Logo Uitvaartland- zonder payoff
Zoek

Biologisch afbreekbare urnen

Biologisch afbreekbare urn beter voor het milieu

Een biologisch afbreekbare urn neemt de laatste jaren enorm toe aan populariteit. Mensen zijn zich steeds meer bewust van de impact die ze hebben op het milieu en proberen hun ecologische voetprint op allerlei manieren te verkleinen.  In plaats van stevige urnen die door weer en wind jarenlang mee moeten, kiezen mensen dus steeds vaker voor een urn die in de aarde wordt opgenomen.

Biologisch afbreekbare urn

Een afbreekbare urn is nog redelijk onbekend, maar wordt de laatste jaren wel steeds vaker gekozen als alternatief van de standaard urn. Een biologische urn is een urn die gemaakt is van natuurlijke materialen die na enkele tijd volledig worden opgenomen in de natuur. U kunt de as van uw dierbare in de natuur of in de zee begraven. Het idee erachter is dat de as van de overledene op een natuurlijke manier wordt teruggegeven aan de natuur. Mensen kiezen zelf voor deze manier om het as te bewaren, maar ook nabestaanden die troost halen uit deze gedachte, nemen deze beslissing.

biologisch afbreekbare urn
afbreekbare urn

Het ontwerp van een afbreekbare urn

Bio urnen hoeven qua uiterlijk niet veel te verschillen van standaard urnen. Wel hebben de bio urnen vaak wat natuurlijke kleuren. Op deze manier zijn ze ook echt 100% afbreekbaar. Bio urnen zijn vaak ovaal of rond, net als veel standaard urnen. Deze urnen zijn meestal wel wat minder decoratief, omdat ze al snel zullen worden afgebroken. Dat wil echter niet zeggen dat er wordt ingeleverd op het design. 

Er zijn ook urnen met een metalen bewaardoosje in de deksel bijvoorbeeld. Dit bewaardoosje wordt niet afgebroken en dient als herinnering voor de nabestaanden. De urn is dan wel niet 100% afbreekbaar, maar er is maar een klein gedeelte dat schadelijk kan zijn voor het milieu.

De materialen

Waar de meeste standaard urnen bestaan uit slechts één materiaal, worden er voor een biologisch afbreekbare urn meerdere materialen gebruikt. Een biologisch afbreekbare urn kan bestaan uit klei, zand, olijfpitten of bamboe. Materialen als olijfpitten voeden ook nog eens de aarde. 

Alle materialen van een biologisch afbreekbare urn worden 100% afgebroken – behalve in het geval van het voorbeeld hierboven waar een metalen bewaardoosje is gemaakt. Indien er gebruik wordt gemaakt van niet-biologisch afbreekbare materialen wordt dat ook vermeld. 

Wanneer kiezen voor een biologisch afbreekbare urn?

Een biologisch afbreekbare urn is een goede keuze als u de negatieve impact op het milieu wilt verminderen. De urn wordt volledig in de aarde opgenomen en laat geen sporen achter.

Een afbreekbare urn is geschikt voor mensen die de as van hun dierbare in de tuin willen bewaren. Andere urnen zijn hier ook geschikt voor, maar deze worden na verloop van tijd minder mooi. Het kan een fijne gedachte zijn dat een afbreekbare urn de as teruggeeft aan de natuur.

Wilt u de as van uw dierbare op zee begraven? Hier zijn bio urnen erg geschikt voor. Sommige bevatten een stuk karton aan de onderkant, zodat de urn nog een tijdje op zee blijft drijven voordat deze volledig wordt ondergedompeld in water.

Prijs biologisch afbreekbare urn

De kosten van een biologisch afbreekbare urn lopen erg uiteen. De goedkoopste urnen bedragen zo’n 40 euro, terwijl u ook bio urnen kunt kopen voor 200 euro of zelfs nog een stuk meer. De prijzen van deze urnen liggen dus rond het bedrag van een gemiddelde standaard urn, of zelfs net wat lager. 

Veel mensen hechten wat minder belang aan het uiterlijk van een biologisch afbreekbare urn, aangezien deze binnen afzienbare tijd in de natuur op wordt genomen. Dit is een van de redenen waarom de kosten soms erg laag liggen.

Bio urnen
bio urn afbreekbaar

Valt een biologisch afbreekbare urn onder de uitvaartverzekering?

Of een urn nu wel of niet duur is, het is altijd fijn om een deel van  het bedrag terug te krijgen van de verzekering. Dit kan door middel van een uitvaartverzekering. Als uw dierbare voor zijn of haar overlijden een uitvaartverzekering heeft afgesloten, wordt de afbreekbare urn geheel of gedeeltelijk vergoed door de verzekering. Het exacte bedrag hangt af van de hoogte van de premie en de soort verzekering. Alle soorten urnen vallen onder deze verzekering.

Hetzelfde geldt voor een eventuele kist en andere kosten die met de uitvaart te maken hebben – denk aan de kosten van de ceremonie. Aangezien een gemiddelde uitvaart duizenden euro kost, is een uitvaartverzekering dus erg wenselijk. 

✓ Scherpe prijzen

Een gemiddelde uitvaart kost al snel 7.500 euro. Regelt u een uitvaart via Uitvaartland.nl dan bent u duizenden euro’s goedkoper uit en krijgt u dezelfde kwaliteit. We bieden hoogwaardige uitvaartdiensten en producten tegen scherpe tarieven.

✓ 24/7 bereikbaar

We begrijpen dat families op ons vertrouwen tijdens moeilijke tijden. Daarom bieden we 24/7 telefonische ondersteuning en begeleiding via tel:072-7100093. Ons team staat altijd klaar om te helpen en ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt.

✓ Snelle gratis levering

Bij Uitvaartland.nl begrijpen we het belang van gratis verzending en snelheid tijdens een uitvaart. We zorgen ervoor dat alles volgens planning verloopt en dat alle producten en diensten op tijd worden geleverd. 

Filters