Logo Uitvaartland- zonder payoff
Zoek

Metalen urnen

Prijs

Materiaal

Kleur

Toepassing

Duo urn

Afwerking

Levertijd

Toont alle 26 resultaten

Urnen van metaal

Metalen urnen zijn erg geschikt om het as van uw overleden dierbare op een veilige manier te bewaren. Metalen urnen zijn stevig en hebben een divers aanbod aan designs. Zo kunt u een design passen dat goed past bij uw dierbare. Overweegt u een urn van metaal? Lees dan dit artikel en kom alles te weten over het design, het materiaal en de kosten.

Metalen urnen

Metalen urnen zijn gemaakt van verschillende metaalsoorten. Deze hebben allemaal een eigen uitstraling. Metalen urnen zijn goed bewerkbaar en kunnen daardoor gepersonaliseerd worden.

metalen urnen
urn metaal

Het design van metalen urnen

Het aanbod aan metalen urnen is zeer uitgebreid. U kunt kiezen uit een groot palet aan kleuren. Bovendien hoeft de urn niet slechts één kleur te bevatten; ook meerdere kleuren kunt u kiezen.  Er zijn ook urnen met een bepaald patroon of een tekening. Denk aan een urn met een kruis erop of een tekening van een bloem. Ook zijn er urnen met een tekening die uitsteekt. Daarnaast is de vorm van een urn een belangrijke factor in het design. Zo kunt u kiezen voor een urn in een klassieke vorm, maar deze kan ook meer ovaal of juist meer vierkant zijn.

Het materiaal

Metalen urnen worden gemaakt van onder andere aluminium, messing, brons, RVS of staal. De grote verscheidenheid aan materialen zorgt er ook voor dat het design van de urn er heel anders uit kan zien. Messing urnen, bijvoorbeeld, zijn vaak mooi bewerkt en voorzien van gedetailleerde patronen, terwijl bronzen urnen wat natuurlijker en warmer zijn. RVS urnen, daarentegen, zijn vaak wat moderner. 

Metaal is een stevig materiaal, maar kan goed worden gevormd. Ook kan metaal buiten geplaatst worden en is het bestendig tegen slechte weersomstandigheden. U kunt er dus voor kiezen om uw urn buiten te plaatsen. Wilt u de urn liever binnen plaatsen, ook dat is geen probleem.

Hoeveel kosten metalen urnen?

Metalen urnen hoeven helemaal niet duur te zijn. Afhankelijk van de soort metaal die gebruikt is, variëren de prijzen van zo’n 75 tot 250 euro. De meeste metalen urnen liggen qua prijs ergens in het midden. 

Niet alleen het gebruikte materiaal heeft invloed op de prijs. Ook de volgende factoren spelen mee:

  • De grootte van de urn: Hoe groter de urn, hoe duurder deze is
  • De werkwijze: Een urn in een standaard formaat is een stuk minder duur dan een urn die specifiek wordt afgesteld op de wensen van de koper.

Zijn metalen urnen duurder dan standaard urnen?

Standaard urnen kosten rond de 250 euro. Let op, dit is een gemiddelde. Er bestaan urnen die nog geen honderd euro kopen, maar er zijn ook urnen van duizenden euro’s. Als u een klein budget heeft, hoeft dit dus geen belemmering te zijn voor het kopen van een urn. De meest dure urnen zijn vaak kunstwerken die alleen in uitzonderlijke gevallen gekocht worden. Maar over het algemeen is de prijs van een urn goed te doen.

urn van metaal
urnen van metaal

Worden metalen urnen verzekerd?

Een gemiddelde urn hoeft dan niet duur te zijn, het is altijd fijn als de verzekering kosten kan dekken. Indien uw overleden dierbare een uitvaartverzekering heeft afgesloten, vallen de kosten van een urn of kist hier ook onder. Tot welk bedrag de verzekering vergoedt, hangt af van de hoogte van de verzekering. 

Onder een uitvaartverzekering vallen alle gemaakte kosten voor een uitvaart, denk aan de rouwkaarten en de afscheidsdienst. Een uitvaartverzekering is van groot belang, aangezien een gemiddelde uitvaart duizenden euro’s kan kosten. Dit wilt u natuurlijk voorkomen. 

Waarom voor metalen urnen kiezen?

Metalen urnen zijn zeer geschikte urnen om het as van uw dierbare in te bewijzen. Het sterke materiaal kan tegen een stootje en is bovendien geschikt om buiten geplaatst te worden. Bovendien kunt u het ontwerp erg persoonlijk maken. Metaal is goed te vormen en eenvoudig te kleuren. Ook kunnen er specifieke designs of tekeningen op worden geplaatst. Er bestaan zelfs tekeningen die zich aan de buitenkant van de urn bevinden.

Wat betreft de kosten is een urn van metaal niet duurder dan een standaard urn. Daarnaast vallen metalen urnen onder een eventuele uitvaartverzekering.

✓ Scherpe prijzen

Een gemiddelde uitvaart kost al snel 7.500 euro. Regelt u een uitvaart via Uitvaartland.nl dan bent u duizenden euro’s goedkoper uit en krijgt u dezelfde kwaliteit. We bieden hoogwaardige uitvaartdiensten en producten tegen scherpe tarieven.

✓ 24/7 bereikbaar

We begrijpen dat families op ons vertrouwen tijdens moeilijke tijden. Daarom bieden we 24/7 telefonische ondersteuning en begeleiding via tel:072-7100093. Ons team staat altijd klaar om te helpen en ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt.

✓ Snelle gratis levering

Bij Uitvaartland.nl begrijpen we het belang van gratis verzending en snelheid tijdens een uitvaart. We zorgen ervoor dat alles volgens planning verloopt en dat alle producten en diensten op tijd worden geleverd. 

Filters