Logo Uitvaartland- zonder payoff
Zoeken

Goedkoopste urnen

Prijs

Materiaal

Kleur

Toepassing

Duo urn

Afwerking

Levertijd

Toont alle 35 resultaten

Een goedkope urn vinden

Wilt u weten wat de goedkoopste urnen zijn? Het overlijden van een dierbare is altijd een verdrietige levensgebeurtenis. U zit vol emoties, maar moet in alle haast ook een uitvaart regelen met alles wat daarbij hoort. Indien uw dierbare wordt gecremeerd, is de kans groot dat u op zoek bent naar een urn. En aangezien de kosten van een gemiddelde uitvaart al snel in de duizenden euro’s oplopen, wilt u niet te duur uit zijn. Een urn is een kostenpost waar u redelijk eenvoudig op kunt besparen.

De goedkoopste urnen

Urnen zijn er in alle soorten en maten. Welke soort urn u kiest, hangt helemaal af van uw wensen. Er bestaan sobere urnen, maar ook heel expressieve. Bovendien bestaan er moderne urnen, maar ook ouderwetse. Daarnaast zijn er tal van materialen waar de urnen van worden gemaakt. Wilt u een milieuvriendelijke urn? Kies dan voor een ecologische of biologische urn. Deze urnen worden na verloop van tijd opgenomen in de natuur.

goedkoopste urnen
goedkope urn

Waarop letten bij het vinden van een goedkope urn?

De grootte

Het spreekt voor zich dat een grote urn meer kost dan een kleinere urn. Een grote urn heeft namelijk meer materiaal nodig en dat zorgt voor een hoger prijskaartje. Gelukkig bestaat er veel variatie in groottes van urnen en heeft u een ruime keuze. 

U kunt kiezen voor een erg grote urn, maar tot de goedkoopste urnen behoren de mini urnen. Deze zijn zelfs beschikbaar in de vorm van een ketting hangertje of armband.

Het materiaal

Niet alleen de hoeveelheid materiaal die gebruikt wordt is van belang, ook het soort materiaal heeft invloed op de prijs. U kunt kiezen voor een erg dure edelsteen als diamant, maar er zijn ook urnen beschikbaar van metaal of rvs. 

De waarden van de verschillende materialen lopen erg uiteen. Het type materiaal is een van de meest bepalende factoren wat betreft de prijs.

Het ontwerp

Sommige urnen zijn erg bescheiden en sober, maar er zijn ook urnen met talloze decoraties en tierlantijntjes. Denk aan een urn met een tekening aan de buitenkant of zelfs een tekening in de vorm van een reliëf. Hoewel deze decoraties erg mooi kunnen zijn, vergt dit extra werk en materialen. Dit ziet u terug in de prijs. 

Handgemaakt of in de fabriek

Niet alleen het ontwerp speelt een rol in de prijs. Het is ook belangrijk of de urn handgemaakt is of in een fabriek is vervaardigd. In een fabriek worden talloze urnen tegelijk gemaakt in een automatisch proces. Voor een handgemaakte urn is vakmanschap nodig. Dit kost meer tijd en moeite. Het prijskaartje van een handgemaakte urn ligt dan ook een stuk hoger dan die van een standaard urn uit een fabriek.

Bovendien kunt u bij een handgemaakte urn uw precieze wensen op geven. Hoe uitgebreider en complexer uw wensen zijn, hoe moeilijker de vakspecialist deze kan vervaardigen. Houd er dus rekening mee dat er meer kosten in rekening worden gebracht voor een complexe aanvraag.  

Wat kosten de goedkoopste urnen?

De goedkoopste urnen zijn al vanaf 30 euro te krijgen. Wel is dit bedrag eerder een uitzondering dan een regel. Bovendien gelden deze bedragen meestal alleen voor mini urnen. Urnen in de vorm van ketting hangertjes, bijvoorbeeld, zijn vaak erg goedkoop. Deze zijn dan ook erg klein. 

In grotere formaten zijn er ook genoeg betaalbare urnen. Vaak ligt de minimumprijs op ongeveer 70 euro.

Hoeveel kosten standaard urnen?

Om een goed beeld te krijgen van de kosten van de goedkoopste urnen, is het belangrijk om te weten wat standaard urnen kosten. Gemiddeld liggen de kosten rond de 250 euro. Maar u kunt ook een goedkope standaard urn kopen. Daarnaast bestaan er ook enkele uitschieters van soms wel duizenden euro’s. Dit zijn echter wel de meest complexe urnen of juist de urnen van de meest dure materialen. 

urn kopen goedkoop
betaalbare urnen

Worden de goedkoopste urnen verzekerd?

De kosten van een uitvaart lopen gemiddeld op tot bedragen tussen de 7.000 en de 11.000 euro. Deze hoge kosten hoeft u niet volledig zelf te betalen als uw overleden dierbare voor zijn of haar overlijden een uitvaartverzekering heeft afgesloten. Sommige verzekeringen vergoeden het volledige bedrag, terwijl andere slechts een deel ervan uitbetalen. Dit is afhankelijk van de verzekering die uw dierbare heeft gekozen en de betaalde premie per maand.

Als uw dierbare een uitvaartverzekering heeft afgesloten, worden alle kosten die te maken hebben met een uitvaart vergoed. Niet alleen de urn en/of kist wordt vergoed, ook de ceremonie kosten en de kosten aan het crematorium worden bijvoorbeeld betaald. 

Dat wil niet zeggen dat u niet meer voor de goedkoopste urn hoeft te gaan. Het is namelijk een stuk eenvoudiger om op de urn te besparen dan op de ceremoniële kosten, bijvoorbeeld.

✓ Scherpe prijzen

Een gemiddelde uitvaart kost al snel 7.500 euro. Regelt u een uitvaart via Uitvaartland.nl dan bent u duizenden euro’s goedkoper uit en krijgt u dezelfde kwaliteit. We bieden hoogwaardige uitvaartdiensten en producten tegen scherpe tarieven.

✓ 24/7 bereikbaar

We begrijpen dat families op ons vertrouwen tijdens moeilijke tijden. Daarom bieden we 24/7 telefonische ondersteuning en begeleiding via tel:072-7100093. Ons team staat altijd klaar om te helpen en ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt.

✓ Snelle gratis levering

Bij Uitvaartland.nl begrijpen we het belang van gratis verzending en snelheid tijdens een uitvaart. We zorgen ervoor dat alles volgens planning verloopt en dat alle producten en diensten op tijd worden geleverd. 

Filters