Logo Uitvaartland- zonder payoff
Zoek

Houten urnen

Prijs

Materiaal

Kleur

Toepassing

Duo urn

Afwerking

Levertijd

Toont alle 16 resultaten

Houten urn

Wie aan een doodskist denkt, denkt aan houten kist. Maar wist u dat er ook houten urnen bestaan?  Vroeger waren rituelen vaak voorzien van houten spullen. Zoals houten kruizen, gedragen tijdens bedevaartstochten. Hout leent zich ook goed voor bewerkingen. Zo kunt u een urn heel persoonlijk maken.

Een ‘levend’ materiaal voor de doden

Hout is een levend materiaal. Ook al is het ‘los’ van de boom, het voelt en ziet er nog steeds levend uit. Dat komt door de nerven en het warme gevoel dat hout geeft. Een houten urn is dan ook een gewilde plek om de as van een dierbare in te bewaren. En alleen al door de verschillende soorten hout kunt u de urn een persoonlijke touch meegeven

Zo geeft u met eiken een klassieke sfeer mee. En met mahonie hout een elegante sfeer. Een urn van walnoothout heeft een grote kleurdiepte en een fraaie tekening. Wilt u een urn in huis die meer past bij een modern interieur? Dan biedt esdoornhout uitkomst. Moet er nog een vleugje verfijning bij? Dan is een urn van kersenhout de oplossing. 

houten urn
mini urn hout

Houten urn in kleur

Bij houten urnen kunt u kiezen uit diverse kleuren:

Mini urn hout

Naast gewone urnen verkopen wij ook mini urnen van hout. In deze urnen kun je een symbolische hoeveelheid as kwijt. De rest van de as kunt u dan gebruiken om uit te strooien of om te verwerken is een assieraad.

Gedenkwaardige warmte

Hout leeft, zegt men wel. Een boom is in vele religieuze tradities het kanaal tussen aarde en hemel. Het is dan ook logisch dat de houten urn een waardige laatste rustplaats is voor de as van een geliefde. Symbolisch benadrukt u met zo’n urn ook de kringloop van het leven. Hout geeft ook een serener gevoel dan steen of glas. Die laatste twee hebben een wat meer koele uitstraling.

Een urn kopen van hout dat gelakt of ongelakt is?

Een laklaag op hout zorgt ervoor dat de houten urn beter beschermd blijft. Ook krijgt de natuurlijke kleur van het hout dan meer nadruk. Maar sommige mensen vinden dat zo’n laklaag niet goed past bij een urn. Door het hout natuurlijk te houden, past het beter bij de functie: een herdenkings-urn.

Veelgestelde vragen over houten urnen

Kan een houten urn buiten staan?

Het is mogelijk om een houten urn in de tuin te plaatsen. Kies dan wel een plek waar de regen weinig of geen kans krijgt de urn te raken. Bijvoorbeeld onder een overkapping of in de luwte van een grote boom. Een houten urn moet dan wel op een sokkel of een ander platform gezet worden. En er is ook onderhoud nodig. Breng regelmatig een nieuwe laklaag aan. Daardoor blijft de houten urn langer goed. Kies voor buiten het liefst een urn van (tropisch) hardhout.

Onderhoud van houten urnen

Steen en glas zijn iets gemakkelijker te onderhouden dan hout. Ook al staat de urn binnen of buiten op een droge plek. Voor het lakbehoud strijkt u zo nu en dan een nieuwe laklaag op de urn. Ook belangrijk is het om een houten urn niet in het volle zonlicht te zetten. Hout gaat dan namelijk snel verkleuren. En tot slot kunt u een houten urn ook beter niet dicht bij een warmtebron zoals een kachel plaatsen. Houd zeker een afstand van anderhalve meter aan.

Waarom een houten urn en geen stenen urn?

Een van de mooiste dingen van een houten urn is de comfortabele aanraakbaarheid. Hout neemt namelijk de warmte van uw handen over. En geeft die terug. Een prachtig symbolisch gebaar. Vooral voor mensen die gevoelig zijn voor tastzin en graag aan willen raken, is hout een ideaal natuurproduct. U geeft de urn dan letterlijk warmte en krijgt die ook terug als u de urn even koestert. Ook kunt u kiezen voor een urn met een portret van de overledene er in verwerkt.

Waarom zijn houten urnen vrij onbekend?

Het klopt dat urnen van steen of keramiek beter bekend zijn dan houten urnen. Veel mensen denken dat hout niet duurzaam genoeg is voor een urn. Dat klopt niet omdat er zeer harde houtsoorten zijn die heel lang meegaan. Hout kan iets sneller schade oplopen dan steen. Maar een urn heeft vaak zijn eigen ‘etalage’ in huis. 

urn van hout

✓ Scherpe prijzen

Een gemiddelde uitvaart kost al snel 7.500 euro. Regelt u een uitvaart via Uitvaartland.nl dan bent u duizenden euro’s goedkoper uit en krijgt u dezelfde kwaliteit. We bieden hoogwaardige uitvaartdiensten en producten tegen scherpe tarieven.

✓ 24/7 bereikbaar

We begrijpen dat families op ons vertrouwen tijdens moeilijke tijden. Daarom bieden we 24/7 telefonische ondersteuning en begeleiding via tel:072-7100093. Ons team staat altijd klaar om te helpen en ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt.

✓ Snelle gratis levering

Bij Uitvaartland.nl begrijpen we het belang van gratis verzending en snelheid tijdens een uitvaart. We zorgen ervoor dat alles volgens planning verloopt en dat alle producten en diensten op tijd worden geleverd. 

Filters