Logo Uitvaartland- zonder payoff
Zoeken

Urnen voor volwassenen

Prijs

Materiaal

Kleur

Toepassing

Duo urn

Afwerking

Levertijd

Resultaat 1–90 van de 151 resultaten wordt getoond

Urnen voor volwassenen

Een urn voor volwassenen zoeken, kan nog een hele opgave zijn. Er zijn zoveel verschillende urnen dat u op een gegeven moment door de bomen het bos niet meer kunt zien. Zo zijn er urnen van edelsteen of natuursteen, maar ook rvs urnen of messing urnen. En deze verschillen allemaal enorm in uiterlijk. Lees onderstaand artikel om een beter idee te krijgen over een geschikte urn voor volwassenen.

Urn voor volwassenen

Het is altijd heftig als een dierbare overlijdt. Terwijl u vol emoties zit, moet u nog een hoop praktische zaken regelen. Een kist of urn is daar één van. Om een goede urn voor volwassenen te vinden, kijkt u naar de urn die het beste bij uw dierbare past. Het materiaal heeft een grote invloed op deze keuze. Ook het design speelt een belangrijke rol. Denk goed na of u liever een sobere of juist een wat meer uitbundige urn wilt kiezen.

urn volwassenen
glazen urn volwassenen

Verschillende soorten urnen

Er zijn verschillende soorten urnen voor volwassenen. De soort materiaal en de kleur daarvan bepalen voor een groot deel het design van de urn. Wel kunnen sommige materialen geverfd worden of beschilderd worden met een (persoonlijke) tekening.

Naast de bekende vorm van een urn, kunt u kiezen voor een meer decoratieve urn. Denk aan een mini urn met vleugels van een engel of een mini urn met een hartje. Ook kunt u kiezen voor een urn waar een foto van uw dierbare in geplaats kan worden. 

U kunt een urn van een standaardformaat kiezen, maar ook een handgemaakte urn laten maken door uw specifieke wensen op te geven. Ook kan een as urn voor volwassenen een tekening bevatten.

De materialen

Enkele materialen die voor een urn worden gebruikt zijn keramiek, rvs, edelsteen of metaal. U kunt ook kiezen voor een glazen urn voor volwassenen. De meeste materialen zijn erg stevig en zijn bestendig tegen stootjes. Zo weet u zeker dat het as van uw dierbare op een goede en veilige manier bewaard wordt. 

Wilt u de urn buiten plaatsen? Let er dan op dat het materiaal goed tegen verschillende weersomstandigheden kan. Dit is bijvoorbeeld mogelijk bij urnen van steen of van rvs. Alle bovengenoemde materialen worden binnenshuis geplaatst.

Hoeveel kost een urn voor volwassenen

Een urn voor volwassenen kost gemiddeld rond de 250 euro. Deze prijs kan erg sterk variëren. Zo zijn er urnen voor nog geen honderd euro, maar ook urnen die duizenden urnen kosten.

De prijs van een urn is afhankelijk van:

  • De grootte: Vanzelfsprekend is een grote urn duurder dan een kleine urn. Zo zijn mini urnen de allergoedkoopste urnen.
  • Ambacht: Als u een standaard urn in de winkel koopt, bent u een stuk goedkoper uit dan wanneer u een op maat gemaakte urn laat maken door een specialist.
  • Het materiaal: De natuurlijke materialen zijn allemaal voor een andere prijs verkrijgbaar. De prijs van de urnen varieert dus ook enorm.

Uiteindelijk heeft u de prijs van de urn dus voor een groot deel zelf in de hand.

as urn voor volwassenen
urn voor volwassenen

Wordt een urn voor volwassenen verzekerd?

Wat de prijs van de urn ook is, het is altijd fijn als de verzekering dit bedrag kan terugbetalen. Indien de overledene een uitvaartverzekering heeft afgesloten, vallen de kosten van een urn hier ook onder. Dit wil echter niet zeggen dat vaststaat dat het volledige bedrag wordt verzekerd. Dit hangt af van de hoogte van de verzekering en de bijbehorende voorwaarden. 

Niet alleen de kosten van een urn voor volwassenen vallen onder de uitvaartverzekering, hetzelfde geldt voor de kosten van onder andere de kist of de afscheidsceremonie. De kosten van een uitvaart bedragen duizenden euro’s, dus een vergoeding is voor de meeste mensen erg wenselijk. 

Waar moet een urn voor volwassenen aan voldoen?

Een urn voor volwassenen moet beschikken over stevig materiaal. Bovendien moet het ontwerp van de urn passen bij de overleden dierbare. Het aantal verschillende soorten urnen is enorm, dus voor iedereen is er een geschikt ontwerp te vinden.

Zorg er bovendien voor dat de urn niet te duur is, indien u dat niet wilt. Er zijn genoeg relatief goedkope urnen te krijgen. Bovendien wordt in het geval van een uitvaartverzekering (een deel van) de urn vergoed. 

✓ Scherpe prijzen

Een gemiddelde uitvaart kost al snel 7.500 euro. Regelt u een uitvaart via Uitvaartland.nl dan bent u duizenden euro’s goedkoper uit en krijgt u dezelfde kwaliteit. We bieden hoogwaardige uitvaartdiensten en producten tegen scherpe tarieven.

✓ 24/7 bereikbaar

We begrijpen dat families op ons vertrouwen tijdens moeilijke tijden. Daarom bieden we 24/7 telefonische ondersteuning en begeleiding via tel:072-7100093. Ons team staat altijd klaar om te helpen en ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt.

✓ Snelle gratis levering

Bij Uitvaartland.nl begrijpen we het belang van gratis verzending en snelheid tijdens een uitvaart. We zorgen ervoor dat alles volgens planning verloopt en dat alle producten en diensten op tijd worden geleverd. 

Filters