Logo Uitvaartland- zonder payoff
Zoek

Messing urnen

Prijs

Materiaal

Kleur

Toepassing

Duo urn

Afwerking

Levertijd

Toont alle 26 resultaten

Messing urnen

Stenen urnen, rvs urnen, messing urnen… Urnen zijn er in alle soorten en maten en in verschillende materialen te verkrijgen. 

Als u net een dierbare heeft verloren, zult u veel moeten regelen. Een belangrijk onderdeel daarvan, is het uitzoeken van een kist en/of urn. In dit artikel komt u alles te weten over messing urnen.

Wat zijn messing urnen?

Messing urnen zijn urnen die gemaakt zijn van messing – een legering van koper en zink. Dit is een van de meest gebruikte materialen voor urnen. Het materiaal is namelijk erg duurzaam en het is eenvoudig om graveringen aan de buitenkant aan te brengen.

messing urnen
mini urn messing

Het design van messing urnen

Messing urnen staan bekent om hun mooie design. Aangezien graveringen eenvoudig aan te brengen zijn, is er volop keuze in messing urnen. De vormen variëren sterk. Zo kunt u kiezen voor een standaard model, maar ook voor een koperen urn in de vorm van een hart, bijvoorbeeld. Maar ook een mini urn van messing is mogelijk. Wilt u liever meerdere mini urnen die samen een mooie vorm creëren? Ook dat is mogelijk.

Ook wat betreft kleur is er veel mogelijk. Messing urnen zijn in vrijwel alle kleuren verkrijgbaar. Bovendien bestaan er veel messing urnen met speciale patronen of met een combinatie van kleuren. Op deze manier maakt u de urn persoonlijker.

Materiaal van messing urnen

Messing is een legering van koper en zink. Het materiaal is erg hard en daarmee ook stevig. Bovendien is het materiaal goed bewerkbaar. De originele kleur van messing is goudkleurig, wat het materiaal meteen een mooie uitstraling geeft.

Bovendien is messing roestvrij. Dit is positief voor een urn, die vaak jarenlang mee moet. Ook is het materiaal redelijk goedkoop, vooral in vergelijking met materiaal dat volledig uit koper bestaat. 

Wat kost een messing urn?

Het relatief goedkoop materiaal maakt dat de prijs van messing urnen over het algemeen niet heel hoog ligt. De meeste messing urnen zijn al onder de 200 euro te verkrijgen. Maar ook voor 40 euro kunt u al een messing urn kopen. Over het algemeen kosten de urnen niet meer dan 250 tot 300 euro. Uiteraard zijn er uitschieters naar boven of naar beneden. De precieze hoogte van het bedrag heeft u grotendeels zelf in de hand. Een luxe en handgemaakte urn kost bijvoorbeeld meer dan een urn in een standaardmaat of kleur. 

Hoeveel kost een standaard urn?

Een standaard urn kost gemiddeld rond de 250 euro. Maar er is een groot verschil tussen de prijzen van verschillende urnen. De prijs hangt af van:

  • De grootte van de urn: hoe groter de urn is, hoe meer deze kost
  • Het materiaal van de urn: het materiaal van de urn is een sterk bepalende factor van de prijs. Hoe goedkoper het gebruikte materiaal, hoe goedkoper de urn
  • Het design: Een urn met een standaard design die eenvoudig in de fabriek kan worden gemaakt is goedkoper dan een urn die handmatig wordt gemaakt en waarvoor speciale afmetingen gelden

Vanaf 30 euro zijn er al urnen te verkrijgen. Voor wie op zoek is naar een erg luxe urn met een persoonlijk design en afmetingen: de duurste urnen bedragen 1000 tot 2000 euro.

koperen urn
messing urn

Vallen messing urnen onder de uitvaartverzekering?

Hoewel messing urnen niet de duurste urnen zijn, lopen de kosten van een uitvaart toch al snel op. Hoe meer u vergoed kunt krijgen door de verzekering, hoe beter. Indien uw naaste een uitvaartverzekering heeft afgesloten, vallen ook de kosten van de messing urn hieronder. Hoe hoog het uitgekeerde bedrag is, hangt af van de hoogte van de verzekering en de soort verzekering.

Waarom kiezen voor een urn van messing?

Messing urnen zijn een goede keus om meerdere redenen. De urnen zijn relatief goedkoop. Indien de verzekering de kosten niet volledig vergoedt, is dit erg positief. Bovendien zijn messing urnen stevig en gaan lang mee, zonder beschadigd te raken. 

Qua design zijn messing urnen erg flexibel. Aangezien de urnen goed bewerkbaar zijn en er een talloze verschillende designs beschikbaar zijn, heeft u een grote keuze uit messing urnen. Zo zit er voor iedereen wel een geschikte urn bij.

✓ Scherpe prijzen

Een gemiddelde uitvaart kost al snel 7.500 euro. Regelt u een uitvaart via Uitvaartland.nl dan bent u duizenden euro’s goedkoper uit en krijgt u dezelfde kwaliteit. We bieden hoogwaardige uitvaartdiensten en producten tegen scherpe tarieven.

✓ 24/7 bereikbaar

We begrijpen dat families op ons vertrouwen tijdens moeilijke tijden. Daarom bieden we 24/7 telefonische ondersteuning en begeleiding via tel:072-7100093. Ons team staat altijd klaar om te helpen en ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt.

✓ Snelle gratis levering

Bij Uitvaartland.nl begrijpen we het belang van gratis verzending en snelheid tijdens een uitvaart. We zorgen ervoor dat alles volgens planning verloopt en dat alle producten en diensten op tijd worden geleverd. 

Filters