Logo Uitvaartland- zonder payoff
Zoek

Keramische urnen

Prijs

Materiaal

Kleur

Toepassing

Duo urn

Afwerking

Levertijd

Toont alle 88 resultaten

Keramiek urn

Bent u op zoek naar een keramiek urn? Het overlijden van een dierbare is altijd erg triest. Daarbovenop moet u nog veel regelen. Wilde uw dierbare begraven of gecremeerd worden? U moet de hele uitvaartdienst regelen en rouwkaarten sturen. Als de overledene gecremeerd wil worden, moet u een urn regelen. In dit artikel leest u alles over de keramiek urn.

Wat is een keramiek urn?

Een keramiek urn is de oudste soort urnen die bestaat. Al in de oudheid werden keramische urnen vervaardigd. U kunt keramische urnen in alle soorten en maten verkrijgen. Zo kunt u een urn kiezen die bij uw dierbare past. Urnen van keramiek zijn er bijvoorbeeld in de vorm van een vlinder. Ook is er een keramische urn met hart. De kleuren kunnen bovendien variëren.

Keramische urn
Keramiek urn

Het design van een keramiek urn

Een aardewerk urn beschikt vaak over erg precieze details. De urn komt in veel verschillende vormen voor. Zo bestaat er een urn in de vorm van een hand, met daarop voorwerpen als een hart of engel. De hand is erg realistisch. De urn heeft een mooie uitstraling. Bovendien kunt u zelf kiezen hoe persoonlijk de urn is. Ook kunt u de kleur kiezen.

Gebruikte materialen

Een keramische urn is gemaakt van keramiek. Keramiek is een verzamelnaam voor alle voorwerpen die van gebakken klei zijn gemaakt. De klei wordt bewerkt, gevormd, gedroogd en vervolgens gebakken. Hieruit ontstaat een steenachtig materiaal: keramiek.

De kleur van keramiek kan variëren van beige, geel en bruin tot grijs en rood. Dit is afhankelijk van de toegevoegde elementen. Veel keramiek urnen behouden hun oorspronkelijke kleur, maar u kunt deze ook (laten) verven. U kunt ervoor kiezen om te urn volledig te laten verven, maar een kleine beschildering kan ook.

Wat kost een keramische urn?

Een keramische urn kost gemiddeld 250 euro. De prijzen verschillen echter enorm. De goedkoopste urn van keramiek kunt u al vanaf 89 euro kopen. Er zijn ook duurdere urnen van keramiek. De duurste is 799 euro. De prijs van de urn hangt af van verschillende factoren:

  • De werkwijze (handmatig of in de fabriek)
  • Het formaat (standaard formaat of op maat gemaakt)
  • Het design

Handmatig gemaakte urnen zijn een stuk duurder dan urnen die door machines worden geproduceerd. Bovendien hangt er een prijskaartje aan urnen die speciaal voor u op maat zijn gemaakt. Ook geldt dat hoe uitgebreider het design is, hoe hoger de kosten zullen liggen.

Een keramiek urn is niet de goedkoopste soort urn. De prijs ligt net wat hoger dan die van een standaard urn. Maar vanaf 89 euro zijn er ook genoeg goedkope keramiek urnen te bestellen op Uitvaartland.nl.

urn keramiek
mini urn keramiek

Veelgestelde vragen over keramische urnen

Is een urn goedkoper dan een kist?
Waar u voor 250 euro al een goede urn kunt vinden, ligt het bij een kist net iets anders. Een standaard kist kost gemiddeld 500 euro, maar de prijs kan al snel omhoog gaan. Sommige kisten kosten duizenden euro’s.

Wordt een keramische urn vergoedt door een uitvaartverzekering?
Indien uw dierbare een uitvaartverzekering heeft afgesloten, worden de kosten van de keramische urn verzekerd. De hoogte van het bedrag dat de verzekering uitkeert, hangt af van de hoogte van de verzekering.

Waarom kiezen voor een keramiek urn?
Een keramiek urn is geschikt voor mensen die op zoek zijn naar een persoonlijke urn voor hun overleden dierbare. U kunt zelf het ontwerp en de kleur kiezen. Bovendien ligt de prijs van een keramiek urn niet heel hoog. Een keramiek urn is een stuk goedkoper dan een grafkist.

✓ Scherpe prijzen

Een gemiddelde uitvaart kost al snel 7.500 euro. Regelt u een uitvaart via Uitvaartland.nl dan bent u duizenden euro’s goedkoper uit en krijgt u dezelfde kwaliteit. We bieden hoogwaardige uitvaartdiensten en producten tegen scherpe tarieven.

✓ 24/7 bereikbaar

We begrijpen dat families op ons vertrouwen tijdens moeilijke tijden. Daarom bieden we 24/7 telefonische ondersteuning en begeleiding via tel:072-7100093. Ons team staat altijd klaar om te helpen en ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt.

✓ Snelle gratis levering

Bij Uitvaartland.nl begrijpen we het belang van gratis verzending en snelheid tijdens een uitvaart. We zorgen ervoor dat alles volgens planning verloopt en dat alle producten en diensten op tijd worden geleverd. 

Filters