Logo Uitvaartland- zonder payoff
Zoeken

Duo urnen

Wanneer is een duo urn geschikt?

Als u de as van bijvoorbeeld twee overleden geliefden samen wilt bewaren, kunt u dat doen in een duo urn. Vroeger werden geliefden of familieleden vaak in hetzelfde graf begraven. Nu steeds meer mensen gecremeerd willen worden, worden de duograven steeds meer vervangen door duo urnen. 

Nabestaanden ervaren rust als hun overleden dierbaren samen op hun laatste rustplaats verblijven. Ook is het fijn om één gedenkplek te hebben voor meerdere dierbare. Veel mensen kiezen er bijvoorbeeld voor om een hoekje in huis te wijden aan overleden dierbaren. Hierbij plaatsen we foto’s en soms kaarsjes.

Een duo urn

Een duo urn ziet er net wat anders uit dan een urn voor slechts één persoon. De meeste urnen bevatten twee afzonderlijke elementen. Wel is de urn één geheel. Een duo urn kan bestaan uit twee druppels, waarbij elk van de druppels is bestemd voor de as van één overledene. Ook een duo urn hart behoort tot de mogelijkheden. Vaak bestaat deze uit twee afzonderlijke hartjes of twee helften van een hart.

Hoewel een duo urn vaak groter is dan een standaard urn, kunt u ook een mini duo urn krijgen. Dit kan bijvoorbeeld ook in de vorm van een ketting. Een mini duo urn hoeft niet alle as te bewaren, een gedeelte is ook mogelijk. 

duo urn
goedkope duo urnen

Design van een duo urn

Naast bovengenoemde voorbeelden hebben de kleur en het materiaal een grote invloed op het design van een duo urn. Duo urnen zijn in alle soorten en maten te krijgen. Voor een duo urn zijn dezelfde kleuren beschikbaar als voor een standaard urn. Hetzelfde geldt voor het materiaal.

Het design van een duo urn is vaak wat bijzonderder dan de meeste standaard urnen. Aangezien het om twee verwanten gaat, komt het thema liefde vaak terug, bijvoorbeeld in de vorm van een hartje. Maar er zijn ook duo urnen waar twee poppetjes van geliefden in staan gegraveerd. De gedachte is dat twee geliefden of familieleden voor altijd samen blijven en dit biedt inspiratie voor prachtige ontwerpen.

Het materiaal

Ook wat betreft het materiaal gelden dezelfde opties als voor standaard urnen. Rvs, metaal of natuursteen zijn enkele voorbeelden van veelgebruikte materialen. 

Sommige materialen zijn uitstekend geschikt voor buiten. Denk aan natuursteen of metaal. In dat geval kunt u de urn prima buiten bewaren. Let er wel op dat de specifieke urn weersbestendig is. Veel rvs urnen kunnen bijvoorbeeld goed tegen weersomstandigheden, terwijl andere rvs urnen juist alleen maar voor binnenshuis bedoeld zijn.

Wat kost een duo urn?

Een duo urn is over het algemeen wat duurder dan een standaard urn. Dat komt omdat er meer materiaal wordt gebruikt voor een duo urn en het design vaak wat complexer is. Bovendien zijn de meeste duo urnen erg decoratief; iets wat bij een standaard urn niet altijd het geval is. De goedkoopste urnen zijn vaak al duurder dan 200 euro en de bedragen lopen gemakkelijk op in de duizenden euro’s. Maar als u goed zoekt komt u ook wat meer goedkope duo urnen tegen.

Waarom kiezen voor een duo urn?

Een duo urn is dus geschikt voor twee overledenen die heel close met elkaar waren – denk aan familieleden of geliefden. Nabestaanden vinden het een fijne gedachte dat ze voor altijd samen blijven. 

Een duo urn bevat vaak twee aparte elementen, maar vormt toch één geheel. Hiermee onderscheidt de urn zich van een standaard urn.

De kosten liggen vaak wel wat hoger dan die van een standaard urn. Wel heeft u in het geval van een duo urn slechts één urn nodig, in plaats van twee aparte.

mini duo urn
duo urn hart

Wat kost een standaard urn?

Een standaard urn kost gemiddeld rond de 250 euro. Maar veel urnen kunt u voor een stuk lagere prijs kopen. Zo zijn er zelfs urnen onder de 100 euro beschikbaar. U kunt ook kiezen voor een urn van honderden of zelfs duizenden euro’s, maar dit zijn vaak wel de wat meer bijzondere designs.

De prijs stijgt naarmate het model groter wordt. Ook geldt dat hoe meer decoraties er worden gebruikt, hoe duurder de urn zal zijn. Daarnaast zijn handgemaakte urnen een stuk duurder dan urnen uit de fabriek. 

Wordt een duo urn verzekerd?

In Nederland kan een uitvaartverzekering alle kosten wat betreft een uitvaart dekken. Dit omvat onder andere de kosten van de crematie, de vervoerskosten naar het crematorium en de urn. Ook een duo urn valt onder deze verzekering. 

De hoogte van het te ontvangen bedrag, hangt af van de uitvaartverzekering die de overledene heeft afgesloten en de bijbehorende premie. In sommige gevallen keert de verzekering het volledige bedrag van de uitvaartkosten uit, terwijl in andere gevallen slechts een deel vergoed wordt.

✓ Scherpe prijzen

Een gemiddelde uitvaart kost al snel 7.500 euro. Regelt u een uitvaart via Uitvaartland.nl dan bent u duizenden euro’s goedkoper uit en krijgt u dezelfde kwaliteit. We bieden hoogwaardige uitvaartdiensten en producten tegen scherpe tarieven.

✓ 24/7 bereikbaar

We begrijpen dat families op ons vertrouwen tijdens moeilijke tijden. Daarom bieden we 24/7 telefonische ondersteuning en begeleiding via tel:072-7100093. Ons team staat altijd klaar om te helpen en ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt.

✓ Snelle gratis levering

Bij Uitvaartland.nl begrijpen we het belang van gratis verzending en snelheid tijdens een uitvaart. We zorgen ervoor dat alles volgens planning verloopt en dat alle producten en diensten op tijd worden geleverd. 

Filters