren. 

Hoe ziet een urn buiten eruit?

Urnen voor buiten wijken qua uiterlijk niet zo veel af van urnen die u binnen kunt plaatsen. Dit komt doordat een groot deel van de urnen zowel binnen als voor buiten geschikt zijn. 

Buiten urnen zijn vooral gemaakt van rvs, natuursteen, keramiek of brons. Deze materialen zijn het best bestemd tegen weersomstandigheden. 

Biologische of eco-urnen zien er daarentegen weldegelijk anders uit dan urnen voor binnen. Deze urnen hebben een heel natuurlijke uitstraling. Ook de materialen zijn anders dan die van standaard urnen. Biologische of eco-urnen worden bijvoorbeeld van klei gemaakt. Dit materiaal wordt binnen drie tot zes maanden weer in de aarde opgenomen.

Hoeveel kost een urn buiten?

Aangezien urnen voor buiten in veel gevallen gelijk zijn aan urnen die binnen worden geplaatst, zit er weinig verschil in kosten. Een gemiddelde urn kost rond de 250 euro. De prijzen liggen echter erg ver uit elkaar. Zo zijn er urnen van 70 euro, maar ook urnen van 2000 euro of zelfs nog hoger. Het is dus aan u of u voor een goedkope urn voor buiten gaat, maar u kunt ook een duurdere urn kopen voor buiten. 

Biologische of eco-urnen zijn vaak ook helemaal niet duur. De prijzen zijn vergelijkbaar met die van standaard urnen, maar u kunt deze zelfs ook nog voor een lagere prijs kopen.

goedkope urnen voor buiten
urn voor in de tuin

Worden urnen verzekerd?

Urnen voor buiten vallen net als alle andere soorten urnen onder de uitvaartverzekering. Als u overleden dierbare een uitvaartverzekering heeft afgesloten voor zijn of haar overlijden, worden de kosten van een urn geheel of gedeeltelijk vergoed. De precieze vergoeding hangt af van de hoogte van de verzekering en het gekozen pakket.

Niet alleen de urn valt onder de uitvaartverzekering. Deze verzekering vergoedt (gedeeltelijk) alle kosten met betrekking tot de uitvaart. Denk aan de kosten van de ceremonie, de kosten aan het crematorium, de rouwkaarten en een eventuele kist.

Waarom een urn buiten kiezen?

Veelgenoemde redenen om een urn buiten te plaatsen, is omdat de overledene een echt buitenmens was en bijvoorbeeld een tuin als laatste rustplaats wenste. Ook kan het zijn dat er buiten een monument is gebouwd voor de overledene en enkele familieleden. 

Veel urnen die voor binnen geschikt zijn, kunt u ook buiten plaatsen. De meest geschikte materialen zijn rvs, natuursteen, keramiek en brons. Hoewel deze materialen juist weersbestendig zijn, kunt u ook kiezen voor materialen die in de natuur worden opgenomen. Dit zijn biologische of eco-urnen.

De prijzen van urnen voor buiten zijn vergelijkbaar met die van standaard urnen. Bovendien worden deze urnen (voor een deel) gedekt door een uitvaartverzekering, als de overledene deze had afgesloten.

✓ Scherpe prijzen

Een gemiddelde uitvaart kost al snel 7.500 euro. Regelt u een uitvaart via Uitvaartland.nl dan bent u duizenden euro’s goedkoper uit en krijgt u dezelfde kwaliteit. We bieden hoogwaardige uitvaartdiensten en producten tegen scherpe tarieven.

✓ 24/7 bereikbaar

We begrijpen dat families op ons vertrouwen tijdens moeilijke tijden. Daarom bieden we 24/7 telefonische ondersteuning en begeleiding via tel:072-7100093. Ons team staat altijd klaar om te helpen en ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt.

✓ Snelle gratis levering

Bij Uitvaartland.nl begrijpen we het belang van gratis verzending en snelheid tijdens een uitvaart. We zorgen ervoor dat alles volgens planning verloopt en dat alle producten en diensten op tijd worden geleverd. 

Filters